Wikipédia:Ellenőrzött szerkesztések

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Az ellenőrzött szerkesztések abban segítik a járőröket, hogy egyenletesebben tudják beosztani a munkát, egy szerkesztést ne kelljen feleslegesen sok embernek megnéznie, illetve csökkenjen az esélye annak, hogy egy szerkesztést senki sem ellenőriz. Az ellenőrzésnek két típusa van: az új lapok, és az egyes szerkesztések ellenőrzése. A még nem ellenőrzött szerkesztések mellett piros felkiáltójel látható a friss változtatásokban; a nem ellenőrzött lapok mellett egy piros csík az új lapok listájában.

Az ellenőrzések visszakereshetőek az ellenőrzési naplóban. A járőrök, adminisztrátorok és botok szerkesztései automatikusan ellenőrzöttnek minősülnek.

Az ellenőrizetlen szerkesztés így néz ki:

Az ellenőrzöttön nincs ott a piros felkiáltójel:

Hogyan tudsz ellenőrzöttnek jelölni egy lapot?[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lapokat ellenőrzöttnek jelölni jelenleg a járőr joggal rendelkezők, valamint az adminisztrátorok tudnak. Ha te is szeretnél járőr jogot, a bürokraták üzenőfalán kérhetsz.

Egy szerkesztést a diff nézetben a "következő változat" szöveg helyén megjelenő [Ellenőrzöttnek jelölöd] linkkel lehet megjelölni. Az új szócikket pedig a normál nézetben a lap alján, jobboldalt látható [Ellenőriztem] link segítségével.

Szerkesztés ellenőrzésének linkje
Új lap ellenőrzésének linkje

Az ellenőrzést megkönnyíti, ha bekapcsolod az "ellenőrzött szerkesztések elrejtése" funkciót, így csak azokat a lapokat látod, amiket még ellenőrizni kell.

Mit kell ellenőrizni a lap ellenőrzöttnek jelöléséhez?[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egyelőre lásd a Wikipédia:Friss változtatások járőrözése lapot.

Személyreszabás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A felkiáltójeleket a .not-patrolled, az ellenőrző linkeket pedig a #mw-diff-ntitle4 (diff nézetben) és a .patrollink CSS szelektorral érheted el.

Hiányosságok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]