Wikipédia:Felhasználói fiók kérése

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üdvözlünk a felhasználói fiók kérése oldalon!

Ezen az oldalon kérheted egy Wikipédia fiók létrehozását, amennyiben az neked nem sikerült a regisztrációs oldalon.

Ez általában annak a következménye, hogy:

  • Problémáid akadtak a captchaellenőrzéssel.
  • Olyan felhasználónevet választottál, ami túlságosan hasonlít egy már meglévőhöz.
Jó helyen járok?

Hogy elkerüljük a robotok és szkriptek általi tömeges regisztrációkat, a Wikipédia egy automatikus tesztet használ (Captcha), ami képes megkülönböztetni az emberi felhasználót a számítógéptől. Továbbá a visszaélések elkerülése végett a Wikipédia szoftvere megakadályozza olyan felhasználónevek regisztrációját, amelyek nagyon hasonlítanak a már meglévőkre.

Amennyiben megpróbáltál új fiókot létrehozni, de problémáid akadtak a captchaellenőrzéssel (mert például képernyőolvasót használsz vagy a böngésződ nem támogatja a képeket), vagy olyan felhasználónevet választottál, ami túlságosan hasonlít egy már meglévőhöz, itt kérheted fiók létrehozását.

A fiókkérés menete

Mielőtt kérnéd egy fiók létrehozását, arra kérünk, hogy figyelmesen olvasd el az következőket:

Mielőtt elkezdenéd

  • Tényleg csak akkor írj levelet, ha ezen lap legelső sora szerint nem sikerült azonosítót létrehoznod! (Az emailes kérések feldolgozásának idejét nem tudjuk előre megmondani: órák és hónapok között változhat.) A kérésbe írd bele, hogy megpróbáltad, és azt is, hogy mi történt, ami miatt nem sikerült!
  • Tekintsd át a Wikipédia azonosítókra vonatkozó irányelvét: amennyiben a kért azonosítód nem felel meg az irányelvben leírtaknak, nem hagyjuk jóvá a kérésed.
  • Lehetőség szerint csak egy Wikipédia-fiókod legyen.[1] Valamennyi, korábban vagy jelenleg is használt fiókodat fel kell tüntetned a leveledben. Minden olyan kérést, amelynél felmerül annak a gyanúja, hogy be nem vallott fiók(okkal) rendelkezik az illető, elutasítunk. Minden olyan kérést, amely blokkolás vagy szankciók kijátszása, illetve zavarkeltő viselkedés céljából készültek, elutasítunk. Az ilyen jellegű próbálkozások további szankciókat vonhatnak maguk után.
  • Vedd figyelembe, hogy ez nem az a hely, ahol egy már létező fiók törlését vagy helyreállítását kérheted. Ha elfelejtetted a jelszavadat, a Wikipédia:Bejelentkezés oldalon találsz segítséget. Amennyiben az ott leírtak sem segítenek, új fiókot kell létrehoznod.
  • Regisztrálj egy e-mail-fiókot, ha még nincs neked. Kérésed teljesítéséhez hitelesítened kell majd az e-mail-címedet. Továbbá egy érvényes cím segítségével helyreállíthatod a fiókodat, amennyiben már nem férsz hozzá.

Ha elolvastad és megértetted a fentieket

  1. Küldj egy e-mailt az info-hu@wikimedia.org címre. A levél tartalmazza a következőket:
    • A kívánt felhasználónevet (kis- és nagybetűt, valamint az egyéb írásjeleket is tartalmazhat)
    • A fiókhoz csatolni kívánt e-mail-fiók címe
Továbbá
  • A levél tárgya egyértelműen utaljon arra, hogy új fiók regisztrálását kéred
  • Amennyiben van már regisztrált fiókod, azt köteles vagy jelezni
  1. Ellenőrizd az e-mail-fiókodat a további teendőket illetően.
    • Amennyiben kérelmedet elbírálták és elkészült a felhasználói fiókod, egy automatikus e-mailt fogsz kapni a wiki@wikimedia.org címről, ami tartalmazza a felhasználónevedet és egy véletlenszerűen generált jelszót a fiókhoz. Ezek segítségével bejelentkezhetsz és megváltoztathatod a jelszavadat.
    • Amennyiben probléma merült fel a kérelmedet illetően, arról egy e-mailben fogsz tájékoztatást kapni, benne kérésed elutasításának okával.

Nem érkezett meg az e-mail?

A legtöbb esetben a fiókkéréseket pár nap alatt elbírálják a VRT-kezelők. Ritka alkalmakkor (szerverleállás vagy egyszerre sok kérés esetén) akár egy hétig is elhúzódhat a procedúra. Kérjük, légy türelmes; amint lehetséges, elbíráljuk kérésed.

Mielőtt új kérést küldenél vagy érdeklődnél kérésed állásáról:

  • Ellenőrizd e-mail-fiókod „spam” mappáját. A levelezőszolgáltatók gyakran tévesen jelölik spamnek az e-maileket.
  • Ellenőrizd, hogy egy nem akadt-e fenn egy szűrőn a levél. Keress rá, hogy érkezett-e levél a wiki@wikimedia.org címről.
  • Próbáld helyreállítani a kívánt fiókot. Amennyiben kérésedre már létrehoztuk a fiókodat, csak nem kaptad meg az ideiglenes jelszavadat tartalmazó e-mailt, a mezők kitöltésével új jelszót kérhetsz.

Készen állsz?

Címzett: info-hu@wikimedia.org
Tárgy: Felhasználói fiók kérése


Tisztelt Szerkesztők!

A következő felhasználói fiók létrehozását szeretném kérni:

  • Felhasználónév: Példa
  • E-mail-cím: példa@példa.hu

Jelenleg nem rendelkezem Wikipédia-fiókkal / Jelenleg a következő Wikipédia-fiók(okkal) rendelkezem: fiók(ok) felsorolása

[Aláírás]

További információk

Jegyzetek

  1. Ez alól kivételt képeznek a legitim fiókok. Ilyenek lehetnek például a botok, tisztviselők vagy az alapítvány alkalmazottainak fiókjai.