Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Fehér Zoltán/Blokk visszavonása

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Kezdeményező[szerkesztés]

Előzmények és bejelentés[szerkesztés]

2009. augusztusában három hónapos blokkot kaptam zoknibábozásért és durva személyeskedéseimért (azota teljesen máshogy állok a dolgokhoz és megpróbálok kedves lenni a szerkesztőkkel). Szerkesztési jogaim visszakapása után, egy ideig nem tudtam szerkeszteni, mert sok volt a munkám, de néhány szabad napomon hosszú időkre le tudtam ülni a számítógép elé. 2010. január 8-án Szajci szerkesztőtársam megírta, hogy az ARKive – Veszélyeztetett fajok szócikkemből hiányzik a forrás. Beleírtam a forrásokat és észrevettem egy sablont az oldal tetején, hogy a cikk nem felel meg a wikipédia követelményeinek, így munkához láttam, hogy normálisan átírjam az egészet. Sikerült átírnom és sokkal érthetőbb és pontosabb fogalmazású lett, kerülve a wikipédiában nem kívánatos eszközöket. Aztán megdöbbenve veszem észre azon az estén, hogy újabb három hónapra blokkoltak. Először azt hittem, hogy valami vicc és nem tudtam elhinni, hogy megint hosszú három hónapot várhatok. Az indoklás az volt, hogy a WT határozata szerint nekem kötelességem szólnom az állatok műhelyének valamelyik aktív tagjának, hogy feltölthetem-e az anyagot (ez esetben az ARKive cikkbe) és amennyiben az illető nem válaszol nem tölthetem fel. Az üzenetet Data Destroyer írta, ezért megpróbáltam felvenni vele a kapcsolatot és, hogy jelentkezzen be IRC-re (további részletek a vitalapomon). Válasz nem érkezett. Akkor elhatároztam, hogy nem fogom kivárni a három hónapot és fölveszem a kapcsolatot a reményeim szerint független wikitanáccsal. Nagyon szeretném, hogy a három hónap kivárása nélkül visszakapjam a szerkesztői jogaimat és a határozat 1. pontját változtassák meg valamint a pontokban ne kivételezzenek velem (ennek okát lentebb bővebben kifejtem).

A Wikitanács eredeti határozata[szerkesztés]

Lásd: Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Fehér Zoltán#A tanács határozata

Data Destroyer közleménye a vitalapomon[szerkesztés]

Cím: Értesítés a blokkolásról.

Szerkesztési jogaid 3 hónapos időtartamra megvontam. Indoklás: a WT vonatkozó határozata alapján [1]:

"Fehér Zoltán bármely, az állatok országával kapcsolatos szócikk szerkesztése esetén köteles a feltöltés előtt megkérdezni a Állatok műhelyének bármely aktív tagját, hogy a feltölteni kívánt tartalom más források szerint is helyesnek tekinthető. Amennyiben válasz nem érkezik, az anyagot nem töltheti fel."

A wikitanács a blokk időtartamát is meghatározta, három hónapban. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. január 8., 20:27 (CET)[válasz]

Aztán a vitalapomon válaszoltam neki és kértem, hogy lépjen fel az IRC-re, hogy jobban megbeszélhessük a dolgokat, de válasz nem jött és az IRC-re sem lépett föl.

Kérelem[szerkesztés]

Megkérem a Wikitanács tagjait, hogy járjanak el az érdekemben. Szeretném, ha a három hónap kivárása nélkül visszakapnám a jogaimat. Kérem változtassák meg a határozat 1. pontját, ami arról szól, hogy minden tartalom föltöltése előtt kérdezzem meg az állatok műhelyének valamelyik tagját. Ez azonban nem veszi figyelembe a Wikipédia:Szerkessz bátran! alapelvét. Vagyis akkor ezután én már nem szerkeszthetek bátran, mert mindig engedélyt kell kérnem? Kérem, hogy a határozat pontjaiban ne kivételezzenek velem, mert szeretnék olyan lenni mint a többi szerkesztő. Mégegyszer kérem a wikitanácsot a szerkesztői jogaim visszaadására és a határozat megváltoztatására. Ezt a zoknibábot kérem ne blokkolják addig amíg az ügy be nem fejeződik, mert nem fogom cikkek szerkesztésére használni csak maximum a vitalapjukon és szerkesztők vitalapján. Előre is köszönöm.

Fehér Zoltán vita 2010. január 13., 13:14 (CET)[válasz]

Vélemények és a határozat[szerkesztés]

A testület állásfoglalása az ügyről[szerkesztés]

A szerkesztők véleményei és hozzászólásai[szerkesztés]

A wikitanács határozata[szerkesztés]

A Wikitanács nem tárgyalt Fehér Zoltán blokkjának visszavonásáról. Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. május 1., 18:14 (CEST)[válasz]


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!