Vita:Természetes személy

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alexin 17 évvel ezelőtt a(z) Átalakítások témában

Átalakítások[szerkesztés]

Hát, lehet, hogy a felfüggesztett életműködésű személy tényleg túlzás volt. A természetes személyről mindenképpen akarok egy linket a "Személyes adat" szócikkre. Ebbe már belekomponáltam a "Természetes személyazonosító adatokat" is. A többi részét a szócikknek meg egyéb lapokra fogom elrakosgatni.--Alexin Zoltán 2007. április 3., 14:11 (CEST)Válasz


Egy jogi tárgyú szócikkben semmi keresnivalója olyan köznyelvi álfogalmaknak illetve fiktív személyeknek, amelyekre vonatkozó részt kivágtam:

"== Kompetens személy == Saját ügyeiben döntésképes, szellemi képességeinek birtokában lévő, autonóm ember. Az Alkotmányban leírt korlátozásokat leszámítva, szabadon rendelkezik jogaival, él a számára biztosított önrendelkezéssel.

Felfüggesztett életműködésű személy[szerkesztés]

(Sci-fi.) Életműködését ideiglenesen felfüggesztett személy, akit valamilyen okból hibernáltak pl. Han Solo a Csillagok háborújában.


Az élő természetes személyekkel kapcsolatba hozható információk az ún. személyes adatok. A természetes személyek alapvető joga, hogy a magánéletük folytatása közben keletkező információkat (például kommunikációikat, társas kapcsolataikat, mozgásukat, egészségi állapotukat stb.) a társadalom ne gyűjthesse össze, és azokat ne figyelhesse meg. Ez a békén hagyás joga (angolul privacy), a háborítatlan magánélethez fűződő jog. Az adatvédelmi törvény célja ennek biztosítása, továbbá az, hogy megteremtse a személyes adatok gyűjtésének törvényi feltételeit, és gondoskodjon a törvényesen összegyűjtött adatok védelméről, biztonságáról és jogszerű felhasználásáról."--Linkoman 2007. április 3., 12:53 (CEST)Válasz