Wikipédia-vita:Vitalap

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gubbubu 13 évvel ezelőtt a(z) Összevon, átnevez? témában

Gondolom nem kell magyarázni, ha valaki megkeresne, itt hagyjon nekem üzenetet.– PhoenixM 2009. március 24., 17:37 (CET) Még nem nagyon értem, de bele jövök. Üdv. mindenkinek!

Összevon, átnevez?[szerkesztés]

Szerintem zavaró, hogy egyazon témában (Vitalapok) kétféle útmutató is létezik: Wikipédia:Vitalap és Wikipédia:Vitalapok használata. El kellene gondolkodni az összevonásukon. Vagy pedig javítani a következő hibákat:

  1. Jobb címnek érzem az 1. lapra azt, hogy "Wikipédia:Vitalapok". A jelen cím félreérthetően azt a látszatot kelti, mintha a Wikipédiának egyetlen Vitalapja lenne, vagyis ez, és hogy ennek célja (az összes) viták gyűjtése. Pedig nem, az a Wikipédia:Kocsmafal :-). Ebből a szempontból jobbak, egyértelműbbek voltak a régebbi, kérdőjeles címek (Wikipédia:Mi az a vitalap? vagy ilyesmi).
  2. A második lap, a "Wikipédia:Vitalapok használata" sem elég pontos, számomra inkább ez jelentené a technikai jellegű segítséget, amit pedig az első lap nyújt. A második lap inkább "A vitalap-használat irányelve(i)" vagy valamiféle ilyen címen lenne jó.

Mivel ez két régóta létező és meggyökeresedett lap, önkényesen nem akarok beléjük gázolni. Kérem a véleményeket. 1). Kell-e összevonni; és ha igen, milyen lapcímre; 2). Ha nem, mi legyen az első lap címe; 2). Mi legyen a második lap címe. Γουββος Θιλοβούββος 2010. október 17., 11:18 (CEST)Válasz