Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala/Archív 63

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kategorizálás

Proki (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) nagy elánnal kategorizál állat-szócikkeket. Az eredménye: tucatnyi kategóriába sorolása a cikkeknek. Aki meg tudja ítélni, nézzen utána, hogy jól teszi-e? OsvátA Palackposta 2011. március 15., 09:48 (CET)

Kétszer is megpróbáltam magyarázatot kérni tőle, illetve kétszer kértem meg, hogy jöjjön ide, és válaszoljon neked, hogy miért csinálja. Bizonyára bennem van a hiba, hogy nem sikerült elég érthetően kifejezni magamat. Annyit sikerült kiszedni belőle valamiféle megbeszéléssel vagy megegyezéssel kapcsolatban, hogy "az amit ma csináltam úgy jó ahogy van". Most próbálja meg valaki más is, hátha más szórendben talán megérti a kérdést. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. március 15., 11:29 (CET)

Tizenöt éves. Hajszolja a lelkesedés. Reménytelen. OsvátA Palackposta 2011. március 15., 11:32 (CET)

Tizenhárom. De valóban reménytelen. Csigabiitt a házam 2011. március 15., 11:37 (CET)

Megnéztem, mikor regisztrált. Nekem kijött a 15. OsvátA Palackposta 2011. március 15., 11:54 (CET)
Nem akarok IRL adatot ideírni, ezért nézz meg egy magyar közösségi oldalt. Csigabiitt a házam 2011. március 15., 12:07 (CET)
Maga a betelepített állatok kategóriát DénesFeri vetette fel az állatok műhelye vitalapon, tehát egy megbeszélés elkezdődött, de minimális érdeklődés mellett el is akadt [1] . Proki az én véleményemet kikérte, ami ez volt "Én még mindig korainak tartom és számomra nem mindegy az odakerülés hogyanja sem és nekem nem mindegy, hogy betelepíteték, vagy behurcolták (patkány), de ha mindenképen el akarod készíteni, akkor csináld." Magát a kategóriák számát nem növeli, mivel az Örményország emlőseit cseréli le a Örményország betelepített emlőseire, nekem inkább forrásolási problémáim vannak, az IUCN jelzi ezeket az adatokat, de nem minden faj van fenn a listán. – VC-süzenet 2011. március 15., 12:26 (CET)

Igaz VC-s, hogy nem minden faj van fenn a listán, de akkor is lehetnek a betelepített kategóriák. Arra a célra csináltam meg ezeket, hogy lülönböztetsük meg egy adott országban, hogy milyen állatfajok őshonosak és milyen állatfajok betelepítettek, ezzel felvilágosíthatunk az állatvilág eredetére, legyen már mindegy, hogy direkt vagy véletlenül telepítették be. Amerikában vannak szabadon élő óriáskígyók, ezek az óriáskígyók hobbiállatok voltak, a betelepítésnek következménye, hogy ez az állatfaj, ahol nem őshonos kiirtja a bennszülött állatvilágot, ez sajnos igaz, például a Galápagos-szigeteken kecskéket telepítettek be az emberek és lelegeltek már sokat, így nem jut sok táplálék az őshonos Galápagosi-óriásteknősnek, de a kecske háziállat. Az óriásvarangy más néven aga varangy (nincs róla még szócikk) Közép- és Dél-Amerikában őshonos, betelepítették Ausztráliába, arra a célra, hogy pusztítja ki a kártevőrovarokat, de nem jött be, a helyi állatvilágra veszélyt jelent, mert az erszényes ragadozók nem tudják, hogy ez az állat nem jó préda, a bőre mérgező váladékot termel, olyasmi, az is egy trükk az állatok védekezésének a túlélésben, az aga varangyok már túlszaporodtak Ausztráliában, nem csak a kenguruk földjére telepítették be, még a Karib-tenger térsége szigetein és Floridába, valamint a Fülöp-szigeteken is betelepítették. A méhek Indiából valóak és betelepítették majd az egész Földön, tudod a méheknek köszönhetjük a mézet. Én vadállatokról, madarakról, halakról gondoltam a betelepített kategóriákkal kapcsolatba. Még csak madarakról és emlősökről vannak betelepített kategóriák, legyenek majd hüllőkről, kétéltűekről és a halakat is említettem. Proki 2011. 03. 15. 16:09 (CET)

„A méhek Indiából valóak és betelepítették majd az egész Földön...” – ennek azért utánanéznék, ha volna kedvem. De nincs. OsvátA Palackposta 2011. március 15., 16:13 (CET)

De kihagytam az ízeltlábúakat, a krumplibogár Amerikába őshonos nálunk betelepített faj. OsvátA ez igaz, hogy a méhek Indiából származnak.Proki 2011. 03. 15. 16:45 (CET)

Nem az Indiát nem hiszem, hanem a telepítést. Tudod mit? Az Indiát sem hiszem. OsvátA Palackposta 2011. március 15., 16:50 (CET)
A krumplibogarakat se telepítette senki. Jöttek azok, hajóval. OsvátA Palackposta 2011. március 15., 16:51 (CET)

A méheket betelpítették? Oszt' ugyan ki volt? Jött Szécenyi és azt mondta, Jéé, nincs méhünk, hozzunk egy párat Indiából? FORRÁS, please. Az, hogy egy állatfaj valahonnan származik, nem jelenti automatice, hogy akkor más régiókban "betelepítették" csak. Természetes vándorlásról/elterjedésről még sose hallottál? Az ember meg Afrika belsejéből származik, akkor Európába "betelpítették" őket? Légy szíves, ne hozz létre olyna kategóriákat, amire forrást nem tudsz hozni, hogy az a afaj valóban betelepített. kategóriát csak akkor hozunk létre, ha van legalább öt szócikk, ami belekerül. Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 15., 16:54 (CET)

Proki, én örülök, hogy eddig kihagytad az ízeltlábúakat! :) Ugyanis, ha megjelennek a krumplibogarak és társaik, beléjükfulladunk. :) VC-s nagyon diplomatikusan írt (itt is, Állatok műhelyén is), de ez egy ennél jóval bonyolultabb téma. Ha van betelepített, akkor van behurcolt (ez a k.bogár, őt nem telepítette senki), őshonos, meg még pár egyéb kategória, amiket nem épp egyszerű megállapítani. Viszont ha elkezdődik, az összes állaton végig kell menni, ami óriási munka. Én is azt javaslom, hogy ezt inkább függeszd fel, ez jóval nagyobb rálátást és áttekintést igényel. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. március 15., 16:59 (CET)

Timivel egyetértve, azt javaslom, hogy töröljük a Proki által létrehozott egyszemélyes kategóriákat. Ha majd lesz elegendő elem egy kategórián belül, például lesz három-öt olyan szócikk, ami beleillik a Litvánia betelepített kétéltűi kategóriába, akkor hozzuk azt újra létre. Csigabiitt a házam 2011. március 15., 17:05 (CET)

 támogatom - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. március 15., 19:38 (CET)
 támogatom --Pagonyfoxhole 2011. március 15., 20:17 (CET)
 megjegyzés Szerintem nevezzük át betelepített és behurcolttá azokat a kategóriákat, amikben egyszerre vannak egy ország betelepített kategóriájában egyszerre betelepített és behurcolt fajok, nem érdekel a szócikkek száma. - Proki 2011. 03. 15., 20:23 (CET)
 támogatom Proki, szemmel láthatólag fogalmad sincs a kategorizálásról. Csinálj olyasmit, amihez értesz, ellenkező esetben más szerkesztőknek adsz felesleges munkát. Csigabiitt a házam 2011. március 15., 20:29 (CET)
 megjegyzésProki vitalapján már több felszólítás található, hogy fejezze be a fajok berakását a meglévő kategóriákba, itt pedig az szerepel, hogy ha nem lesz 3-5 elem egy kategóriában akkor töröljük, ez nem ellentmondásos? – VC-süzenet 2011. március 15., 20:34 (CET)
Igazad van. A legjobb az lenne, ha Proki mostantól egyetlen betelepített kategóriát nem helyezne el, és egyidejűleg megbeszélés kezdődne az állatok műhelyében a témáról. Csigabiitt a házam 2011. március 15., 20:40 (CET)
Ha már kategória, a vonatkozó kocsmafal is felhasználható a megbeszélésre. Mégsem a műhely belügye, hogy hány ezer cikkünkre kerül még ötvennél több tárgyszó. Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. március 15., 20:45 (CET)
Jelenleg pár százat érintene, de tény, ha az ízeltlábúak is elkezdenek játszani igen sok is lehet. VC-süzenet 2011. március 21., 18:59 (CET)
 támogatom a törlést, és javaslom, hogy az egész kérdést ne a műhelyben, hanem a kocsmafalon beszéljük meg, mert úgy tűnik, hogy az állatos műhely kategorizálási gyakorlata eltér a Wikipédia általános gyakorlatától, illetve mivel az egy cikken levő kategóriacímkék száma már nem a műhelyekre tartozó kérdés. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. március 16., 12:08 (CET)

Igaz, hogy az emberiség Afrikából származik, de ne tegyünk magunkra ilyen kategóriákat (Európa betelepített emlősei, Ázsia betelepített emlősei, Amerika betelepített emlősei, Ausztrália és Óceánia betelepítése), mert az ember nem állat és egy vándorlási folyamatnak köszönhetően hódítottuk meg a világot. Most állatokról van szó. Felőlem lehetnek a betelepített kategóriák, szerintem a betelepített és a behurcolt majdnem ugyanaz. Proki 2011. 03. 15. 17:10 (CET)

Ez nem jóötlet, ha kitörölitek a betelepített kategóriákat, nyugodtja tok meg fogok én csinálni szócikkeket, hogy legyen meg ez az öt elem. Proki 2011. 03. 15. 17:12 (CET)

Proki! Itt sok ember tépi már a száját, kedves szavakkal, de nem akarod megérteni, hogy állj le! Muszáj kimondani. A Wikipédián erőszakoskodással nem érsz el semmit, hacsak azt nem, hogy valaki felfüggeszti szerkesztési jogaidat. OsvátA Palackposta 2011. március 15., 17:16 (CET)

Nem érdekel a kategóriák szócikkeinek száma, majd több lesz ezen kategóriák szócikkeinek száma, ez megnyugtató válasz nektek? Proki 2011. 03. 15. 17:19 (CET)

Nem, ez egy nagyon rossz és nyugtalanító válasz, mert szembemegy a wiki szerkesztési elveivel. Hallgass kérlek azokra (VC-s, pl), akik azt mondják, hogy ez még nem aktuális. Ha pedig a behurcolt és betelepített közt nem érzed a különbséget, az igen nagy baj. Arra utal, hogy nem vagy teljesen tisztában azzal, amibe belekezdtél. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. március 15., 17:33 (CET)

Bízzatok bennem. A betelepített fajokat betelepítették és a behurcolt fajokat hajón keresztül behurcolták valahova. Még akkor is lehetnek ezek a betelepített kategóriák. Proki 2011. 03. 15. 17:41 (CET)

Proki, én most roppantul őszinte leszek veled. Pont ez az, amit nem tudunk megtenni, hogy bízzunk benned. Sajnálom, de az eddigi tevékenységed alapján erre kevés alapunk lenne. Szemmel láthatóan nem mindig érted meg, hogy miről van szó. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. március 15., 20:40 (CET)

Meg is csináltam azt a megbeszélést az Állatok műhelyében Végső döntés címen. Proki 2011. 03. 15. 21:05 (CET)

Tényleg? És kivel beszélted meg a problémát? Magaddal? Ne viccelj már. Szasza üzenet 2011. március 15., 21:13 (CET)

Nem érdekel, hogy aktuális vagy nem. Támadt egy ötletem: nevezzük át ezen országok betelepített kategóriáit ahol egyszerre vannak betelepített és behurcolt állatfajok. Proki 2011. 03. 17. 12:09 (CET)

A nem érdekel a legrosszabb, amit mondhatsz ennyi bírálat után. Lásd be ezt gyorsan, Proki! OsvátA Palackposta 2011. március 17., 12:52 (CET)

Már született végső döntés a betelepített kategóriákkal kapcsolatban, nem lesznek kitörölve a betelepített kategóriák, hanem átnevezzük betelepített/behurcolt kategóriákká. Proki 2011. 03. 20. 08:44 (CET)

Akkor olvasd el még egyszer az Állatok műhelye vitalapját. Ez a döntés nem született meg. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. március 20., 10:08 (CET)

Őszintén szólva rég tapasztaltam ennyi türelmet egy akarnok, pökhendi kiskölyökkel szemben. --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. március 20., 10:45 (CET)

Burumbátor megsértődtem tőled. Proki 2011. 03. 20. 11:00 (CET)

Azt lehet, nyugodtan. De az így rendelkezésedre kerülő időt használd fel arra, hogy elgondolkodsz azon: miért pont ezt az image-t kívánod magadról terjeszteni a Wikipédián? Nagyon hasznos szerkesztő lehetnél, a munkáid közel hibátlanok, de kérlek, olvasd végig ezt a lapot, a saját vitalapodat, az Állatműhely vitalapját és a Kategóriajavaslatok vitalapját. Egy csomó jóindulatú, régi motoros, tapasztalt szerkesztő immár eseng, hogy hagyj már fel a hirtelen támadt ötleteid megvalósításával, "nem érdekel" pökhendi magatartással, de Te mindet elereszted a füled mellett. Képzeld, a világ nem mindenben úgy működik ahogy Te (vagy bárki más) azt elképzeli. Van olyan, hogy a Te hirtelen támadt ötleted egyszerűen – butaság. Hallgass másokra, tanulj meg együttműködni annak érdekében, hogy a cikkek, a kategóriák minél pontosabban le tudják követni az objektív valóságot. Ameddig ez (együttműködés) nem megy, immár az egyhónapos blokkot kockáztatod, már jónéhány admintól. Tényleg azt javaslom: olvass, majd gondolkodj. Üdv, --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. március 20., 11:36 (CET)

Burumbátor ne hidd el, hogy a betelepített kategóriák csinálása vandalizmus. A betelepített kategóriákkal semmi hiba, direkt nem tettem rá se az egeret, se a patkányt, mert behurcolták ezeket az állatokat, azért írom, hogy változzon meg véleményetek. Proki 2011. 03. 20. 12:49 (CET)

Proki, lassan senkit sem érdekel már, hogy jót csinálsz-e, vagy rosszat. A Wikipédiát egy szerkesztői közösség írja, kialakult szerkesztői magatartásformákkal. Ennek te fittyet hánysz, amiből csak baj lehet. Ha képtelen vagy beilleszkedni, az oda fog vezetni, hogy kizárod magad a szerkesztők közül. A vehemenciádból ítélve ezt nem akarhatod. OsvátA Palackposta 2011. március 20., 13:07 (CET)

Gyerünk beszéljük meg a A végső döntés betelepített kategória ügyben szakaszon. Proki 2011. 03. 20. 13:29 (CET)

Most szülessen meg a végső döntés! Proki Hagyj üzenetet 2011. 03. 23. 12:34 (CET)

Hasonló nevek

Van arra valami irányelv, javaslat, szokás, stb., hogy mit csinálunk a hasonló nevű szerkesztőkkel? Lehet, hogy alapvetően nem baj, de egy friss szerkesztő, Thomcsi (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) neve összekeverhető Tomcsy (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) nevével. – Tünde vita 2011. március 19., 21:34 (CET)

Amíg magát Tomcsyt nem zavarja, addig szerintem semmit. Én is keverem Tambót és Tambát, meg egy időben (régen…) Mathot és Mathae-t is, de ha őket nem zavarja, minek szóljunk bele? Alensha 2011. március 19., 21:45 (CET)

Nincs ok, de még ürügy se beleszólni. OsvátA Palackposta 2011. március 19., 21:58 (CET)

Én is tudnék hasonló példát mondani, meg Csigabi is. VigyorCsGábormegbeszélés 2011. március 21., 14:39 (CET)

Anon vandál 195.199.208.86

195.199.208.86 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) trágár vandálkodás, március 21 ismét. (Korábban volt figyelmeztetve). Akela vita 2011. március 21., 13:09 (CET)

Vandál

213.249.131.14 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | 213.249.131.14&blocks=true&lang=hu crosswiki szerk | 213.249.131.14 blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | 213.249.131.14 Geolocate | blokkolás) Tambo vita 2011. március 21., 13:37 (CET)

Kapott egy figyelmeztetést. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 21., 15:31 (CET)

Indokolatlan törlések (két trágáros mesecím)

Ma létrehoztam két lapot (A Bunkósfaszú János, A fasz meséje), amelyek létező erotikus népmesékről szóltak. A kétt cikket Tomcsy azonnal (valószínűleg végigolvasás nélkül, csak a cím alapján) vandalizmusnak minősített és törölt. Kérem a többi moderátort, tegyék meg a szükséges lépéseket, és állítsák vissza a két lapot. Mindkét szócikkben jelöltem forrásokat, tehát nyilvánvaló, hogy nem én találtam ki őket, arról meg nem én tehetek, hogy trágár címük van. Ezek a történetek ugyanúgy részei a kultúránknak, ha tetszik ha nem, van helyük a wikin. 213.249.131.14 (vita)

Valóban úgy tűnik, hogy kissé elhamarkodtuk a döntést, de azért két dolog megfontolandó. Egyrészt az általad hivatkozott lap egy blogbejegyzés, ami a műfajból adódóan önmagában azért elég kétséges forrás. A másik kérdés, hogy egy-egy mese megfelel-e a Wikipédia nevezetességi kritériumainak. Mindenesetre én visszaállítom a lapokat, de nem lepődnék meg, ha törlési szavazást kezdeményezne valaki. üdv, Mamirendelő 2011. március 21., 14:48 (CET)
 megjegyzés egyébként a félreértések elkerülése végett valószínűleg jót tett volna, ha az igen kiterjedt népmesei irodalomból inkább valami konzervatívabbal nyitottad volna a wikis karriered, pl. a Jancsi és Juliskával. Mamirendelő 2011. március 21., 14:57 (CET)

Nekem a Bunkósfaszú nagy kezdőbetűjével kapcsolatban vannak kételyeim, de lehet, hogy afféle állandósult epithetonnal állunk szemben. :) Viszont van valahol egy pont vajdasági todományos többnyelvű mesegyűjteményem, hátha abba' megvan. Bennófogadó 2011. március 21., 15:29 (CET)

A csillagszemű juhász mindenesetre kis betű. Persze lehet, hogy a testrészek közötti méretbeli különbség indokolja a nagybetűt. :) – Winston vita 2011. március 21., 16:00 (CET)

Mátyás király

A cikk vitalapján kérték a lap védelmét. Csatlakozom a kéréshez. (előző alkalommal én védtem le a lapot) – CsGábormegbeszélés 2011. március 21., 18:37 (CET)

Megvan. Mamirendelő 2011. március 21., 18:48 (CET)

Gyors volt, köszönöm! --Szabi237 vita 2011. március 21., 18:56 (CET)

Trollkodás?

A jelen 81.183.245.214 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) anon, a saját, az enyém és a Veszprém szócikk vitalapján hagyott üzeneteivel kapcsolatosan kérdezném, hogy az illető vajon troll-e? Nekem nagyon annak tűnik, de nem szeretném én magam megítélni, mert mivel velem került, úgymond konfliktushelyzetbe, nem lehetek pártatlan. Kérném a segítségeteket. Köszönöm. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 22., 10:50 (CET)

Sztem nem trollkodás: okoskodás. OsvátA Palackposta 2011. március 22., 13:20 (CET)

Kiegészíteném a gyanúmmal, hogy az anon és Zoltan bereczki (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) egy és ugyanaz a személy. De mint mondom ez csak gyanú. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 22., 14:06 (CET)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Szeretnék javaslatot tenni a Compressor (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) szócikk átnevezésére. Olyasmi cím, mint pl. a Kompresszor (effekt) megfelelőbb lehetne több szempontból - lsd. a cikk vitalapján. PallertiRabbit Hole 2011. március 22., 07:33 (CET)

A cikk átnevezéséhez nincs szükség adminra, akár te is megteheted. Ha jogosnak érzed, tedd meg bátran. Mamirendelő 2011. március 22., 08:15 (CET)
Átnevezve. Tambo vita 2011. március 22., 08:33 (CET)

Biztos, hogy a régi cím (compressor) nem kellett volna átirányításnak? Szerintem simán van, aki így keresi. – Laci.d vita 2011. március 22., 15:49 (CET)

Aki így keresi, annak majd kidobja a kereső. Angol nyelvű alakokat nem őrzünk meg, ez a magyar nyelvben nem szokásos szóalak, még idegen szóként sem használatos; én sem látok indokot a megtartására. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. március 23., 03:06 (CET)

A nemi szerves vandálok gátlásossá tétele

A vitalapon lévő porlasztós témából leszármaztatva: Tavalyelőtt a női nemi szervek lapot levédtem anonvandalizmus miatt. A védelem fél éve alatt a cikk alig bővült. Most átnéztem az elmúlt 1 év termését. Azt találtam, hogy a cikket kizárólag régi és megbízható szerkesztőtársak piszkálták érdemben, ellenben volt 10 anonvandalizmus, amelyet azon nyomban visszaállítottak. Magyarán a kezdő és anonim szerkesztők kizárólag a szócikk szétverésével foglalatoskodtak.

Javaslom, hogy tegyünk félvédelmet az ilyen lapokra. Beroesz 2011. március 23., 12:37 (CET)

A jelölt lapvál bevje óta ennek nem sok értelme van szerintem. Bennófogadó 2011. március 26., 20:39 (CET)

Csáklya

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Be akarom dolgozni a Csáklya szócikk tartalmát a Csáklya (település)be, utána egyértelműsítő lapot csinálok belőle. Előtte ilyenkor össze kell fésülni a laptörténeteket? Ha igen, akkor csináljátok meg kérlek. --Hkoala 2011. március 26., 19:54 (CET)

Igen, megfésülgettem őket. Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. március 26., 20:04 (CET)

Köszönöm! --Hkoala 2011. március 26., 20:23 (CET)

Vungadu, a mesterfodrász. Vigyor Bennófogadó 2011. március 26., 20:37 (CET)

Anon vandál

195.199.27.6 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) a Gárdonyi Géza szócikket rombolja. Farkasgergely vita 2011. március 28., 08:47 (CEST)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
Pihen a számtech óra végéig. Csigabiitt a házam 2011. március 28., 09:33 (CEST)

213.181.209.124

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

213.181.209.124 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás)

Jelen anon negyedszer töröl ki a Hangyák szócikkből. Háromszor én állítottam vissza, egyszer valaki más. Két figyelmeztetés után is tevékeny eme műfajban. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 28., 12:18 (CEST)

1-gyel nőttek az értékek. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 28., 12:33 (CEST)

A figyelmeztetéseid után abbahagyta. – Winston vita 2011. március 29., 09:58 (CEST)

Szerepelhet-e szerkesztői allapon?

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Szerintem ez nem. --Hkoala 2011. március 31., 19:38 (CEST)

Már nincs is ott. Csigabiitt a házam 2011. március 31., 19:40 (CEST)

Köszönöm! --Hkoala 2011. március 31., 19:41 (CEST)

Átirányítás

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Átmozgattam - kissé elhamarkodva - a Mit brennender Sorge (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) cikkbe az Égető aggodalommal (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) cikket. Szeretném, ha össefésülnétek a laptörténetet. Köszönettel:--Petej vita 2011. március 31., 19:49 (CEST)

Ezen nem volt mit összefésülni, egyszerűen vissza kellett vonni a kézi mozgatós két szerkesztést, és rendesen megcsinálni az átirányítást. Bennófogadó 2011. március 31., 19:52 (CEST)

Nem lenne jobb, ha a magyar címén lenne? Vagy az nem hivatalos? Alensha 2011. április 1., 15:42 (CEST)

Szerintem is jobb lenne, de most minden enciklika a kiadási nyelven van, és legalább egységes. Aztán meg kéne fontolni, mi legyen a zsinórmérték. Tekintettel ezek univerzális voltára, én is aszondanám, hogy a magyar címükön legyenek (mindegyiknek van). Bennófogadó 2011. április 1., 15:45 (CEST)

Mi minden fér el a szerveren?

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Az ilyenhez hogy viszonyulunk: Szerkesztővita:Régi irodalom ? OsvátA Palackposta 2011. április 2., 10:48 (CEST)

Peadar ámokfutása a kiemelésen

Jó lenne, ha valamelyik admin áttekintené Peadar (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) mai sok nekifutásos randalírozását a Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Cillei Borbála magyar királyné oldalon, külön figyelmet fordítva a szerkesztési összefoglalóira is. Az is jó lenne, ha netán ennek fényében értelmezést nyerne a Peadar ügyében hozott wikitanácsi határozat ezen kitétele: "A következő alkalommal, amikor ugyanazon problémával elárasztja a vitalapokat, személyeskedik vagy demonstrál, automatikusan..." Vagyis: a személyeskedést és demonstrálást kizárólag a vitalapok elárasztásának útján valósíthatja-e meg? Mert ha igen, ha másfajta személyeskedéseit továbbra is tűrni kénytelen a szerkesztőgárda, akkor a Wikitanács nagyon rossz döntést hozott. Ha azonban nem, akkor hangsúlyozottan kérem Peadar kéthetes első blokkjának érvényesítését. Mégiscsak tűrhetetlen, hogy szerkesztők a kiemelésen dolgoznak, javítanak, kommentálnak a kiemelési eljárás szabályai szerint, Peadar pedig nekik esik, és a mellét döngetve sértegeti őket, holott őróla egy árva szó el nem hangzott közben. --Pagonyfoxhole 2011. április 3., 02:04 (CEST)

Vungadunak én is írtam, persze nem itt, hogy kikérjem a véleményét, de korábban már Pagony támadásaira ezt a választ adta, elolvasható a vitalapomon is:

"Szia! Szerintem még éppen a határon innen maradtál. A véleménynyilvánítás joga természetesen megillet; a WT csak a szpemmeléstől és hasonlóktól tiltott el, ilyesmire viszont szerencsére nem került sor. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. március 20., 17:50 (CET)"

És úgy éreztem, most is megillet a véleménynyilvánítás joga, hiszen az énáltalam kidolgozott szócikk kiemelési eljárásához szóltam csak hozzá, és a véleményemet ki kellett fejtenem. Én úgy érzem, mindent elmondtam már, nem kívánok se a vitában, se a kiemelési eljárásban semmilyen formában se részt venni, ennek hangot is adtam, így részemről lezártam a vitában való részvételemet, de se az, hogy LA paranoiásnak nevez, se az, hogy Pagony ámokfutónak nevezzen, szintén nem a kulturált vitastílus része. Ezt is vegyék figyelembe a döntésnél.Peadar vita 2011. április 3., 04:39 (CEST)

Az úgy kezdődött, hogy visszaütött, hogy képzeli? – szokták ilyenkor mondani. Nálam ismét a szerk.összefoglalók verték ki a biztosítékot, mert az egy olyan felület, ahol még válaszolni sem lehet. A szerkesztési összefoglalót nem a másik szerkesztőhöz írt üzenetekre találták ki. Pagonynak teljes mértékben igaza van: senki meg sem említette Peadar nevét. Ennek ellenére rögtön személyes támadásnak vett minden hozzászólást a konstruktivitás leghalványabb jele nélkül. Ha egyszerűen közli, hogy szerinte nem alkalmas a cikk kiemelésre, már régen túl lennénk az egészen, ahogyan az Platón esetében történt. Szóval azt is el lehet intézni kulturáltan. LApankuš→ 2011. április 3., 17:46 (CEST)

Egy kulturált szerkesztő viszont nem becsmérli az ellenfelét, és nem nevezi paranoiásnak, akár egyetért vele, akár nem, akár igaza van, akár nem, és egy kiváló wikipédistának tartott szerkesztőhöz különösen méltatlan viselkedés ez.Peadar vita 2011. április 3., 18:08 (CEST)
Nem becsmérlésnek szántam. Ténymegállapításnak. Tessék már elolvasni, amit írtál: "sorozatos támadások"-ról beszélsz, szándékos keresztbetevésről, stb-stb, inkább nem is folytatom, pedig nem beszéltem még a szmájlis szerk.összefoglalóidról. Pedig senki sem támadott meg senkit. LApankuš→ 2011. április 3., 18:14 (CEST)
Tudtommal azt a tényt, hogy valaki szenved-e a paranoia nevű betegségben vagy sem, azt csak egy szakember állapíthatja meg, akit vagy pszichiáternek vagy pszichológusnak neveznek, de ő is csak személyes diagnózis után nyilváníthat szakvéleményt, úgyhogy bárki más paranoiásnak nevez egy embert, az csak is becsmérlésnek tekinthető, ténymegállapításnak semmi esetre sem.Peadar vita 2011. április 3., 18:29 (CEST)
Hadd ne ragozzam, hogy nem csak a betegségre használják ezt a szót, hanem a köznyelvben egyfajta viselkedésmódot is ezzel illetnek. De én itt befejeztem, ez már nem az AÜ-re való. LApankuš→ 2011. április 3., 18:32 (CEST)
Egyszerűbb lett volna elnézést kérni, hogy tévedtél, méltóbb lett volna hozzád, mint magyarázkodni, mert semmilyen szövegösszefüggésben sem állja meg a helyét, ha így minősítenek valakit.Peadar vita 2011. április 3., 18:41 (CEST)
Hanyagoljátok egymást, emberek. Egyfelől akkor sem jó írni valakiről, h. paranoiás, ha tényleg hisszük, hogy így van, másfelől elkél néha a wikiben egy minimális kooperációs készség, enélkül is el lehet lenni, de akkor az ember ne szóljon senkihez, és vegye tudomásul, hogy az általa írt szócikket bárki továbbviheti. Peligro (vita) 2011. április 3., 18:57 (CEST)

Naprendszer szócikk

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 3., 08:39 (CEST)

Visszavontam 65.4.161.142 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) vandálkodását a Naprendszer (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) szócikkben, csak közben sajnos úgy tűnik, hogy visszavontam Xqbot (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) hasznos botszerkesztését is. Kicsit belekeveredtem, nem tudom mit kellene csinálni, kézzel vissza szerettem volna tenni a hasznos részt, de úgy tűnik benne van - viszont nem úgy néz ki, mint eredetileg volt (a bot szerkesztésekor). Rá nézne valaki a cikkre, és megnézné mit rontottam el? PallertiRabbit Hole 2011. április 3., 08:00 (CEST)

Semmit. Mivel a vandál törölte az iw-ket is, és a bot hamarabb találta meg, visszarakta ezeket, és ez okozott problémát. Ezért jó gyorsan észrevenni és visszavonni az ilyet. A szerkesztésed megegyezik Karikalex utolsó helyes változatával. (Egyébként ha 1-2 iw-ben különbözne, akkor azt a bot hamarosan kirakná megint, azon nem kell aggódni.) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 3., 08:39 (CEST)

94.21.161.202 = Proki?

Van esély rá, hogy Proki (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) újra szerkeszt a 94.21.161.202 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) IP-ről itt: Gémfélék (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd). Megnézné esetleg valaki? PallertiRabbit Hole 2011. április 3., 10:16 (CEST)

Nem valószínű. A gémfélék szócikket még soha nem szerkesztette, ráadásul itt az anon helyesírási hibákat javított, ami nem jellemző Prokira. Csigabiitt a házam 2011. április 3., 10:28 (CEST)

Van esély, szerintem nem túl sok. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 3., 11:31 (CEST)

85.64.213.2

85.64.213.2 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) szinte biztosan azonos a blokkolás alatt álló Phallastin (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) vagy Noémi-Tükör (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) (legalább) egyikével.

Peyerk vita 2011. március 29., 17:13 (CEST)

Kérek IP-ellenőrzést. – Winston vita 2011. március 31., 16:50 (CEST)

 támogatom --Joey üzenj nekem 2011. március 31., 17:40 (CEST)
Azt nem itt kell, hanem ott. :) – Winston vita 2011. március 31., 18:12 (CEST)

Nah, kiderült a meglepetés, mindárom azonos. Akkor ez most ide tartozik, ugye? :) – Peyerk vita 2011. április 2., 22:36 (CEST)

Most már igen, mindet blokkoltam az utolsó blokksértéstől számított két hétre. – Winston vita 2011. április 3., 14:26 (CEST)

Heroin

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Heroin (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Kérem a lapot félvédetté tenni. Egy anon nem ide való szöveget eddig 3x szúrt be, ami ráadásul másolmánynak bizonyult. misibacsi*üzenet 2011. április 4., 09:20 (CEST)

Két hétre levédtem, de a három beírásból az egyiket nem anon, hanem bejelentkezett szerkesztő csinálta (akit nyilván üdvözölni is akartál, mielőtt figyelmezteted, ezt pótoltam), ellene nem véd egy pár napon túl. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 4., 09:47 (CEST)

Nem akartam üdvözölni, egy vandált sem szoktam. misibacsi*üzenet 2011. április 4., 19:42 (CEST)

Más a vandál, és más az, aki félrérti, mire való a Wikipédia és mi való ide, mi nem. Az üdvözlet azért hasznos, mert abban van leírva egy csomó minden, hogy mit hogyan tud csinálni, mit várunk tőle, mit ne csináljon. Különben nehezebben tudja meg. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 4., 19:48 (CEST)

Ars Magica Togalog fordítása

Halihó!

Az ars magica szócikkben mindenféle botok állandóan berakják idegen nyelvű lapnak a togalog Jann szócikket. Bár nem beszélem a nyelvet, de hogy nem az Ars Magicáról szól, az hétszentség. Valaki le tudná lőni?

Köszi --Liby vita 2011. április 4., 16:01 (CEST)

Ehhez az összes többi más nyelvű wiki megfelelő lapjáról le kell venni a tagalogot, plusz a tagalogról minden Ars Magicát, különben úgyis visszateszik a botok. Nekik az az automatizált dolguk, hogy ha a cikk megjelöli, hogy melyik másnyelvű wikicikkel azonos, akkor azt körbetegyék mindenhol. És akkor még mindig ott a lehetőség, hogy valamelyik okostojás helyi visszavonja a szerkesztést, és kezdődik elölről (ahogy én jártam, amikor megpróbáltam kibogozni a Ziuszudra, Ut-napistim és Atrahaszísz összevissza hányt interwikisorait. Azóta se jó, de feladtam.) LApankuš→ 2011. április 4., 16:05 (CEST)

Anon játszik

77.110.139.115 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) napok óta a József Attila alap rongálásával szórakozik. Szerintem elég belőle. OsvátA Palackposta 2011. április 4., 18:19 (CEST)

Kapott egy utolsó figyelmeztetést. Gondolom megelőztelek vele ;-). Csigabiitt a házam 2011. április 4., 18:21 (CEST)

Devilcsaj91 - gyors blokk kéne

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kellene egy gyors figyelmeztető egy órás blokk a leányzónak, amíg még itt szerkesztget Devilcsaj91 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)

Többszöri figyelmeztetés ellenére is jogvédett képeket küld fel CC-GFDL licenc alatt. lehet, hogy még nem vette észre a vitalapját, hogy van olyan, egy rövid pedagógia blokk kéne, mert sorozatban küldi fel ezeket és már unom takarítani. Köszönöm. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 5., 11:09 (CEST)

Kettő lett, maradhat? SyP 2011. április 5., 13:01 (CEST)

fotó feltöltése

Tisztelt Adminisztrátor

Lenne egy probléám egy képfeltöltéssel kapcsolatban. A képet magam készítettem szóval saját liszensz. Lengyel Béla sakkozóról készült. Nem engedi feltölteni az oldal a képet ezért írok nem tudom mi lehet a gond. Már a Wikimedia-ra is feltettem próbáltam onnan belinkelni de nekem kép kéne az oldalra

kérem segítsenek

Üdv: Szabó Miklós– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Nicola (vitalap | szerkesztései) nicolachess01@gmail.com

Hová van az a kép feltöltve (???)? És mi a képfájl neve? OsvátA Palackposta 2011. április 5., 18:06 (CEST)

A Commonsra töltötte fel? (http://commons.wikimedia.org) Ott milyen felhasználónéven regisztrált? Alensha 2011. április 5., 20:15 (CEST)

Vandál

Porlasztó (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Tambo (vitalap | szerkesztései)

1 hét következik. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. április 6., 13:42 (CEST)

Köszi! Tambo vita 2011. április 6., 13:45 (CEST)

Valaki szórakozott a cikkel és nem tudom visszaállítani a vandálkodást.Szenti Tamás vita 2011. április 6., 21:16 (CEST)

Kész. A legegyszerűbb módszer, ha megnyitod szerkesztésre az utolsó hibátlan változatot és elmented. LApankuš→ 2011. április 6., 21:21 (CEST)

Ezt tettem én. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 6., 21:22 (CEST)

Is... Később rájöttem, hogy benne volt a kezed :-) Csak kimaradt a link, amit Tamás tett bele később. LApankuš→ 2011. április 6., 21:25 (CEST)

Bakács Tibor Settenkedő

Kérem a cím ideiglenes felszabadítását, a Bakács Tibor cím érdekében (és arra utalhat vissza a Bakács Tibor Settenkedő). Előre is köszönöm.--Linkoman vita 2011. április 6., 10:27 (CEST)

Így megfelelő? Bakács Tibor (újságíró) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. április 6., 10:54 (CEST)

Köszi. A javasolt változat akkor lenne jó, ha egyértelműsítésre lenne szükség. Nekem jelenleg csak a sorrenddel van gondom, azt szeretném, hogy a Bakács Tibor Settenkedőről menjen a redirekt a Bakács Tiborra (és ne fordítva, mint jelenleg). Üdv.--Linkoman vita 2011. április 6., 11:30 (CEST)

Nekem úgy tűnik, így van. Bakács Tibor Settenkedő redir Bakács Tibor (újságíró)ra. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. április 6., 13:38 (CEST)

Köszönöm a segítséget, tényleg most jó.--Linkoman vita 2011. április 7., 12:53 (CEST)

Mars

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Mars (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Mars (bolygó) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Mars (egyértelműsítő lap) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Kérem a két cikk laptörténetének összefésülését és a Mars átnevezését Mars (bolygó)-ra, végül a Mars redirt az egyértelműsítőre irányítani.

2007-ben átnevezés helyett az akkor redir Mars lapra átmásolták a Mars (bolygó) tartalmát, és attól kezdve a bolygó lett a redir. Ez egy helytelen állapot. Az átirányításnak a Marsnak kéne lenni és mivel egy rakás homonímája van, annak a létező Mars (egyértelműsítő lap)-ra kéne mutatni. (Itt szóba se jöhet, hogy a bolygó "elsődlegesebb" jelentés lenne, mint az isten, amiről elnevezték!). Köszönöm. LApankuš→ 2011. április 6., 23:04 (CEST)

Hú, ezt jól összekuszálták anno… Alensha 2011. április 7., 01:02 (CEST)

Köszönöm. Valóban megtekeredett kissé. LApankuš→ 2011. április 7., 13:00 (CEST)

Vandál: 94.21.112.161

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

94.21.112.161 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) Három figyelmeztetést már kapott. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 7., 20:40 (CEST)

1 napos pihenőre ment. Szasza üzenet 2011. április 7., 20:42 (CEST)

Átnevezés

Át kellene nevezni a I. Rupert német király (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) cikket sorszám nélküli Rupert német királyra, mert ezen a néven ő volt az egyetlen német király. Nekem nem jelenik meg az átnevezés fül. Talán túl sokáig voltam inaktív? Három napja írogatok újra. Paulus Pontius Crassus vita 2011. április 8., 20:30 (CEST)

Megvan. Nem hiszem, hogy a távollét miatt nem jelenik meg. Ha vector skint használsz, a laptörténet fül mellett van a figyelt lap csillagja, amellett pedig egy nyíl a legördülő menühöz, amiben az átnevezés van. (A távolléted inkább azt a kérdést érinti, hogy milyen viták voltak arról, kell-e az egyes sorszám az egyedüliekhez.) LApankuš→ 2011. április 8., 20:37 (CEST)

Lapvédelem

Hedvig lengyel királynő (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Rupert német király (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Kérem ezt a két cikket levédeni, amíg a névkérdés lezárul. LApankuš→ 2011. április 9., 20:58 (CEST)

Ez egy katasztrófa... Kérem visszanevezni és úgy levédeni. Több helyen volt már erről megbeszélés, csak Peadar nem akar tudomást venni róla. LApankuš→ 2011. április 9., 21:02 (CEST)

Magyarország himnusza

Kezdeményezem a lap levédését hosszabb időtávra, félvédelemmel. A laptörténet tele van rosszindulatú, visszavont szerkesztéssel. – CsGábormegbeszélés 2011. április 9., 17:01 (CEST)

Tettem rá három hónapot. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 9., 17:46 (CEST)

Ha később sem nyughatnak a vandálkák, akkor a legtöbbet farigcsált részt, a mai helyesírású himnuszszöveget allapra lehet tenni, és onnan beilleszteni. A himnusz szövegének szerkeszthetőségére nincs gyakran szükség, teljes védelmet kaphat az allap. Karmelaüzenőlap 2011. április 9., 20:51 (CEST)

A szócikk névtérben nincsenek allapok. És külön szócikket létrehozni a Himnusz szövegének meg nem éppen jó ötlet, mert önmagában inkább a Wikiforrásba illene. – Laci.d vita 2011. április 9., 21:04 (CEST)

Szenvedjenek vele a Wikiforrás adminjai, mi? :) Alensha 2011. április 10., 04:07 (CEST)

Sablonra gondolt Karmela, ennek a megoldásnak nem látom akadályát. – CsGábormegbeszélés 2011. április 9., 21:59 (CEST)

Sablonként valóban megoldható lenne a dolog. – Laci.d vita 2011. április 9., 22:02 (CEST)
  •  ellenzem a levédést. Ennek a problémának a megoldása a vandálok szerkesztéseiek visszaállítása. Nincs szükség lapvédelemre, mert az olvasók úgysem látják a vandalizmusokat. Föld-lét vita 2011. április 10., 08:56 (CEST)
A cikk legutóbbi 50 szerkesztéséből 33 vandál szerkesztés, 17 a vandálok szerkesztéseinek visszaállítása volt. Jelen pillanatban a több mint 180 000 cikk közül mindössze 17 lap (0,0094%) van levédve, a többi lapnál az általad javasolt megoldást alkalmazzuk. – CsGábormegbeszélés 2011. április 10., 13:43 (CEST)
És az a 17 lap olyan hatalmas problémát jelent, hogy nem lehet őket az olvasók számára szerkeszthetővé tenni? Amúgy kíváncsi volnék, hogy melyek ezek a lapok? Föld-lét vita 2011. április 10., 14:26 (CEST)

visszaeső anon

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

82.150.35.55 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) Úgy néz ki, hogy kéri a következő, hosszabb blokkot. – Tomcsy üzenet 2011. április 10., 17:04 (CEST)

Megkapta. Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. április 10., 17:07 (CEST)

Damibot és a hirdetések

Damibot pár hirdetési linket elhelyezett Czeizel Endre oldalán a jegyzetek közt (pl. domain aukciós oldal, stb.) kérlek nézzetek utána. Elvileg a bot leírásában nincs nyoma hirdető linkek elhelyezésének, tehát nekem gyanús a garázdaság. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Yonah (vitalap | szerkesztései) 2011. április 10. (CEST)

A bot nem helyezett el hirdetéseket, ahogy látom, hanem a már eleve bent lévő linkeknek generált címeket, hogy ne csak egy csupasz link álljon ott magában. Amúgy a link nem tudom hogy került oda, mert gyakorlatilag semmi köze a cikkhez. – Laci.d vita 2011. április 10., 19:58 (CEST)

A kérdéses link amúgy ezzel a szerkesztéssel került be a cikkbe. – Laci.d vita 2011. április 10., 20:02 (CEST)

Önreklám a szerkesztő névtérben

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Szerkesztő:IND Group egyedül önmaga bemutatkozó lapját szerkesztette. Ebben az IND Group vállalkozást mutatja be. Egyetlen külső forrást sem említ ( a cég jonlapját egyedül.)

Kérem az adminok megerősítését illetve részvételét, hogy a bemutatkozó szöveget cseréljük le (ez illetlen egy sima szerkesztőtől) egy "A wikipédia semmilyen formában nem reklám" vagy hasonló figyelmeztető szövegre. A szerkesztő 2 éve passzív egyébként. --Rodrigó 2011. április 10., 21:26 (CEST)

Kösz, töröltem a francba. :) Alensha 2011. április 10., 21:35 (CEST)

anon + Való Világ cikkek

188.36.237.197 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) és feltételezem ennek alternatívái vandalizálnak cikkeket, a Való Világ 2, Való Világ 3 cikkeket, a 4-es már védve van. – Tomcsy üzenet 2011. április 11., 17:38 (CEST)

Én nem vagyok benne biztos, hogy emiatt már le kéne védeni, a Való Világ 2-t kétszer vandalizálták, a másikat ötször ebben az évben, csak azért tűnik soknak, mert egyszerre több szerkesztésben csinálta. Meg ha az anonok nem frissítik ezeket a cikkeket, akkor ki fogja? A szerkesztők közül nem sokan néznek ilyet… Alensha 2011. április 11., 19:48 (CEST)

Szerkesztő:Ugelefaf

Ugelefaf (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) Egymás után kreálja a formázatlan, borzalmas html-töréses taxoboxos cikkeket forrás nélkül, tele helyesírási hibával. Rengetegen takarítanak utána, többen szóltak neki, mondták mit, hogyan csináljon - semmi változás és egyáltalán nem reagál a vitalapjára írtakra. Célszerű lenne egy pedagógiai célú write-only blokk neki, mert vagy nem veszi észre az üzeneteket, vagy (ami rosszabb) nem is érdekli. Köszönöm a járőrtársak nevében is, akik takarítanak utána. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 10., 14:50 (CEST)

Olvassa ezt az üzenőt valaki egyáltalán? Azóta újabbakat pöttyentett a névtérbe megint. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 12., 13:04 (CEST)

Kapott két napot, hogy biztosan szembesüljön vele. – Winston vita 2011. április 12., 13:30 (CEST)

Visszatérő anon

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Visszajött az egyszer már blokkolt anonunk:

89.132.179.77 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás)

LApankuš→ 2011. április 12., 10:20 (CEST)

Egy hét, gyakorlatilag statikus IP. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 12., 10:36 (CEST)

Köszi. LApankuš→ 2011. április 12., 12:33 (CEST)

Szerkesztő:Andrsk7 (jogsértő képek)

Andrsk7 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)

Szerintem itt az idő komolyabb figyelmeztetésben (ld. blokk) részesíteni, mert már vagy öt különböző szerkesztő szólt neki a képei miatt, de csak tölti a weboldalakról másolt jogvédett képeket felfelé. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 12., 13:03 (CEST)

Blokkolva. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. április 12., 13:44 (CEST)

Ismét blokkolva, ezúttal SyP által 1 napra. – FoBe üzenet 2011. április 12., 20:34 (CEST)

Biglaller

Biglaller (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) Gyalázkodó, vandál szócikket hoz létre. Tartalma szerint ugyanazzal a szöveggel. Három figyelmeztetést kapott. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 12., 13:25 (CEST)

2 óra. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. április 12., 13:41 (CEST)

Másolós anon

195.56.199.119 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) Jelen anon legalább 4 másolt szöveget töltött fel szócikknek. Kapott két figyelmeztetést, de utána is töltött fel ilyen szöveget. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 12., 18:20 (CEST)

Egy napos blokkal próbálom belátásra bírni. Csigabiitt a házam 2011. április 12., 18:23 (CEST)

Complaint about user Tamasflex

His edits

As far as I understand, hu:User:Tamasflex is from the Hungarian-speaking part of Rumania. Every now and then he is editing in foreign Wikipedias of which he does not at all understand the language. His edits primarily consist of inserting his own, not very explicative, images on optical topics, and even replacing(!) existing images by his own ones. On top of that, he also inserts accompanying text, like captions, paragraph titles etc., leaving these in (often poor!) English. He does not bother to ask someone to translate them (extreme example here; see (English!) section headers "Micoscope gallery" and "Mechanical part of microscopes"), so these untranslated texts sometimes remain unnoticed for several months. On some occasions, he applied what seems to be a machine translation, not being aware that such translations are notoriously poor. (I found an instant where eyepiece was "translated" portion of an eye, a literal but totally wrong machine translation of eyepiece.)

Also, several times he has put links to his images into the caption texts of existing images (like here and here), which of course is not wanted. In spite of explicit warning not to do this, he did it again here] recently.

His images are mostly about optics. Their style is pretty old-fashioned, looking like small 19th-century paintings rather than illustrations explaining things, and are not in a style expected for a 21st-century encyclopedia. Also, most images do not "explain" anything; they just "look nice" but are mostly useless in the context. Some images even show his user name "Tamasflex" in a kind of calligraphic style, like a trade mark (see e.g. here, here and here), thus suggesting commercial intentions, which is not allowed in Wikipedia.

Also, authors may prefer a certain style of images. This is especially true for diagrams, which are made to illustrate things explained in the text. Obviously, when replacing existing images, there is a great risk that references to the image in the text may no longer be correct. References do not always use letters or numbers, they may also refer to attributes like colors, or to parts of or positions in the image ("top", "bottom", etc.) or shapes ("curved", etc.), or whatever. Someone who does not know the language can impossibly detect such misreferences that may occur when an image is replaced. Tamasflex, however, even edits the Hebrew, Arab, Chinese and Japanese Wikipedias, not to mention many others!

Strange enough, on his French and Italian discussion pages he did ask for help translating the texts in one of his images. However, it is far from clever to ask such a question in one’s own(!) discussion page, as the only reaction given on the French page also tries to explain to him. This also suggests that he is not a very good "communicator", as is also suggested by the many links to his Hungarian user page I found (see paragraph Attempts to find out about his background below). Also, the reaction on his French discussion page points at the not-so-well-chosen file format he is using. So he does not seem to be very well-informed in IT matters either. This seems to be in line with the above-mentioned fact that he sometimes places links to his images into the captions of other images.

Warnings

Several times he has been warned and asked to stop doing these edits. I suggested him to offer his drawings on discussion pages (where he may of course write in English) and gave him this link as an example, but he should leave the actual choosing and placing of images to local editors who both know the language and are familiar with the subject. Also, on the English and German Wikipadias he has been warned. In all cases, he is simply ignorig any warnings and just goes on dropping his stuff everywhere.

Attempts to find out about his background

As for myself, I am mainly working in the Dutch Wikipedia, where Tamasflex has done these edits. After quite a bit of research I found what seem to be his Hungarian and Commons user pages; later I found that he also has a Rumanian discussion page. I can read neither Hungarian nor Rumanian, but in his Hungarian user page as well as in the descriptions of his images in Commons I found his Hungarian-looking personal name (Szőcs Tamás), so I presume Hungarian is his native language. In his user pages in Commons and in several other Wikipedia versions (like French, Spanish, Italian, Norwegian, Russian, Hebrew), the only content is a link to his Hungarian user page. If he presumes that the entire world is able to read Hungarian, his sense of reality does not seem te be very well developed. On the other hand, in some other Wikipedias (like Dutch, Swedish, Danish) he did not make such a page so far. As far as I can see, he did not make an Arab user page either, but on what seems to be his Arab discussion page, someone wrote a reaction there which I cannot read, but which contains links to Wikimedia instruction pages about copyrights and licensing. A Dutch Wikipedian who can read some Arabic assured me that these texts are just welcome texts, instructions, etc. and no warnings or so.

Comparing the lists of "edits by this user" in several other Wikipedias (I checked English, German, French, Spanish and a few others), as well as the list of file usage of some of his files on Commons, suggests that his primary occupation is pushing his images everywhere, simply ignoring that he is causing lots of irritation and extra work for other people. Maybe a clumsy kind of secretly "marketing" his own graphical products? If so, this might be a commercial activity prohibited in Wikipedia.

My conclusion is that he either doesn't understand what he is actually doing, or is just pushing his own "products". Both are unwanted.

I found a Dutch Wikipedian who understands Hungarian and who was so kind as to provide a Dutch summary of Tamasflex's Hungarian user page (and to advise me to put this request here). Though Tamasflex claims to be an electronics engineer, he says he is working on "vacuum tube amplifiers", which sounds pretty old-fashioned. Also, he claims to be the author of an unpublished book on optics. If this book's quality is similar to the drawings he is exposing here, I am not surprised that his book has not been published. He seems to be a hobbyist rather than a professional. Professionals would prefer images that "explain" something, not just nice-looking artistical drawings in an old-fashioned style.

Actions?

I do not know what your possibilities are to stop him from doing this. Blocking him would be great, but I don't know whether or not users can be blocked across all Wikipedias simultaneously.

By the way, I found at least one anonymous edit from IP address 79.119.216.230, very likely originating from Tamasflex as well (this IP address is from Rumania).

As I cannot read Hungarian or Rumanian, I will not be able to understand reactions in the Hungarian Wikipedia. So I would be very pleased if you would be so kind as to inform me on this special discussion page about the situation, reactions, etc. If you want to notify me of a reaction in the Hungarian Wikipedia, or if you prefer to write confidentially, you may send me an e-mail. (In case of an e-mail, don't forget to include a link to a similar e-mail form where I can answer if necessary.) In either case, feel free to write in English or in German (I have a good command of both).

Any help in this annoying situation will be appreciated; thanks in advance.

Sincerely, HHahn (For discussion with me on this topic, please click here), 2011. április 9., 14:40 (CEST)

This is really a long essay, but we are responsible only for Hungarian Wikipedia and we have no right to control anyone's edits on other Wikipedias. You should write to the stewards on Meta, they can act and therefore Meta is the correct place for such complaints. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 9., 15:24 (CEST)
It is long indeed. And that you have no control over other Wikipedias is obvious. But you can look what he is actually doing here at the Hungarian Wikipedia, and act accordingly, e.g. by giving him at least a severe warning, or maybe even a block if he keeps messing things up. (On the other hand, I can imagine that he might be more careful here, as he knows Hungarian and consquently can understand the article texts. So basically he can check whether or nit a certain image is appropriate at a certain place in a certain article. In most other languages he is obviously not able to do this, and, even more, he doesn't even try to care to do so! Anyway, thanks for suggesting Meta here; I didn't know that possibiliti. HHahn (For discussion with me on this topic, please click here), 2011. április 13., 13:32 (CEST)

He has not violated any rule here at hu-WP as yet, so we have no reason to block him. As for warnings, it should be enough for him to be warned by you & other fellow editors, if he really cares about it. If not, let him see what follows. Bennófogadó 2011. április 13., 17:56 (CEST)

Vandálkodó

212.200.65.104 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) Előbb szócikkben, majd két szerkesztői lapon vandálkodott. Két figyelmeztetést küldtem részére. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 14., 00:42 (CEST)

Sejtettem, hogy +151 karakterbe nem fér bele egy üzenet meg egy aláírás is. :-D Az anont pihenni küldtem, éjfél elmúlt már. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 14., 01:04 (CEST)

Köszi az anon pihentetését és az aláírásom pótlását is. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 14., 01:13 (CEST)

Duy = Ugelefaf?

Ugelefaf (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) valószínűleg kijátssza éppen a blokkját: Duy (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) Teljesen ugyanaz a félresikerült taxobox, ugynaaz az ömlesztett, forrásnéküli szöveg. --Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 13., 17:07 (CEST)

Valóban annak látszik. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. április 13., 19:22 (CEST)

Kérsz IP-ellenőrzést, vagy kérjek én? Csigabiitt a házam 2011. április 13., 19:26 (CEST)

Kérek. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 13., 20:31 (CEST)

Szerintem Alohaaaa (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) is ugyanaz a júzer. --Pagonyfoxhole 2011. április 14., 21:11 (CEST)

81.183.129.3

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

81.183.129.3 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) Folyamatosan töröl szócikkekből, helyükre vandál szövegeket ír. Kétszer figyelmeztetve. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 16., 13:44 (CEST)

Megkapta, ami jár neki. Csigabiitt a házam 2011. április 16., 13:47 (CEST)

Köszönöm az intézkedést. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 16., 13:49 (CEST)

Andrsk7 - megint

Andrsk7 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)

Nem tanul, nem hallgat, csak nyomja felfelé a jogsértő képeket. Legyetek szívesek meghosszabbítani a blokkját! Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 16., 20:02 (CEST)

Szerkesztő, vagy magánweboldalt indított...

... mert nem világos: Szerkesztő:Krandermash OsvátA Palackposta 2011. április 16., 20:32 (CEST) Szócikknek is feltette. Már törlésin van, nem nevezetes. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 16., 20:33 (CEST)

Alexander1993

Alexander1993 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) Indokolatlan, nagymértékű törlést csinált a 2011-es IndyCar Series szezon (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) szócikkben, majd visszaállításomat kétszer visszavonta. Kétszer figyelmeztettem. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 18., 20:09 (CEST)

Plusz két alkalom, plusz egy figyelmeztetés. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 18., 20:36 (CEST)

Plusz még egy alkalom. Többet nem figyelmeztetem. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 18., 20:39 (CEST)

A hab a tortán. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 18., 20:42 (CEST)

195.56.42.131 vandál

Egy 1 órás blokk kellene 195.56.42.131 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) szerkesztőtársnak - elég durván vandálkodik PallertiRabbit Hole 2011. április 19., 00:16 (CEST)

Tárgytalan, már nem kell blokkolni - úgy látszik megunta. PallertiRabbit Hole 2011. április 19., 00:59 (CEST)

Vandál

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

89.133.71.102 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás)

Érdekes módon véglegessen blokkolva van, mégis szerkeszt. Tambo vita 2011. április 19., 10:13 (CEST)

Szó sincs róla, hogy véglegesen blokkolva lett volna, nem tudom, honnan szedted. Most kapott egy napot. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 19., 10:50 (CEST)

Mikor be akartam írni a figyelmeztetést, azt írta ki: véglegesen blokkolva. Tambo vita 2011. április 19., 11:01 (CEST)

Annak itt nyoma lenne, valamit elnéztél. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 19., 11:16 (CEST)

Holla

Holla (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) A szerkesztő nem jogtiszta képek sorozatos feltöltéséért, többször volt figyelmeztetve és kétszer blokkolva. Jelenleg is hasonló probléma ténye merült fel. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 21., 12:41 (CEST)

Bukura-tó

Át kellene nevezni „Bukura-tó”-ra a Bucura-tó (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) szócikket, mivel az a magyar neve. – 81.183.199.147 (vita) 2011. április 22., 03:45 (CEST)

Átneveztem. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. április 22., 07:22 (CEST)

Anon vandál 81.183.32.118

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

81.183.32.118 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) szerteszét. Akela vita 2011. április 24., 14:02 (CEST)

Törölgetve, 1 napra blokkolva. --Pagonyfoxhole 2011. április 24., 14:03 (CEST)