Wikipédia:Botgazdák üzenőfala/Archív 11

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Tömeges linkjavítás kéretik

Szétszedtem a sablon:Budapest autóbuszvonalai sablont négyfelé.

  1. Nappali járatok
  2. Éjszakai járatok
  3. Megszűnt járatok
  4. Volán járatok

Értelemszerűen az egyes sablonokban található cikkekben kéne javítani a {{budapest autóbuszvonalai}}(?)-t a megfelelőre. Esetleg amelyik kéken virító számmal jelölt cikkben nincs, oda betenni. – Vince blabla :-) 2010. április 7., 23:59 (CEST)

Gondolom beletelt némi idődbe mire szétszedted a sablont, de szerintem fölösleges. Jobb ha ezek együtt vannak, ha meg az zavar, hogy túl nagy a sablon, akkor meg lehet úgy csinálni, hogy a 4 féle járat 4 kinyitható doboz legyen, mint pl. ennél a sablonnál. Utána meg paraméterként megadható a sablonnak, hogy épp melyik kisebb dobozt nyissa ki. – Deni vita 2010. április 8., 12:51 (CEST)

Nem jobb, hogy együtt vannak. Ronda, nehezen áttekinthető, értelmetlenül nagy sablon (miért nem nyomod bele a villamosokat meg a metrókat meg a többit is, ha már "jó, hogy együtt vannak?), egyébként érthetetlen, miért zavar ez téged. – Vince blabla :-) 2010. április 10., 12:59 (CEST)

Hát épp ezért lenne jó a kinyitható dobozos verzió, sokkal áttekinthetőbb és nem nagy alapból. Az olvasóknak meg egyszerűbb, mert kevesebb klikkeléssel eljuthatnak ugyanoda. Ha akarod megcsinálom, és akkor láthatod hogyan gondoltam. – Deni vita 2010. április 10., 13:11 (CEST)

Kérlek nézz rá erre: Sablon:Budapest nappali autóbuszvonalai. Nyitható/csukható. Mégis mivel kevesebb, mint az "eredeti" ? – Vince blabla :-) 2010. április 10., 13:57 (CEST)

Megoldva, köszönöm a segítséget! VigyorVince blabla :-) 2010. április 10., 14:59 (CEST)

Carolyn S. Shoemaker, E. M. Shoemaker zöldkék

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kedves gazdik! A kisbolygócikk-gyártó droidprogram után kéne egy kicsit zöldkékesíteni egy rakás cikkben.

kösz. Mamirendelő 2010. április 8., 13:46 (CEST)

Kész. – Deni vita 2010. április 9., 15:03 (CEST)

Keresés egy, vagy több szóra életrajzi cikkeken belül (+azok listázása)

Tud valamelyik bot olyat csinálni, hogy az életrajzi szócikkekben (pontosabban a [kategória:magyarok]-ban és az összes alkategóriájában található szócikkben) rákeres az "ispán" (+vármegye) illetve az "alispán" (+vármegye) szavakra és a találatokat kilistázza? Az ideális az lenne, ha csak a szócikkek bevezetőjében keresne a "vármegye + ispán/alispán" szavakra (és azok toldalékos formáira), s a találatokat egy tetszőleges allapon kilistázná, külön-külön (két lista: 1) vármegye+ispán, illetve 2) vármegye+alispán). A minimum, amennyivel még értelmes lenne a dolog, ha az ispán és az alispán szavakra adott találatokat listázná (akárhol is találja a szócikkben) – Vince blabla :-) 2010. április 8., 20:48 (CEST)

Most nem vagyok botközelben, ezért csak annyit, hogy a minimum a keresővel is megoldható, ha nincs jobb. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. április 9., 10:07 (CEST)

Útvonaldiagramok

Autóbuszjáratoknál útvonaldiagramokban a végállomási ikonok több helyen rosszak, például itt.

Induló végállomás ikonja:
|KBFa|
helyett
|KBHFa|
(H betűvel több)

Érkező végállomás ikonja:
|KBFe|
helyett
|KBHFe|
(H betűvel több)

Itt kellene cserélni: Kategória:Budapest autóbuszvonalai, Kategória:Kecskemét autóbuszvonalai, Kategória:Pécs autóbuszvonalai, Kategória:Miskolc viszonylatai, Kategória:Salgótarján autóbuszvonalai, Kategória:Debrecen közlekedéseTomcsy üzenet 2010. április 11., 12:46 (CEST)

Inkább ezekben (nem csak buszvonalak):
Speciális:Mi_hivatkozik_erre/Fájl:BSicon KBFa.svg
Speciális:Mi_hivatkozik_erre/Fájl:BSicon KBFe.svg

Tomcsy üzenet 2010. április 11., 16:05 (CEST)


Valaki meg tudja mondani, hogy ezek mitől romlanak el? Minden nap az útvonalas cikkeken babrál valami bot! De miért? – B.Zsolt vita 2010. április 11., 14:13 (CEST)

Tudnál írni valami konkrétabbat? Cikk címe, bot neve, difflink, ahol elromlott... Így igen nehéz válaszolni a kérdésre. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. április 11., 14:35 (CEST)

Én arra gondolok, hogy a fájlt irányították át, nem tudom a laptörténetet hogy kell itt megnézni. Elképzelhető, hogy a BSicon_KBFe.svg ugyanaz volt, mint a BSicon_KBHFe.svg. – Tomcsy üzenet 2010. április 11., 14:56 (CEST)

Igen, a Commonsban ügyködtek valamit, a nép nagyobb örömére. Rákattintva arra a képre az átirányításban, elvezet valami temető-kategóriához. A laptörténet is a Commonsban lesz. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. április 11., 15:55 (CEST)

Az útvonaldiagramokat a német szerkesztők (pl. Axpde (vita | szerk.)) szokták karbantartani. Bonyolult, összetett rendszer (itt látható, hogy mennyire: Wikipédia:Útvonaldiagram#Felhasználható piktogrammok), így természetes, hogy időnként módosítanak rajta. Becsülendő, hogy vannak annyira figyelmesek, hogy ha módosítanak valamit, azt általában nálunk is javítani szokták. Hát ez ezúttal elmaradt, pótoltam. – CsGábormegbeszélés 2010. április 17., 22:33 (CEST)

csoportos kategorizálás

Hali, az ogy választás kapcsán van több olyan politikusnak is cikke, akik májustól (alakuló országgyűlés) már ogy képviselők lesznek (ha vissza nem lépnek az eskütétel előtt). Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy van-e olyan bot, ami képes egy lista (alakuló ogy névsora) alapján kiköpi, hogy közülük kiknek van szócikke a wikin (nem baj, ha azonos nevű, de más emberről szóló cikket talál). Mindenképpen kényelmesebb lenne, mint egyenként megnézni 386 embert. A legszebb az lenne, ha még azt is tudná jelölni, hogy melyik szócikkben van már benne a "kategória:országgyűlési képviselők". Próba gyanánt lehetne mondjuk egy tetszőleges párt ogy listáját összevetni a wikicikkekkel. – Vince blabla :-) 2010. április 13., 20:15 (CEST)

Az első feléhez nem kell bot. Tegyük fel, hogy Wordben van egy listád, enterrel elválasztott nevekkel. Figyelsz, hogy az első előtt és az utolsó után is legyen enter. Kinyitod a szerkesztés/cserét. A mit keres rovatba beírod, hogy ^p (Alt Gr 3 és p). A mire cseréli rovatba:

]]^p*[[

Ha megnyomod a mindent cserél gombot, kapsz egy wikiformázott listát, amit allapra bemásolva látható, hogy melyik piros vagy kék. (A ^p az enter kódja.)

Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. április 13., 21:36 (CEST)

Nahát, köszi, ez eszembe sem jutott! – Vince blabla :-) 2010. április 13., 22:00 (CEST)

(Szerkesztési ütközés után) Megnéztem a category.py súgóját:

Syntax: python category.py action [-option]
where action can be one of these:
* add         - mass-add a category to a list of pages

Tehát ha te a jelzett módon megcsinálod egy allapra a listát, akkor valószínűleg nagyobb nehézség nélkül megoldható a kategorizálás. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. április 13., 22:02 (CEST)

Kormány

Le kellene cserélni mindenhol az Orbán-kormány linket Első Orbán-kormányra, még most, amíg a másodikra nem hivatkoznak és megcsinálható bottal. Alensha 2010. április 16., 01:52 (CEST)

A linket 68 helyen lecseréltem. – CsGábormegbeszélés 2010. április 19., 17:15 (CEST)

Görme Nemzti Park

(Innen hoztam át: Wikipédia-vita:Adminisztrátorok üzenőfala - December vita 2010. április 18., 08:48 (CEST))

DeniBot-nak: Kérem, hogy ne zavard a felhordás alatt levő Göreme Nemzeti Park..... szócikket. (Forításbó készül, az összefésülése majd következik. Köszönöm. Kit36a vita 2010. április 18., 05:46 (CEST)

Ha ennyire zavar hogy kijavítottam egy apró hibát, akkor talán rakd át allapra és ott csináld. Jóhogy nem tiltod meg hogy szerkesszek egy fő névtérben lévő cikket.. – Deni vita 2010. április 18., 14:23 (CEST)

Többször szóltunk Kit36a-nak hogy ha ennyire zavarja, akkor legyen kedves allpon dolgozni. Mindhiába. A szócikk névtér nem arra való, hogy ott kísérletezgessen valaki a szócikkekkel. A botoknak meg hadd ne tiltsuk már meg, hogy szócikket szerkesszenek. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. április 18., 14:40 (CEST)

KZ

Kérném szépen valamelyik botgazdát, hogy a Náci koncentrációs táborok listája-ra mutató hivatkozásokat az összes szócikkben cserélje át erre: A Harmadik Birodalom koncentrációs táborai. Köszönöm! – Tobi Üzi :) 2010. április 26., 16:57 (CEST)

náci+koncentrációs+táborok ⇔ a+harmadik+birodalom+koncentrációs+táborai 167:0. --TgrvitaIRCWPPR 2010. április 26., 17:07 (CEST)

Tudakozó

Már több, mint egy hete elromlott a Tudakozó automatikus archiválása. Azóta kézzel archiválunk, de jó lenne, ha egy bot venné át ezt a munkát. Szalakóta vita 2010. április 26., 17:06 (CEST)

AsgardBot? Karmelaüzenőlap 2010. május 5., 20:04 (CEST)

Hibaüzenet

A pywikibot futtatása közben ezt az üzenetet kaptam. Igaz, ez egy kicsit régebbi verzió, amit a laptopról korábban eredményesen futtattam; a rendes számítógépem most rossz, és helyette a laptopról dolgozom.

Getting a token.
WARNING: Token not found on wikipedia:hu. You will not be able to edit any page.

Mit jelenthet ez? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. május 1., 12:27 (CEST)

Szerintem próbáld meg frissíteni a pywikipedia-t. Mivel régi verzióról van szó, a hiba legvalószínűbb okának ezt gondolom. --Xnull vita 2010. május 1., 14:06 (CEST)

Úgy hangzik, mintha nem API-t használnál. use_api = True van a user-config.py-ban? --TgrvitaIRCWPPR 2010. május 1., 15:36 (CEST)

Igen, benne van. Gyanús volt, hogy annyira nem régi ez, szerintem átmásoltam valamikor a másik gépről, de most kivettem a rossz gép vinyóját, átettem egy működő gépbe, onnan pendrive-on áthoztam az egész pywiki könyvtárat a laptopra, tehát azt a verziót, ami a gép elromlása előtt pöccre működött. Még mindig ugyanez, és ezt is kiírja a végére, az előbb lemaradt:

Edit token has failed. Giving up.

Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. május 1., 15:52 (CEST)

Ellenőriztem a Pythont, teljesen egyforma a két gépen. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. május 1., 16:04 (CEST)

Sőt: ki is írja, hogy updating page via API. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. május 1., 16:19 (CEST)

Mindig a legfrissebb pywikipedia kódot használd. Gyakran változik a Wikipédiával való kommunikáció formátuma, a régebbi változatok debuggolására nem érdemes időt pazarolni. --TgrvitaIRCWPPR 2010. május 1., 16:41 (CEST)

Kicsit utánaástam a levlistán, találtam egy olyant, hogy a user-configban a

use_api_login = True

sornak is szerepelnie kell. Április elején volt valami kavarás, ez releváns:

és talán ez is:

Frissítettem a user-configot, nem javult meg, erre töröltem a login data könyvtárból a sütit, erre kérte a jelszót, erre rájöttem, hogy fogalmam sincs a botom jelszaváról, mivel évek óta nem használtam, és egyik olyan helyen sincs, ahova jelszavakat szoktam tenni. Vigyor. Most megpróbálok újat kérni, hátha be van állítva neki egy e-mail. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. május 1., 17:17 (CEST)

Ha van a sütifájlról másolat, importálhatod a böngészőbe és átállíthatod az emailcímet. --TgrvitaIRCWPPR 2010. május 1., 17:32 (CEST)

A süti megvan, BinBotnak azonban nincs beállított emilcíme, a franc tudja, miért. Valahol majd csak megtalálom, ha mindent feltúrok... Adminként nem lehet átállítani a jelszavát valakinek? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. május 1., 18:01 (CEST)

Nyilván nem, hiszen azzal bárkinek az accountját el tudnád lopni. Ellenben ha a böngőszőbe beviszed azt a sütit, akkor bejelentkezett leszel, és módosíthatod az emailt. Firefoxban: klikk a favikonra, more, sütik, és a bot sütifájljában levő értékeket írod be a megfelelő sütikhez (a centralauthosok wikipedia.org, a többi hu.wikipedia.org domainen van). --TgrvitaIRCWPPR 2010. május 2., 00:39 (CEST)

Magyar költők írók listái

Sziasztok! Kiskötőjel-nagykötőjel változtatás volt négy három lista címében. Tudnátok segíteni abban, hogy az azokra mutató linkekben is javuljanak a kötőjelek?

Elég sok van, noha a sablonokban már kijavítottam. Az A-F listában azért nem kell, mert egy átirányított lapon keresztül mutatnak a linkek, amiket egyesével kézzel kell javítani, mert korábban csak egyoldalas volt a lista, most meg négy lett, szét kell irányítani a linkeket.

Szóval a fenti háromra mutató hivatkozásokban kellene a kiskötőjelet kicserélni nagykötőjelre. Tudtok segíteni? előre is kösz, sziasztok December vita 2010. március 10., 23:50 (CET)

Ezt visszahoztam az archívumból, még aktuális. Mondjuk a függőben ikonnal frissítettem. Kösz, ha tudtok segíteni. December vita 2010. március 21., 09:29 (CET)

A [[Gipsz Jakab]] [[Magyar költők listája|magyar költő]] alakú linkeket bottal se lehet nehéz szétirányítani. --TgrvitaIRCWPPR 2010. március 21., 10:14 (CET)

Csak a [[Gipsz Jakab]]-ra mutató linkeket is a megfelelő betűhöz kellene, őt pl. a [[Magyar költők listája (G–K)|magyar költő]]-re. Azért gondoltam, hogy azt megcsinálom inkább kézzel. De a többiben nagy segítség lenne egy bot ráizzítása. December vita 2010. március 21., 23:03 (CET)

Összetartozó cikkek tömeges átnevezése egységes struktúra kialakítása céljából

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaDeni42 botja segítségével kész. – Joey üzenj nekem 2010. május 10., 16:11 (CEST)

Nem tudom, hogy van e lehetőség nemcsak a cikkek tartalmában, hanem azok címében is gépesített javításokat végezni. Ha igen, akkor a következőről lenne szó: Sajnos az idők során 2 féle elnevezéstípussal születtek olimpiai sportágcikkek, és ez akadálya az egységes struktúrának. Az Olimpiaműhely legutóbbi megbeszélése döntött a preferált névalakról, erre kellene hozni a nem megfelelő névalakú cikkeket. A cél névalak:

  • Sportág a(z) XXXX. évi nyári olimpiai játékokon

Szerencsére egyre több cikk már így készült el az utóbbi időkben. Azonban nagyon sok van egy másik fajta névalakból is, amit ki kellene javítani. Ilyenek a javítandók:

  • XXXX. évi nyári olimpiai játékok (sportág)

Az egyes sportági cikkek ebből a kategóriából érhetők el. Csak a nyári sportok érintettek, a téli cikkek már az egységes elnevezésben készültek/nek. Előre is köszönöm a segítséget! - Joeyline üzenj nekem 2010. április 1., 00:41 (CEST)

Most olvasom itt fent az "Egyszerűen elvégezhető feladatok" között, hogy van ilyenre mód, úgyhogy megerősítem a kérésem! :-) Előre is köszönettel! - Joeyline üzenj nekem 2010. április 1., 14:44 (CEST)
ezt még kiegészíteném az itt található sablonokban (és természetesen az alsoblonjaikban) is ki kellene javítani a neveket! – Mdönci Mdönci postafiókja 2010. április 6., 14:51 (CEST)

Helyesírási és átnevezési javítások

Sziasztok, van egy pár szócikkünk, melyekben a videojáték (rövid o) szó videójátékként van írva. Kérlek javítsátok magukat a szavakat, hogy helyesen szerepeljenek (van ugyan átirányítás, de ez így is hiba).

Aztán van néhány átirányított szócikk, amiknél szerencsésebb lenne közvetlenül linkelni:

Ez utóbbi kettő alakjukból adódóan csak linkként fordul elő, szóként nem.

(És fentebb a Magyar költők írók listái szakaszban is pihen egy szerény kérésem, ha sort tudtok rá keríteni, megköszönném ezt is.)

Kösz December vita 2010. április 30., 09:37 (CEST)

Ami a videójátékot illeti, benne van BinBot javítócsomagjában, rendszeres időközönként megtörténik a javítása nagy tételben (évente 1-2 alkalommal fut le az egész javítás). Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. április 30., 18:59 (CEST)

Egyértelműsítés

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Nagy István (politikus) -> Nagy István (politikus, 1954), mivel rajta kívül volt még több Nagy István nevű politikus, sőt, ex- (és egy leendő) országgyűlési képviselő is – Vince blabla :-) 2010. május 7., 21:33 (CEST)

Ezen most mi a botfeladat? Mert a szócikk névtérből csak egy lap hivatkozik rá. – Deni vita 2010. május 8., 00:01 (CEST)

lol, tényleg, bocs, elfelejtettem megnézni :) – Vince blabla :-) 2010. május 8., 08:45 (CEST)

Image, file, stb.

Ha már ekkora volumenű csereberéről van szó, hadd kérdezzem meg, hogy a fájl helyett miért nem lehet mindjárt képre cserélni. Az is magyar. És működik. L András 2010. május 9., 15:33 (CEST)

Végülis megoldható, csak előbb ki kéne kérni a közösség véleményét is. Meg lehet hogy a fájl-t gyorsabban értelmezi a mediawiki, bár ebben nem vagyok biztos. – Deni vita 2010. május 9., 15:46 (CEST)

Nem ez a célja, hanem az, hogy video- és hangfájlokat (gyűjtve: médiafájlok) is lehet betenni a cikkekbe és azoknak is fájl az előtagjuk. – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. május 9., 15:50 (CEST)

2008-ban már SamatBot lecserélgette az image kifejezést képre. Vagyis valami konszenzus vszeg volt akkoriban. Szerintem a képhivatkozásokat nyugodtan lehet képnek nevezni, a többi média meg legyen fájl. L András 2010. május 12., 11:26 (CEST)

Hát, írjál Kocsmafal Javaslatok részlegébe, azt majd ha a közösség megszavazza, akkor lehet róla szó, de addig nem kezdem el. – Deni vita 2010. május 12., 14:46 (CEST)

Német település koordn_fok

A {{Német település infobox}}(?) sablont használó lapokon le kéne cserélni a koordinátaparamétereket. Például koordn_fok → szélességi fok. --Bean49 vita 2010. május 11., 11:06 (CEST)

Köszönöm! --Bean49 vita 2010. május 11., 17:21 (CEST)

Id. Andrássy Gyula, I. Ferenc József, Plútó

Sziasztok!

ezek ugyanarra "végződnek":

És van belőlük egy pár hivatkozás. Légyszi kövessétek le bottal! Köszönöm December vita 2010. május 12., 09:34 (CEST)

Az az Andrássy sztem így nem jó. Andrássy Gyula (idősebb)nek kéne lennie. L András 2010. május 12., 11:08 (CEST)

Tőlem lehet az is. De most kerestem, és nem leltem irányelvet erre. Melyik a jo(bb)? December vita 2010. május 12., 11:18 (CEST)
Minden szempontból a zárójeles egyértelműsítés jobb. Például szerkesztés közben nem kell duplán kiírni a hivatkozást, mert a linkben a ...(...)| beírásával automatikusan elhagyja a zárójeles tagot a megjelenítéskor. (Meg még egy csomó más szempont alapján is.) L András 2010. május 12., 11:22 (CEST)
Oké, akkor legyen így. Átneveztem és javítottam a fenti kérést. Kösz! December vita 2010. május 12., 11:25 (CEST) (Megelőztél az átnevezéssel :)

"i. e. / Kr. e."-cserebere utáni takarítás

Szeretném az "az Kr." karaktersorozatokat lecseréltetni "a Kr." stringre. Köszi. :) SyP 2010. május 15., 14:38 (CEST)

Többszörös kategóriametszetek cseréje

Sziasztok! Ezen a lapon megállapodás született arról, hogy lecseréljük az életrajzi szócikkeken alkalmazott három-négyszeres kategóriametszeteket (19. századi magyar közgazdászok stb.). A munkát jobbára kézzel végeztük, de félbeszakadtunk. Van itt olyan botgazda, aki besegítene? A részletek ezen az allapon és vitalapján olvashatók. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. május 15., 22:57 (CEST)

Lista az "élő" kategóriákba került felhasználói allapokról

Sziasztok! Van arra lehetőség, hoyg készüljön egy lista azokról az user-allapokról, amelyek "élő" kategóriákban szerepelnek? Tehát nem a szócikkinkubátorban, nem is valamelyik sablon kategóriájában, hanem a szócikk névtér kategóriáiban. A kategóriákat nem is lenne érdemes feltüntetni, mert úgyis átnézném az összeset. (Alternatív kérdés, hoyg én magam bot nélkül ki tudom-e ezeket listázni valamiképpen?) Kösz December vita 2010. május 18., 10:24 (CEST)

Ha listázni nem is, de böngészni tudod ezzel. Sőt talán listázni is ezzel. --TgrvitaIRCWPPR 2010. május 18., 11:06 (CEST)

Kösz! Az elsőhöz nincs valami magyar nyelvű leírás? A CatScant kipróbáltam, de sajnos lapokra nem lehet úgy szűkíteni, hogy pl. "tartalmazzza a Szerkesztő:" előtagot. Jól próbáltam? December vita 2010. május 18., 11:37 (CEST)

Andrássy újra

A fentebb már pedzegetett egyértelműsítés miatt az Andrássy Gyula, id.Andrássy Gyula (1823-1890), az Andrássy Gyula, ifj.Andrássy Gyula (1860-1929) lett. Ha még néhány napig fennáll ez az állapot (nem lesz általános felzúdulás :-)), akkor kérném ezeknek a linkeknek a kékítését. L Andráspankuš→ 2010. május 18., 13:05 (CEST)

Átvittem a helyesírási KF-re. L Andráspankuš→ 2010. május 18., 14:53 (CEST)

flagIOCathlete sablon helyett ZászlóNOBsportoló

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaTomcsy által kézzel alaposan rásegítve kész. – Joey üzenj nekem 2010. május 21., 21:21 (CEST)

Következő fázis

Na asszem megvagyok azzal amit adtál. Rányomjam a szkriptet esetleg erre? Kategória:Sportágak a nyári olimpiai játékokonDeni vita 2010. március 31., 20:40 (CEST)

Igen, igen, a legutóbbiak, amelyekben sortörés (br) van, az nem csak 2008-asban van, hanem mindenfelé. A célunk, hogy az ebben és ebben a kategóriában szereplő sablonokra semmi ne (vagy minél kevesebb cikk) hivatkozzon, mert majd törölnénk őket, az új zászlóNOB sablonok használata miatt. Valószínűleg marad néhány, mert az éremtáblázatoknál sportoló, csapat paramétereket nem használtak, ott is zászlóNOBcsapat sablon kell, csak nem tudom mennyire kavarodnának a mostaniakkal (pl nehogy azokat NOBérmesre alakítsa át). – Tomcsy üzenet 2010. március 31., 20:49 (CEST)

Na még valami, csapatsportágak esetén is ezeket az -O típusúakat használták, de ott meg többnyire a zászlóNOB vagy zászlóNOBj sablont kellene használni. Lehet, hogy azzal is némi kavarodás lesz :S Tomcsy üzenet 2010. március 31., 20:54 (CEST)

Nem lesz kavar, a régi sablon ugyanúgy odatette mindig a NOB-kódot, tehát csapat sablonra alakítható. A foci volt inkább érintett ebben, de ott használtak válogatott sablonokat pl: {{HUNf}}, így akkor mehet az a kategória. Jégkorong esetén meg már az újakat használták. – Tomcsy üzenet 2010. március 31., 21:11 (CEST)

Még két kategória: egy, kettőTomcsy üzenet 2010. március 31., 21:27 (CEST)

Na akkor most milyen sablonokat is cseréljek? NOBérmes meg NOBcsapat lesz ahogy eddig is. Sima {{ZászlóNOB}}(?), {{zászlóNOBj}}(?) meg {{ZászlóNOBsportoló}}(?) hova kell? Egyébként előfordulhat hogy a szkript NOBérmes-t rak oda, ahova amúgy NOBsportoló kéne. Kéne egy útmutató, hogy melyik cikkekbe kell az egyik és melyekbe a másik. – Deni vita 2010. március 31., 21:50 (CEST)

NOBsportoló nem kell, az egy új, ott a sportoló neve mellé teszi zárójelbe a kódot. Újabban az olyan cikkekben találkoztam velük, ahol más jellegű a táblázat, pl itt. A régi sablonok ilyeneket nem tudtak, így erre nem kell cserélni.
A zászlóNOB és zászlóNOBj annyiban különbözik, hogy nem ír kódot a végére. (pl 2010, jégkorong, az egyes mérkőzéseknél). Ilyet sem tudtak a régi sablonok. Csapattornák (foci, jégkorong, stb) esetén az egyes mérkőzéseknél, vagy ágrajznál kellene használni, de nem érdekes, ha NOBcsapatra lesz cserélve. A zászlóNOB még az olimpiák főoldalain, a résztvevő országok fejezetben használatosak (ha az utolsó paramétert kitöltjük, akkor van kód), de azokat kicseréltem már.

Amiben volt a sportoló paraméter, az egyenlő a NOBérmessel.
Amelynél a sablon előtt van 1 név, az egyenlő a NOBérmessel.
Amiben volt a csapat paraméter az egyenlő a NOBcsapattal.
Amelynél a sablon előtt vagy után van 2 vagy több név az egyenlő a NOBcsapattal.
Éremtáblázatnál NOBcsapat kellene.

Én szerintem maradhat így, arra a kategóriára (nyári, téli sportágak) ezek mehetnek. Csak az lehet a gond, hogy egy cikkekben vegyesen is cserélni kell. – Tomcsy üzenet 2010. március 31., 22:27 (CEST)

Éremtáblázatokra ne a sima {{zászlóNOB}}(?) legyen? – Deni vita 2010. április 1., 16:31 (CEST)
Szerintem ne, mert ott is legyen kód (azért kell a NOBcsapat), a sima NOB alapból nem tesz kódot a szöveg mögé. Végülis elnevezésileg nem következetes, de a megjelenés a lényeg inkább. – Tomcsy üzenet 2010. április 2., 01:19 (CEST)
Na végigmentem a Kategória:Téli olimpiai játékok-on, nézd meg hogy így jó lesz, és akkor megyek nyárira. – Deni vita 2010. április 2., 12:59 (CEST)
Köszi, nagyon szuper így, a NOB-kód átírásban Liechtensteint és Luxemburgot kellett javítani, a többi rendben volt. – Tomcsy üzenet 2010. április 2., 13:03 (CEST)

Portálok beszúrása, kötőjel javítása tömegesen olimpiai cikkekben

A Kategória:Magyarország az olimpiai játékokon kategóriában lévő cikkekben a {{Portál|Olimpia}} cserélendő {{Portál|Olimpia|-|Magyarság}} -ra. Köszi. – Joey üzenj nekem 2010. május 15., 04:18 (CEST)

Az olimpiaportál egyben van, ezért {{Portál|Olimpia||Magyarság}}-re kellene cserélni szerintem. – Hunyadym HunyadymVita 2010. május 15., 10:41 (CEST)

Uh, tényleg!!
Így viszont akkor összetettebb a megoldandó feladat: Ezen az oldalon ugyebár linkelve van az összes olimpiás cikk, végig kellene a bottal nézetni (és javíttatni), hogy hol van ez a kötőjeles rossz megoldás alkazva! Sajnos én magam se voltam következetes több cikknél is, ahol a hiányzó olimpiaportál-ajánlót beszúrtam :-(. Az Olimpiaportált valóban egybeírjuk, mint ahogy a portál lapján is olvasható. A hiba elsősorban azoknál a cikkeknél fordul elő, ahol más portál ajánlója is be van szúrva a cikk aljára, de találtam olyanokat is, ahol magában fordul elő. A segítséget előre is köszönöm, visszajelzésnek örülnék! – Joey üzenj nekem 2010. május 17., 14:19 (CEST)

Sőt, továbbmegyek! A Finnország · Franciaország · Lengyelország · Monaco · Németország · Törökország portálok valamelyike lehet még beszúrva a cikkekhez az Olimpiaportálon kívül. Mindegyik országportál kötőjeles, ezeket arra kellene javítani! A Magyarságportál viszont egybeírt. No, jó bonyolult lett, remélem megoldható. Köszke. – Joey üzenj nekem 2010. május 17., 15:19 (CEST)
Ugyancsak egybeírt a Teniszportál, a Labdarúgásportál és a Lovasportál. Ezek még szintén lehetnek második portálként az Olimpiaportál mellett. – Joey üzenj nekem 2010. május 20., 01:01 (CEST)

Listák

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok, az alábbi listacímeket kérlek javítsátok, megváltoztak a neveik:

Mindegyikből rengeteg van, főleg dátumszócikkekben, és rendszeresen beléjük futok, hiába javítgatom őket ilyenkor, sosem lesz vége, mindig előbukkan egy-egy új (olyanok, mint a hétfejű sárkány). Leggyakrabban rejtett linkként szerepelnek, valami más mutatkozik szövegként.

Köszönöm előre is, sziasztok December vita 2010. május 18., 09:11 (CEST)

Kösz! Nem is tudtam, hogy van pipa jelünk :) Dec
Kösz Gábor, az elnökeire rábukkantam egy sablonban, javítottam talán így az összes jó lesz ha frissül majd. A többit is kösz, sokat segítettél. December vita 2010. május 23., 01:57 (CEST)

Még egy kérés az áttekinthetőség érdekében -- a függősablonok használata 2.

Kedves szerktársak, ezt a szakaszcímet az űrlapmemóriámban találtam, egyszer már írtam...

Nagyon kérek mindenkit, hogy a függősablont dátumos aláírással együtt helyezze el, tehát így: {{függőben|~~~~}}(?) (ha még indoklással is, az külön öröm). Lásd pl. Ez sokat segít a lap áttekinthetőségén. Ha pl. látjuk, hogy egy botgazda tette rá, akkor az egyfajta elismerése annak, hogy a feladat jó, botoznivaló, csak valamiért még nem oldódott meg. Köszönöm! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. május 23., 07:36 (CEST)

Belső hivatkozások cseréje

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

A kérésem az alábbi lenne:

[[Asztúriai nyelv → [[Asztúriai–leóni nyelv

Vagyis a belső hivatkozásokban a fentiek szerint cserélni. Köszönöm. – Mex plática 2010. május 12., 17:42 (CEST)

25 cikkben és 1 sablonban javítva. – CsGábormegbeszélés 2010. május 18., 14:56 (CEST)

Köszönöm! – Mex plática 2010. május 24., 17:06 (CEST)

Koordinátarendszer - helyesírási javítás kérése

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Módosítani kellene az összes olyan kategóriát, ami a "koordinátarendszer" szót tartalmazza, ilyen például a Kategória:Csillagászati koordinátarendszerek. Kérem a segítségeteket. misibacsi*üzenet 2010. május 31., 07:30 (CEST)

Kész, és ez volt az egyetlen. – Deni vita 2010. június 3., 17:49 (CEST)

Olimpiaportál kötőjelének javítása tömegesen

Az archívumból visszahozom a még fennmaradt lényegi problémarészt, amire megoldást várnék egy botgazdától:

A Kategória:Magyarország az olimpiai játékokon kategóriában lévő cikkekben a {{Portál|Olimpia|-|Magyarság}} cserélendő {{Portál|Olimpia||Magyarság}} -ra, valamint az itt lévő további cikkekben az esetleg hibásan előforduló {{Portál|Olimpia|-}} cserélendő {{Portál|Olimpia}} -ra, mivel az Olimpiaportált kötőjel nélkül írjuk! Köszönöm! (Az előbbi kategórián kívül már nincs olyan javítandó olimpiás lap, ahol van egy második portál ajánlója is, mert ezekben már kézzel megcsináltam a szükséges javításokat.) – Joey üzenj nekem 2010. június 1., 03:04 (CEST)

Linkek

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva + akkor már rendiség linkjeit is a megfelelő helyre irányítottam – Deni vita 2010. június 5., 19:35 (CEST)

Linkesíteni kellene az alábbiakat:

A kezdőbetűk némelyiknél lehetnek kicsik vagy nagyok is. Sajnos az én botom most nem működik. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. május 15., 02:34 (CEST)

Köszönöm! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. június 5., 23:24 (CEST)

Hunyad megye települései

A kategorizálatlan lapok között megjelent elég sok Hunyad megyei település. Feltételezem, hogy eddig a {{Hunyad megye települései}} kategorizált és most már nem teszi, ezért a sablonnal ellátott cikkeket el kellene helyezni a kategóriában. – Hkoala 2010. június 3., 21:38 (CEST)

Kategória:A 2010-es világbajnokság labdarúgói

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
Istvánka posta 2010. június 7., 16:22 (CEST)

Sziasztok. Egy botgazdát szeretnék felkérni a „A 2010-es világbajnokság labdarúgói” kategória elhelyezésére, az itt szereplő labdarúgók oldalain. Előre is köszönöm.– Bahusz vita 2010. június 6., 08:13 (CEST)

Románia fejlesztési régiói

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

A {{Román település infobox}}(?) sablont tartalmazó szócikkekben ki lehetne tölteni a "fejlesztési régió" paramétert a {{NUTSRománia}} sablonban található hozzárendelés alapján. – Hkoala 2010. június 6., 11:08 (CEST)

Rajta vagyok! – Istvánka posta 2010. június 7., 13:12 (CEST)

Újpalota

Sziasztok! Az Újpalota átirányító lapra mutató hivatkozásokat légyszi javítsátok át Újpalota (Magyarország)-ra - sajnos elég sok van belőle, szerintem kicsit könnyelmű átnevezés volt. Létezik egyébként Újpalota (Románia), és Újpalota (egyértelműsítő lap) is - ez utóbbiakkal nincs teendő. Köszönöm December vita 2010. június 7., 12:56 (CEST)

Köszönöm! Dec

Éremsablonok cseréje

Megkérnék egy botgazdát, hogy az összes cikkbeli előfordulásakor cserélje ki ezeket a régi, csúnya éremsablonokat az Olimpiaműhely által elfogadott új egységesített éremsablonokra:

  • {{Gold medal}} -> {{Olimpiai aranyérem}}
  • {{Silver medal}} -> {{Olimpiai ezüstérem}}
  • {{Bronze medal}} -> {{Olimpiai bronzérem}}

Köszönöm! – Joey üzenj nekem 2010. június 11., 15:41 (CEST)

Vadász

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
Istvánka posta 2010. június 14., 09:20 (CEST)

Auguste-tel rendbeszedtük a Vadász (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) körüli kavart. Egy kis várakozás után, amíg a "Mi hivatkozik rá" észreveszi, hogy a román településsablonban már javítva van, és eltűnik a listából egy csomó település, egyértelműsíteni kéne a rá mutató hivatkozásokat a Vadász (egyértelműsítő lap) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) lapon szereplő linkek szerint. (solve_disambiguation.py) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. június 13., 21:25 (CEST)

Köszi. – Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. június 14., 22:09 (CEST)

Sablon kihelyezés

Üdv!

Érdeklődni szeretnék, hogy meg tudjátok-e oldani egy sablon beillesztését? Készítettem egy Vas megye települései sablont, el is kezdtem egyenként beírogatni, de ölég lassan megy, és unalmas is. Köszi a segítséget! --Hirvenkürpa vita 2010. június 16., 19:27 (CEST) Hahóóó!--Hirvenkürpa vita 2010. június 19., 00:32 (CEST)

Mit kell hova tenni? Ennyiből nehéz kitalálni. :-)CsGábormegbeszélés 2010. június 19., 00:40 (CEST)

Kategória:Vas megye települései

Ezt a sablont kéne az összes rajta szereplő cikkbe beilleszteni (ahol még nincs ott).
Köszi!--Hirvenkürpa vita 2010. június 19., 15:35 (CEST)

Gondolom erre gondoltál: {{Vas megye települései}} :-)CsGábormegbeszélés 2010. június 19., 15:37 (CEST)

Így igaz, köszi! :-)
Akkor el tudnád intézni?--Hirvenkürpa vita 2010. június 19., 15:40 (CEST)

A Kategória:Vas megye települései kategória 221 cikkéből 152-ben elhelyezve. A többinél valószínűleg már ott volt a sablon. – CsGábormegbeszélés 2010. június 20., 18:47 (CEST)

Köszönöm szépen! --Hirvenkürpa vita 2010. június 22., 18:03 (CEST)

Állami díj, Puskin, Pragmatica

Sziasztok! Az alábbi változásokat kérlek kövessétek le bottal!

Előre is kösz, szaisztok December vita 2010. június 20., 01:13 (CEST)

Tulajdonképpen az a kérdés, hogy minek?CsGábormegbeszélés 2010. június 20., 18:48 (CEST)

A névelősöknél azért mert egyébként helyesírásilag helytelen. A többit én sem értem... --Burumbátor Speakers’ Corner 2010. június 26., 05:58 (CEST)

Hogy ne legyen zöld, mert az ronda? :-) Van olyan értelmes dolog, mint a "kozmetikai javítások" nevű köldökvakarás. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. június 26., 08:22 (CEST)

bahái és társai

Üdv! A baháizmussal kapcsolatos cikkekben néhány átalakítás történt, bottal át tudnátok alakítani ezeket? Bahá'u'lláh → Baháolláh; 'Abdu'l-Bahá → Abdolbahá; bahá'í → bahái (linkként pedig bahái hit a cikk címe); Kitáb-i-Aqdas → Ketáb-e agdasz. Köszönettel: – 80.98.102.50 (vita) 2010. június 27., 00:18 (CEST)

Somogy megye sablon

Üdv!
Tisztelettel kérem az egyik bot-gazdát, hogy a {{Somogy megye települései}} sablont helyezze ki a rajta szereplő települések szócikkeire!
Köszönöm! --Hirvenkürpa vita 2010. június 22., 21:06 (CEST)

Valaki??--Hirvenkürpa vita 2010. június 27., 12:08 (CEST)

Köszönöm szépen!--Hirvenkürpa vita 2010. június 27., 22:45 (CEST)

Mire jók ezek a lósablonok? Alensha 2010. június 27., 23:09 (CEST)

Portálsablon elhelyezése tömegesen olimpiai cikkekben, Értékelősablon a vitalapokra

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Megkérnék egy botgazdát, hogy az itt található kategóriában lévő összes cikk közül amelyikből hiányzik a Olimpiaportál ajánlója {{Portál|Olimpia}}(?), azokba tegye bele. Köszönöm!
Ugyanezen kategóriák cikkeinek vitalapjaira lenne szükséges elhelyezni a {{WPOLIMPIA}} értékelősablont. Van ahol az egyik, van ahol a másik hiányzik... Köszi előre is! – Joey üzenj nekem 2010. június 26., 04:07 (CEST)

Kész. – Hunyadym HunyadymVita 2010. július 5., 15:50 (CEST)

Századok szerinti kategóriák megszüntetése

Látom, archívumba került, pedig sajnos még mindig megoldatlan a probléma:

Sziasztok! Ezen a lapon megállapodás született arról, hogy lecseréljük az életrajzi szócikkeken alkalmazott három-négyszeres kategóriametszeteket (19. századi magyar közgazdászok stb.). A munkát jobbára kézzel végeztük, de félbeszakadtunk. Van itt olyan botgazda, aki besegítene? A részletek ezen az allapon és vitalapján olvashatók. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. május 15., 22:57 (CEST)

Nagy szükségünk lenne a segítségre. Több ezer szócikkről van szó. Előre is kösz. – Tkarcsi vita 2010. június 2., 19:42 (CEST)

Időközben beszállt Istvánka, és elképesztő mennyiségű kategóriát kijavított kézzel. Nem tudom, hogy fogom megköszönni neki, de százasával aprítja az aprítandót. :-) Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 2., 19:49 (CEST)

De így is sok ezer van még. Szerintem elkéne a segítség. – Tkarcsi vita 2010. június 2., 19:52 (CEST)

OFF: Nálunk, az Olimpiaműhelyben is volt egy irdatlan mennyiségű sabloncsere a sablonegységesítés után, és végülis Tomcsy szerkesztőtársunk oldotta meg kézzel, miután félúton elakadt a botos szerkesztés. Most itt, az előző szakaszban ismét van egy - szerintem - egyszerű botos szerkesztenivalónk, de már én is archívumból hoztam vissza... Reméljük, a botgazdák ismét a régi, aktív önmagukat hozzák, és a Ti problémátok is megoldódik és a miénk is :) Üdv: – Joey üzenj nekem 2010. június 3., 00:45 (CEST)

Köszönjük a biztatást, úgy legyen! :-) Nagyjából öt-hatszáz érintett cikk van még. Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 3., 21:38 (CEST)

Mielőtt ezt beírtad, 4 perccel korábban Deni készre jelentette a mi műhelyünkben megoldandót, lásd 1 szakasszal feljebb a szakasz elején :-) Ezúton is köszönet Neki érte! – Joey üzenj nekem 2010. június 3., 22:51 (CEST)

Azt szívesen, ehhez meg hozzászólnék: létezik már olyan oldal, amivel kategóriametszeteket lehet csinálni? Mert ha nem, akkor hogyan tudjam meg pl. a 17. századi magyar egyházi személyek listáját? Jó lett volna készíteni pár listát a törlések előtt, nyilván akik létrehozták a kategóriákat, azok sem azért csinálták, mert unatkoztak, hanem mert hasznosnak tartották. Szóval amíg valamelyik megoldást nem látom (kategóriametszet vagy listák) addig ebben inkább nem veszek részt. – Deni vita 2010. június 5., 12:38 (CEST)

Hogyne létezne, tessék parancsolni. Mindenféle kombinációkat gyönyörűen elő lehet vele állítani. Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 5., 12:48 (CEST)

Hm jó látni :-), de azért majd remélem készül pár lista is a jövőben. Én meg addig szétszedem a kategóriákat. – Deni vita 2010. június 5., 21:08 (CEST)

Jihhá! Hálás köszönetem/ünk. :-) Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 5., 21:58 (CEST)

Na még 4 kategória maradt, de úgy látom azokat már kézzel kell végignézni. – Deni vita 2010. június 5., 23:04 (CEST)

Igen, az szinte gyerekjáték lesz. Vigyor Még egyszer nagyon köszönjük! Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 5., 23:23 (CEST)

Ez óriási. Köszönjük szépen. Arra esetleg nem lenne mód, hogy az egy éve félodalasan megcsinált átkategorizálás hibáit is pótold? Arról van szó, hogy HunyadymBot 2009. július 18-án egy csomó X. századi magyar Y-ok kategóriákban szereplő szócikket áttett a Magyar Y-ok kategóriába, de az X. századi magyarok kategóriába nem. Lehet ezt így utólag pótolni? Itt a lista. (meg még ugyanott pár oldal) Az első: 2009. július 18., 09:37 (Bistritz Meir Kohen) az utolsó: 2009. július 18., 16:02 (Buziássy László). Azt hiszem, kb. 1100 szócikkről van szó. Persze van köztük néhány szócikk, amik más okból már bekerültek az X. századi magyarok kategóriába, de a többség nem. Esetleg meg lehetne ezt is oldani? – Tkarcsi vita 2010. június 7., 15:52 (CEST)
Én ehhez már nem értek, bocs. – Deni vita 2010. június 10., 16:01 (CEST)

TKarcsi, aláírnád a függősablont, amit rátettél? Lásd a lapfejlécet. Köszönöm. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. június 12., 18:59 (CEST)

Hú, bocs, bocs. Nem láttam. A te botod nem vállalná véletlenül ezt a feladatot? – Tkarcsi vita 2010. június 12., 19:13 (CEST)

Az én botom most sajnos üzemen kívül van, mert elromlott a gépem, egy laptopról netezek, ahol pillanatnyilag nem tudom beüzemelni. :-( Ha megjavíttatom az eredeti gépet, lesz megint botozás. Hidd el, nekem vannak a leginkább elvonási tüneteim. :-) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. június 12., 19:37 (CEST)

Logók cseréje

[[Fájl:Ujpest k.gif|80px]] -----> [[Fájl:Ujpest FC.png|80px]]
Ezt             cserélni          erre
Az összes olyan cikkben, ahol szerepel.

A csere lebonyolítása után a gif-es változatot kéretik az örök vadászmezőkre küldeni. Köszönettel: Beroesz 2010. július 5., 10:24 (CEST)

Gyementyjeva

Speciális:Mi hivatkozik erre/Jelena Vjacseszlavovna Gyementyjeva

Átírási hiba miatt le kellene cserélni az olimpiai bajnok teniszezőnő összes hivatkozását:

  • [[Jelena Vjacseszlavovna Gyementyeva]] -> [[Jelena Vjacseszlavovna Gyementyjeva]]
  • [[Jelena Gyementyeva]] -> [[Jelena Vjacseszlavovna Gyementyjeva|Jelena Gyementyjeva]]

Előre is köszi: – Joey üzenj nekem 2010. július 5., 23:10 (CEST)

automatikusan javítandó helyesírási hibák

Tudom, valaki gyűjti ezeket, szóval:

mitegy --> mintegy.

Köszi, SyP 2010. július 8., 22:07 (CEST)

Felírtam. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 9., 07:16 (CEST)

Sportportál

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
Istvánka posta 2010. július 14., 18:45 (CEST)

Sportportál sablont szeretném elhelyezni az alábbi sablonban szereplő cikkekre (ahol még nincs)

{{portál|sport}}

és

  • a Sablon:Kézilabda VB cikkekben
  • {{NőikéziVB}} cseréje {{Kézilabda VB}} sablonra
  • {{FérfikéziVB}} cseréje {{Kézilabda VB}} sablonra.

Köszi – Tomcsy üzenet 2010. július 6., 18:02 (CEST)

GER --> EUA

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
Istvánka posta 2010. július 14., 18:08 (CEST)

A fenti kategóriák összes cikkében cserélni kellene a zászlóNOB-sablonokban a németekre alkalmazott GER kódot EUA-ra, ugyanis ezen a 6 olimpián az Egyesült Német Csapat színeiben versenyeztek, nem pedig az egységes Németországéban. Az eredmények is külön "nemzeti" kód alatt vannak nyilvántartva.

Vagyis az egyszerű szövegcsere:

  • GER|1956 --> EUA|1956
  • GER|1960 --> EUA|1960
  • GER|1964 --> EUA|1964

Előre is köszi: – Joey üzenj nekem 2010. július 9., 00:07 (CEST)

Carmin Appice → Carmine Appice

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Üdv! Segítséget kérnék, rengeteg helyen szerepel Carmine Appice, akit igen sok cikk – az én sajnálatos figyelmetlenségem miatt – Carmin Appice formában tartalmaz. Kérnék valakit minden előfordulás cseréjére. Köszönöm. L Andráspankuš→ 2010. július 11., 16:38 (CEST)

Megcsináltam manuálisan. Mégse volt olyan sok. L Andráspankuš→ 2010. július 11., 17:34 (CEST)

Substolás bottal

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Az Olimpiai érmesek listája kerékpározásban (férfiak) lapon túl sok az ifexist, ezért bottal ki kéne váltani egy párat, mégpedig úgy, hogy ahol igaz ágra menne, vagyis létezik a konkrét oldal, ott a sablont le kéne cserélni a végeredményével, a többinél maradna az ifexistes sablon. (Nem sima subst, a végeredménnyel kell helyettesíteni.) Megbeszélés a vitalapon. --Bean49 vita 2010. július 10., 12:16 (CEST)

Egy új sablonnal egyelőre (Sablon:zászlóNOBérmes2) megoldottuk Joey-val, ez az adott ország adott évi olimpiai cikkére linkel és akkor használjuk, ha már létezik az adott évi cikke.– Tomcsy üzenet 2010. július 16., 03:39 (CEST)

Listák

Sziasztok, kérdezem, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy:

  • Kigyűjteni a listája vagy lista szót a szócikk címében tartalmazó összes cikket, és összevetni, hogy a Wikipédia:Listák listája cikkben melyik nem szerepel. A nem szereplőket pedig egy lapra gyűjteni, hogy aztán beirogathassam őket.

Három oka van a kérésemnek:

  1. amikor legelőször kigyűjtöttük a listákat, valamiért egy pár cikk nem került bele az eredetibe, a mai napig találok olyan szócikkeket, amik nincsenek benne a listák listájába, pedig régiek.
  2. Az új lapok speciális lapban megjelenteket azóta is beírom a listába, de ha valaki szerkesztői allapon hozott létre egy listát, és azt mozgatta ki szócikk-névtérbe, azt nem vettem észre, és kimaradt.
  3. Azok a cikkek, amikről a címük alapján nem lehetett gondolni, hogy listák, és utóbb átnevezték őket, valószínűleg szintén elkerülték a figyelmem.

Fél éve jött létre a listák listája, azóta biztos megjelent egy pár új, ami nincs benne, most szeretnék gépi segítséget kérni a frissítéshez.

Köszönöm előre is, sziasztok December vita 2010. július 16., 10:11 (CEST)

Amúgy ez a Listák listája konkrétan mire jó? Csak mert eddig még nem bírtam rájönni. – Deni vita 2010. július 16., 17:32 (CEST)

Ugyanarra, mint bármely más lista. Pl. segíthet az árva cikkek elhelyezésében (pl. van-e listájuk a madarászoknak?), a duplikátumok kiszűrésében (nézd, egy lista a madarászokról.. de már tuti, hogy ilyet láttam valahol). Segít az egyes műhelyeknek a témába vágó, ám rosszul kategorizált listák megtalálásában, orientálhat a hiányzó szócikkek megírásában ('kik azok a madarászok, akiknek nincs cikkük?), és persze a fenti madarász-példa bármivel behelyettesíthető. December vita 2010. július 17., 01:42 (CEST)
Nos azért én mégis inkább a Kategória:Listák népszerűsítését részesíteném előnyben. Ugyan valószínűleg ez sem tartalmaz minden listát, de azért sokkal dinamikusabban lehet frissíteni, mint ezt a lapot. – Deni vita 2010. július 17., 02:47 (CEST)

És mit tud egy ilyen listák listája, amit a kategória nem? Mert az olvasóknak nem igazán szól. Viszont folytonos manuális karbantartást igényel. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 17., 07:22 (CEST)

Stat frissítés

Sziasztok!

Lehetne kérni a Wikipédia:Szerkesztők listája szerkesztésszám szerint oldal március, április, május és júniusi frissítését? PLS! Thx, – OrsolyaVirágHardCandy 2010. július 17., 23:59 (CEST)

Samat vitalapján célszerűbb kérni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 18., 06:09 (CEST)

Drága Bin! Samat 1 hónapja USA-ban van, szeptemberben jön haza. És már a tavasszal is kértem többször. – OrsolyaVirágHardCandy 2010. július 18., 14:12 (CEST)

Nos, azt hallottam, hogy újabban az USA-ba is bekötötték az internetet. :-) Az meg már korábban is előfordult, hogy hónapokig kértük a frissítést. De egyelőre ő birtokolja a know-how-t. Tehát ha nem tudod rávenni, hogy csinálja meg, akkor vedd rá arra, hogy írjon hozzá manuált. Mire ez mind összejön, addigra remélhetőleg visszajövök egy kicsit, mert az elmúlt hónapokban kiestem a wikizésből, és ha most lenne friss statisztika, akkor lehet, hogy le kéne vennem az egyik userboxomat. :-D Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 18., 17:52 (CEST)

már ezt én is akartam kérni... a samat szét lesz rugdosva, ha ennyit kell izélgetni mindenért :) Alensha 2010. július 19., 15:39 (CEST)

Tegnap valami ilyesmit álmodtam, hogy Samat a statisztika elkészítését magyarázta valakinek. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 20., 09:37 (CEST)

Világháborúk kategóriái

Jelenleg van ez a két kategória:

El kéne dönteni, kiírjuk betűvel vagy számozzuk. A kategóriaszócikk kiírja betűvel, hogy második világháború, nekem speciel a számozás jobban tetszik, de végül is mindegy, csak legyen egységes. Alensha 2010. július 19., 15:38 (CEST)

I. Ferenc József, Plútó

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok! Visszahoztam az archívumból:

{ { függőben|[[Szerkesztő:December|December]] <sup>[[Szerkesztővita:December|vita]]</sup> 2010. május 24., 18:58 (CEST)}}

Légyszi az alábbiakat bottal javítsátok:

És van belőlük egy pár hivatkozás. Légyszi kövessétek le bottal! Köszönöm December vita 2010. május 12., 09:34 (CEST)

Megoldva. – Istvánka posta 2010. június 7., 16:06 (CEST)

Áá, kösz, elkerülte a figyelmem. Köszönöm. Dec

A fenti függőben sablont én rondítottam el a szóközökkel, mert valószínű, hogy ebben a formában a nowiki ellenére megzavarja az archiválóbotot, azért nem bír elsüllyedni ez a szakasz negyedik hete. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. aug. 1.

Olimpiai bajnokok cikkeihez +1 kategória hozzáadása tömegesen

A Kategória:Olimpiai bajnokok nemzetek szerint alkategóriáiban vannak azok az érintett cikkek, amikhez most még 1-1 plusz kategóriát hozzá kellene adni. A hozzáadandó új kategóriák a Kategória:Olimpikonok nemzetek szerint alkategóriái.

Értelemszerűen, amely cikkek

 megjegyzés A Kategória:Olimpikonok kategóriafája kialakítás alatt áll, bővebben lásd a WP:KJ-n. Gyanítom, hogy az egyes újabb kategóriákat továbbra is kézzel kell majd létrehozni, de ha mégis igénybe vehető gépi segítség ebben is, azt is szívesen vennénk. Az Olimpiaműhely nevében: – Joey üzenj nekem 2010. július 21., 17:42 (CEST)

Erőteljesen  ellenzem. Nem wikikonform megoldás, devalválja a kategóriákat. Az olimpiai bajnokok kategóriáit kellene elhelyezni az olimpikonok kategóriáiban alkategóriaként. Nyilván csak akkor lehet valaki olimpiai bajnok, ha részt vesz az olimpián (netán esténként olimpiál is). Ha egy kategória összes cikkét bele kell tenni egy másikba is, akkor ott 100% a redundancia, és ez ellentétes a kategorizálás alapelveivel. Tisztelem az olimpiai cikkek körüli munkádat, de a Wikipédia általános gyakorlatával akkor sem lehet szembe menni, és egy témakörnek külön kategorizálási elveket tulajdonítani. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 22., 08:43 (CEST)

Ez itt nem helye a tartalmi vitának, itt csak a már elindult kategorizálási folyamat végrehajtásához kértem gépi segítséget. A javaslat részletesen magyarázva régóta olvasható a WP:KJ-n, és eddig csak helyeslő reakció érkezett rá, illetve annak érdekében, hogy véletlenül se legyen olyan szerkesztő, aki netán kimaradottnak érezhetné magát utólag a megbeszélésből, ezért az ottani megbeszélést linkeltem is anno az Olimpiaműhely vitalapján kívül a "javaslatok" kocsmafalra is. Egyébként alkategóriákként el is vannak helyezve (nem közvetlenül, hanem az olimpiai érmeseken belül), de fontos hogy egy kategóriában együtt megjeleníthetők legyenek az összetartozó, nemzetenkénti bajnokok ugyanakkor az is, hogy az összetartozó, nemzetenkénti olimpikonok is. Ettől akkor lehetne eltérni, ha a nemzetenkénti olimpikonok az enwiki túlbonyolító mintája szerint tovább lennének bontva nemzetenkénti adott sportágbéli olimpikonokra, pl szovjet tornász olimpikonok kategóriába, de ez már azért sem lenne szerencsés, mert a sportolót eleve bele kell tenni az olimpiákon kívüli kategóriájába, vagyis a Kategória:Szovjet tornászok-ba. Az itteni OFF vége. – Joey üzenj nekem 2010. július 22., 11:29 (CEST)

Köszönöm a rendreutasítást, de én eddig is mindig csak azokat a feladatokat vállaltam el, amiket hasznosnak és nem károsnak tartottam, és ezt akkor sem fogom megcsinálni, ha sikerül életre kelteni a botot (ami pillanatnyilag beteg). A botgazdák nem mechanikus végrehajtók, hanem felelős végrehajtók, és én elolvastam a WP:KJ-n a megbeszélést, de ott nem láttam semmi olyasmit, amit te itt állítasz. De odamegyek, és megkérdezem, hátha valaki látja benne azt, amit én nem. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 26., 09:07 (CEST)

Hibaüzenet 2. (pywikibot nem lép be)

Frissítettem a pywikit, és ezt kapom a login.py futtatásakor:

C:\Pywikipedia>login.py
  File "C:\Pywikipedia\login.py", line 77
    <<<<<<< .mine
     ^
SyntaxError: invalid syntax

Bennófogadó 2010. május 7., 20:50 (CEST)

A <<<<<<-t az SVN szúrja be a kódba, amikor ütközést talál. (Vagyis te valamiért megváltoztattad a login.py-t, egy fejlesztő is megváltoztatta, és a két módosítás valahogy üti egymást, nem olvasztható össze automatikusan.) --TgrvitaIRCWPPR 2010. május 11., 17:39 (CEST)

Köszmösz! Én a login.py-hoz nem nyúltam, az biztos, de majd kerítek másik példányt belőle. Bennófogadó 2010. május 11., 22:01 (CEST)

Ha tényleg nem nyúltál, akkor sima ügy, csak felül kell írni a login.py.r<nagyobbikszám>-mal. (Aztán a kontext menüben a resolved-et választani, de az igazából csak ahhoz kell, hogy a csúnya piros felkiáltójel eltűnjön.) Előtte azért csinálj egy biztonsági másolatot a login.py.mine-ról, hátha mégis valami fontos változtatás volt benne. --TgrvitaIRCWPPR 2010. május 12., 02:18 (CEST)

Erre a szakaszra ki és mikor tett függősablont? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. május 23., 07:29 (CEST)

Levettem a függősablont, mert két hónapja nincs válasz a kérdésre, hogy ki tette rá. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 26., 10:09 (CEST)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 26., 22:34 (CEST)

Maga a kategóriacikk is ezen a címen van, azonkívül magyarul „koncept” szó nincsen (és első ránézésre mindig koncertalbumnak olvasom, könnyű eltéveszteni). Alensha 2010. július 22., 00:21 (CEST)

Nem lenne gyorsabb, ha csinálnék egy Koncepcióalbumok kategóriát, oszt kézzel kicserélgetném a cikkekben? – Grósznyó 2010. július 26., 13:12 (CEST)

BinBott első munkája volt ezen a néven. Kicsit szomorú vagyok, de azért jó érzés visszatérni! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 26., 22:34 (CEST)

Sziasztok! Ezt a sablont törölni szeretném, de ki kellene venni az oldalakról Valaki elvállalná? Szajci pošta 2010. július 20., 13:21 (CEST)

 megjegyzés: nem levenni kéne, hanem minimum substolni (ezt is mondták neked a vitalapodon). Nem lehet szerkesztői vitalapok tömegét visszamenőleg meghamisítani úgy, hogy a laptörténet alapján se derüljön ki, hogy nézett ki. Továbbra is ellenzem a törlést, és felhívom a figyelmet a lap tetején található figyelmeztetésre. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 20., 18:41 (CEST)

Tiszta hülyeség ez, nem tudom miért kell mindent megtartani, á már komolyan elegem van pár dologból itt a wikin! nem érdekel már ez a sablon Szajci pošta 2010. július 20., 19:22 (CEST)

Ha nem érdekel, ne használd. De minden alkalommal, amikor szerkesztesz, ott van a figyelmeztetés a szerkesztőablak alatt, amelynek a tudatában megnyomod a mentés gombot. Nem változtathatunk meg több tucat vagy ki tudja, mennyi vitalapot visszamenőleg pillanatnyi szeszélyből. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 20., 19:28 (CEST)

Eleve substolva kellett volna használni, és akkor most nem lenne probléma. Ezt külön kell mondani? --Bean49 vita 2010. július 21., 00:38 (CEST)

Csak egy kérdésem lenne: Nem kellene ebből a sablonból Tipp sablont csinálni? - Üdv. » KeFe « Társalgó 2010. július 21., 07:19 (CEST)
Mivel tiltás, vagy vita nem alakult ki ez ügyben — megcsináltam:

Segítség a Wikikönyveknek

Már hosszú ideje nem működik a szakasz számláló a Wikikönyvekben, kérek egy botgazdát, hogy vállalja fel a Szerkesztő:DhanakBot lapon található bot működtetését. Előre is megköszönöm. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2010. július 21., 07:28 (CEST)

Uborkaszezon? Olvassa ezt a lapot valaki? - ???...!!!... - Üdv. » KeFe « Társalgó 2010. július 28., 13:07 (CEST)

Igen, olvassa. Csak nincsen olyan gépem, ami állandóan futna, ezért nem vállalom a működtetését. Lesz elvileg magyar toolserver, ha elkészül, utána szívesen beállítom a működését. – Hunyadym HunyadymVita 2010. július 28., 13:22 (CEST)

Olvassuk és szemmel láthatóan írjuk is. És a fejlécben a tudnivalókat olvassa valaki? :-)) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 28., 13:52 (CEST)

Igen! - olvastam! - már régebben! Ha a türelemre gondolsz, de hát egy hét türelmi idő után csak elvárhatom, hogy valaki reagáljon a bejegyzésemre. Természetesen azt is megértem, ha nem vállalja senki, vagy mint fentebb olvasható, további türelemre intenek egy segédprogram megérkezéséig. Sajnos ez utóbbit már nem lesz időm megvárni. Persze az is elég lett volna, ha valamelyik tudós kolléga leírja, hogy mi a probléma a kérésemmel, akár csak 2-3 szóban is. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2010. július 28., 17:01 (CEST)

Értelek, de szerintem a legtöbben akkor szoktunk reagálni, ha van érdemi mondanivalónk. Nem sok értelmét láttam eddig minden szakaszhoz beírni, hogy "ezt nem tudom megcsinálni ~~~~". Abban mindig biztos lehetsz, hogy az ittlevő botgazdák olvassák ezt az oldalt, és ha senki nem reagál, akkor nem vállalták. Nekem sincs állandóan futó gépem, és nem is szoktam más projektekkel foglalkozni, épp elég munkát ad a Wikipédia is. (Egyébként nemcsak a türelemre gondoltam, hanem arra is, hogy nem minden feladat oldható meg egyszerűen -- vagy egyáltalán.) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 28., 17:13 (CEST)

(Szerkesztési ütközés után) A kéréssel semmi gond nincs, csak éppen úgy tűnik, hogy jelenleg nincs itt senki, akinek 24 órában működő gépe van. (A toolserver nem egy segédprogram egyébként, hanem egy olyan számítógép, ami folyamatosan fut, és időnként tudja frissíteni pl. a szakaszszámlálókat. És nyár végére-őszre lett beígérve.) – Hunyadym HunyadymVita 2010. július 28., 17:26 (CEST)

Ha nekem valaki összerak egy működő .exe fájlt, ami elvégzi a feladatot, akkor naponta (max kétnaponta) le tudnám futtatni a gépemről. Állandó jelleggel nem tudom bevállalni. – Istvánka posta 2010. július 28., 17:32 (CEST)

A Python alapvetően interpretált nyelv, nem tudom, lehet-e egyáltalán exét csinálni belőle. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 28., 17:36 (CEST)

Én az ilyesmihez nem értek :-), de ha valaki összebarkácsol valami nagyon egyszerűen kezelhető scriptet/progit/miegymást, azt szívesen futtatom. Lásd példának a cikkértékelő scriptet, amit Dani rakott össze egy exe-be. – Istvánka posta 2010. július 28., 17:39 (CEST)

Megint "Kép"

Egyszer már volt szó arról, hogy a "Fájl:" esetleg magyarítandó lenne "Kép:"-re. A más típusú médiaállományok nevei miatt le lettem szavazva. De könyörgöm: legalább az ne kerüljön már lecserélésre Kép:-ről Fájl:-ra, ahol már az van!!! Kit zavar, hogy magyarul van a hivatkozás? Az, hogy az Image: nem Kép:-re lesz cserélve, egye bánat. De a Kép: maradjon. L Andráspankuš→ 2010. július 25., 16:41 (CEST)

 támogatom - Üdv. » KeFe « Társalgó 2010. július 26., 02:38 (CEST)

Kontosnak kéne szólni, ő csinálja. Más nem tudja őt leállítani. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 26., 12:57 (CEST)

Ja. Közben rájöttem. Volt is már egy csörténk az ügyben. Lehet, hogy ezt a dolgot szélesebb körben újra kéne beszélni. L Andráspankuš→ 2010. július 26., 13:02 (CEST)

Mi a baj a „fájl”-lal? És mióta nem magyar? --Bean49 vita 2010. július 26., 13:04 (CEST)

A fájl-lal önmagában nincs baj. De ha a fájl paraméter magyarul is műxik, akkor már baj. Egyébként azóta nem magyar, hogy sosem volt az. Egyszerűen föl nem foghatom, hogy egyáltalán szóba jöhet a kép-hivatkozásnév fájlra cserélése. L Andráspankuš→ 2010. július 26., 13:11 (CEST)

A fájl nem magyar, csak egy angol szó fonetikusan leírva. Majd egyszer felnő egy generáció, amelyik már eleve hozzászokik ehhez a borzalomhoz (magyar neve egyébként állomány, csak nehogy most azt is bevezesse valaki negyedik szinonimaként). Kontossal kapcsolatban meg már egyszerre két ügy van nyitva ezen az üzenőfalon, ahol nem feltétlenül közmegegyezés szerint botozik, lassan talán el kéne ezen gondolkozni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 26., 13:29 (CEST)

Bocs, nem akartam ezzel senkinek gondot okozni. Ráadásul a File és az Image cseréjét támogatom is, és elfogadom, hogy a sztenderd alak a Fájl. Csak annyit, hogy a cseréknél a Kép-et nem kéne bizgatni. L Andráspankuš→ 2010. július 26., 17:08 (CEST)

A véleményemet leírtam itt: Szerkesztővita:Laszlovszky András#Hivatkozás fájlokra (lásd még: Szerkesztővita:Kontos#TaxoBot). Azért támogatom a Fájl: használatát, mert konkrétan ez a fájlok előtagja a Magyar Wikipédián. Ha Kép: lenne, azt támogatnám, ha Állomány: (ami nem is rossz ötlet!!!), akkor azt, ha HlésdfglsdmfmsdmcfjÍd: akkor azt. (Egyébként nem értem, hogy ez másoknak miért nem evidens. Meg azt sem, hogy ha nincs funkcionális különbség, akkor mi a baj.) - Kontos vita 2010. július 26., 21:41 (CEST)
Ami jó, azt nem kellene elrontani, mint ahogy a file - fájl - kép - fájl variánsnál is megtörtént. Szerintem itt is megmaradhatna a Fájl a szöveges állományokra és Kép a képekre, de ha az a probléma, hogy nem csak képek, hanem hang és videó is feltölthető, akkor ez utóbbiakat Hang, Videó, vagy közös néven Állomány-ként is jelölhetjük. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2010. július 28., 13:05 (CEST)

Átirányításjavítások

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Köszi – Vince blabla :-) 2010. május 29., 23:31 (CEST)

Ne inkább ez a forma: Kerpely Antal (kohómérnök, 1837–1907) legyen? Eddig úgy láttam, az elhunytakat a foglalkozással, a születési és a halálozási dátummal egyértelműsítjük, bár lehet, hogy itt sem vagyunk teljesen következetesek. :-) Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. május 29., 23:36 (CEST)

Egyetértek Vungaduval, egy évszámról még nem dönthető el, hogy az mire is utal. – Deni vita 2010. június 3., 17:52 (CEST)

Én úgy vettem észre, hogy a jellemző az általam javasolt forma, legalábbis eddig mindig így egyértelműsítettem, s többen mások (pl Pasztilla) is. A lényeg, hogy a hivatkozások legyenek javítva. :) – Vince blabla :-) 2010. június 5., 15:13 (CEST)

Botflag kikapcsolása a pywikibotban

Most találtam valamit, amit régebben kerestem, de akkor még nem volt: a lapok mentésekor (Page.put(), ill. put_async()) van egy botflag nevű paraméter, ami alapértelmezésben True. A botflag=False beállítással lehet megjeleníteni a regisztrált bot szerkesztéseit a friss változtatásokban. Persze nem kell öncélúan használni. Nekem most hasznosnak bizonyult a hosszú című lapok statisztikájának készítésekor, mert az névterenként csak egy botszerkesztés, és közérdeklődésre tarthat számot. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. augusztus 1., 12:14 (CEST)

Szerkesztések visszavonása

Sziasztok!

Van arra lehetőség, hogy egy bot által végzett nagy mennyiségű szerkesztést automatizáltan visszavonjunk? A TaxoBot által végzettek közül a "Taxobox - néhány paraméter törlése" szerkesztési megjegyzésű szerkesztésekre gondoltam, amik nélkülözték a közmegegyezést. Köszi, SyP 2010. július 7., 19:17 (CEST)

Szerintem adminisztrátorok üzenőfalán érdeklődj, de amúgy ugyanúgy bottal is vissza lehet rakni a paramétereket. – Deni vita 2010. július 8., 04:39 (CEST)

Az adminisztrátorok nem tudnak segíteni ebben, legfeljebb blokkolhatják a botot. Legegyszerűbb lenne talán megkérni a botgazdát, hogy tegyen rendet maga után. Van egy revertbot nevű modul, de nincs túldokumentálva, és úgy sejtem, nem is használható egyszerűen ("Subclass this bot and override callback to get it to do something useful."). De megnézem majd talán, hogy kézzel mennyi idő, mindenképpen addig kéne csinálni, amíg "utolsó" van melléírva. Esetleg meg lehet kérni Istvánkát, aki a bivaly gyors gépével élő botként tud dolgozni, és megkattintja a visszaállítás linkeket. :-) Egyébként a visszaállításban van közmegegyezés? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 8., 12:12 (CEST)

Akkor csináljam? :-)Istvánka posta 2010. július 8., 12:15 (CEST)

Hát, ha van közmegyézés benne... Nem tudom, hol merült fel a dolog. Ha már nem ezek az utolsó szerkesztések, akkor nehezebb lesz. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 8., 12:20 (CEST)

Az előzmények itt olvashatók. Nem vagyok meggyőzve a közmegegyezésről, úgyhogy most inkább nem állok neki. De ha kell akkor bármikor szívesen megcsinálom :-)Istvánka posta 2010. július 8., 12:25 (CEST)

Felírtam a módszert a fejlécbe, hogy mindig könnyű legyen megtalálni. Ha nem több száz szerkesztésről van szó, mint itt, hanem csak pár tucatról, akkor bármelyik járőr megcsinálhatja. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 8., 12:54 (CEST)

Ha megnézitek a vitát, Kontoson kívül nagyjából mindenki meg van közmegegyezve a visszaállításról. Különben meg érdekes, az ő változtatásaihoz nem kellett közmegegyezés? SyP 2010. július 26., 08:28 (CEST)

Istvánka, megtennéd, hogy aláírod a függősablont? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 26., 10:14 (CEST)

Akkor most mi van? Visszavonunk vagy sem? – Istvánka posta 2010. július 26., 13:00 (CEST)

Felőlem is mehet a visszavonás. De nem az volt az utolsó szavam. - Kontos vita 2010. július 26., 21:21 (CEST)

Istvánka: szerintem csináld, essünk túl rajta, úgyse lesz már béke ebben a dologban. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 28., 14:19 (CEST)

Baj van! Az interwikiző botok és a szorgos szerkesztők nem egy szócikkbe belejavítottak TaxoBot szerkesztése után! Nem lesz egyszerű a visszavonás és főleg nem lesz egy gyors folyamat. – Istvánka posta 2010. július 28., 14:43 (CEST)
Ez esetben kötelességemnek érzem, hogy részt vegyek a visszaállításban, még akkor is ha nem értek egyet vele, hiszen én okoztam az egész helyzetet. Csak kérem az instrukciókat. (Esetleg megoldható, hogy az eltávolított részeket a taxobox többi részéből generálni lehessen?) - Kontos vita 2010. július 31., 13:08 (CEST)

A feladat megoldva! – Istvánka posta 2010. augusztus 2., 09:49 (CEST)

Szép munka volt! – Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. augusztus 2., 13:02 (CEST)