Wendy Toms

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wendy Toms
Személyes adatok
Teljes név Wendy Toms
Születési dátum 1962. október 16.
Születési hely DorsetAnglia
Hazai szereplés
Évek Bajnokság Státusz
19972005 I. Liga Asszisztens
Nemzetközi szereplés
Évek Konföderáció Státusz
20002005 FIFA-tag Asszisztens

Wendy Toms (Dorset, 1962. október 16.) angol nemzetközi labdarúgó-partbíró, asszisztens.

Pályafutása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Labdarúgó-játékvezetőként[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Stílusa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Alkalmazott taktikája elősegítette azt a hozzáállást, hogy a játékszabályok és azok szelleméből eredő döntések biztosítsák a játék szolgálatát. Szabályalkalmazása határozott, játék- és játékospárti sportember. Átfogó figyelemmel, széles periférikus látással és gyors reagálókészséggel rendelkezik. Kifogástalan fizikai és szellemi állapota biztosította, hogy a valósághoz viszonyított taktikája eredményes legyen. Fellépése erélyes, de nem erőszakos, szolgálata nem részrehajló, feleslegesen nem fontoskodó. A játékhoz és a játékvezetőhöz megfelelő alázattal igazodott.

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A játékvezetői vizsgát 1988-ban tette le, ezt követően, mint gyakorló játékvezető, különböző labdarúgó bajnokságokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Karriere játékvezetőként indult, de hamar áttért az önálló partbírói szolgálatra, 1991-től már a negyedik Liga partjelzői keretének tagja. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára 1997-ben lett hazája legmagasabb labdarúgó bajnokságának partbírója, asszisztense. 1999-ben a Leeds UnitedCoventry City (4:3) találkozót vezető Steve Dunn játékvezető segítő partbírójaként debütált. Az első nő, aki a Premier Ligában partbíróként tevékenykedett. A nemzeti játékvezetéstől 2005-ben vonult vissza.

Nemzeti kupamérkőzések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Liga Kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) Játékvezető Bizottsága 2000-ben szakmai munkájának elismeréseként megbízta, hogy a Leicester CityTranmere (2:1) csapatok döntő találkozóját vezető Alan Wilkie egyik partbírójaként tevékenykedjen.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Angol Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 2000-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több nemzetek közötti válogatott- és klubmérkőzést vezetett. A nemzetközi játékvezetéstől a FIFA 45 éves korhatárát elérve 2005-ben vonult vissza.

Európa-bajnokság[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Anglia rendezte a 2005-ös női labdarúgó-Európa-bajnokság találkozóit, ahol a FranciaországOlaszország (3:1) csoportselejtező mérkőzésen tevékenykedett partbíróként.

Olimpia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ausztrália egyik nagyvárosa Sydney adott otthont a XXVII., a 2000. évi nyári olimpiai játékok labdarúgó tornájának, ahol kettő csoporttalálkozón tevékenykedett partbíróként.

Partbírói tevékenységeinek száma: 2

Nemzetközi kupamérkőzések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Női UEFA-kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2003-ban a dán Brøndby IFGomrukçu Baku (azerbajdzsáni) (9:0) negyeddöntő találkozón szolgálta partbíróként a labdarúgást.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]