Vita:Vörös neonhal

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tomolyka 16 évvel ezelőtt a(z) Kérdések: méret, tenyésztés témában
Ez a szócikk témája miatt az Állatok műhelye érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Andrew69. (vita), értékelés dátuma: 2009. november 25.
Halakkal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Kérdések: méret, tenyésztés[szerkesztés]

Sziasztok (főleg Tomolyka)!

Én a Horn-Zsilinszkyt eddig elég jó forrásnak tartottam, de pár helyen tényleg azt látni, hogy 5, sőt akár 6 cm-esre nőnek. Ez nem azért van, mert van, aki farokúszóval együtt, van, aki anélkül méri? Ide szerintetek melyik való inkább?

A másik kérdés, hogy a magyarok tényleg olyan hamar kezdték-e őket tenyészteni. Tomolyka szerint nem, de akkor miért van benne a könyvben? Félre ne érts, nem kötözködni akarok, csak tényleg kíváncsi vagyok, mert ha így van, szedjük ki a cikkből!

  • Ez-az "öreg" (megsértődik ha bácsizol!) saját véleménye volt akkor, saját magáról... Ez már akkor is sokakat sértett, úgyhogy ezt nem kellene. (ez különben sérti a semlegesség elvét is)– Tomolyka vita 2008. április 18., 19:32 (CEST)Válasz

A színváltozatos rész az angol cikkben volt így. Ha tudtok pontosabb adatokat, azt is átírhatnánk. Nincs színváltozat a vörös neonnál a természetben, viszont olyan előfordul az akváriumi törzseknél, hogy fehér foltos lessz a vörös testrésze a halnak, viszont azt úgy hívják, -selejt...– Tomolyka vita 2008. április 18., 19:32 (CEST)Válasz

Javaslat: Szerintem az egész Paracheirodon nemről kellene ezt a szócikked megírnod, csak három faj tartozik ide: a P. innesi, P. axelrodi és a P. simulans. Mind a három fajnak egy a biotópja, az akváriumi tartása és a tenyésztése is.

http://wap.fishbase.org/museum/GenusOccurrenceList.cfm?genus=Paracheirodon

Üdv: Sir Leonardo vita 2008. április 3., 12:16 (CEST)Válasz