Vita:Techno

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 10 évvel ezelőtt a(z) Előadók listáját külön szócikkbe témában
Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Mice-manus (vita), értékelés dátuma: 2008. november 3.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Partynews[szerkesztés]

Tisztelt Szerkesztő!

A Partynews.hu főszerkesztőjeként keresem Önt. Látni véltük,hogy fekete listára (LOL. Azért a helyesírást még gyakorolni kéne, tisztelt "főszerkesztő"!) került lapunk reklámcélú terjesztés miatt. Az igaz,hogy tapasztalattal nem bírtunk WIKI ügyben,de semmiképpen sem a reklám cél volt előtérbe helyezve.Mindösszesen az olyan zenei stílusok közötti(melyekben magasan a PARTYNEWS áll az élen mind tartalmilag ,mind pedig statisztikailag) navigációt könnyítettük volna meg ami az elektronikus zene színterén jelen van.Márpedig a Partynews ezen oldalak mellett amelyek képviselni merik a techno kultúrát igencsak helyünk van,és ez vonatkozik a többi elektronikus zenei stílusra is erősen!Nem kivánok milliónyi példát felhozni a főoldali linkeléssel kapcsolatban azt mindenki láthatja.Kérdésem az lenne Önhöz mily módon tudjuk publikálni oldalainkat,és milyen kritériumok vannak ezzel kapcsolatban. Többek között azért is került főoldali linkre a PARTYNEWS,mert az első találkozásunkkor a Wikivel pont,hogy csak ezt láttuk. Elnézést még egyszer ,igyekszünk a fekete listáról való lekerülés után a Wiki minden szabályát betartva szerkeszteni!

  1. conversation *the new music* generation
  2. Technowar Music Portal
  3. New Generation of Hard Techno
  4. M47 hivatalos lapja
  5. SOUNDHEAD network
  6. Partyarcok.hu
  7. DEADCODE PRODUCTION

Ezen oldalak mindegyik külső hivatkozással mutat főoldalra és 50%uk hirből sem látott techno cikket évek óta.Van közöttük ami már meg is szünt,vagy utoljára egy éve volt frissitve.

Végszóként a szabályok esetleges áthágásárt elnézést kérünk,de midnenképpen kritikát fogalmazunk a listára való helyezés ellen,ugyanis akkor az egyéb oldalaknak szabad amit nekünk nem?Az általunk szerkesztett oldalak a magyar éjszakai élet egyik kedvenc lapjai közé tartoznak.Reklám ide vagy oda nem hiszem ,hogy a Wiki elképzeléseinek megfelelően cselekedett(bar biztosan minden szabalyt betartott és bekivan tartatni). Mi ebben partnerek kivanunk lenni.

Tisztelettel várván válaszát Gery Santo, Partynews

Előadók linkei frissítve + újak hozzáadása!CONJY vita 2009. szeptember 22., 15:08 (CEST)Válasz

Műfaj leírások linkjei frissítve! Schranz és a Minimal Techno pontos leírása feltöltve. A többi még fordítás alatt van az angol wikiből. Hamarosan azok is felkerülnek! CONJY vita 2009. augusztus 4., 17:35 (CEST)Válasz

A baj éppen az, hogy azoknak a linkeknek szerintem a Wikipédia belső oldalaira kellene mutatniuk és nem egy külső oldalt reklámozniuk, főleg úgy, hogy egyetlen belinkelt "iloveyoutechno"-s oldalon sincs semmiféle tartalom csak az URL-ek vannak elkészítve...ez szerintem annak az oldalnak a reklámozása, jó lenne ha a Wiki-re mutatnának azok a linkek és itt lenne megszerkesztve a tartalom...

 megjegyzés: Mielőtt szó érné a ház elejét; a Techno szócikkben szereplő ILoveTechno.hu -s tartalom és linkek az Én szerzői jogom alatt állnak és beleegyeztem, hogy a wikipédiában szerepeljen! – CONJY vita 2008. augusztus 7., 02:57 (CEST)Válasz



Bocs, de ez így egy nagy hülyeség, a techno nem gyűjtőfogalom, hanem egy elektronikus zenei stílus, ez a cikk pedig nagyon rosszul foglalja össze a lényegét, és leginkább a magyar sztereotípiákon alapszik. De legalább az nincs, benne, hogy a Scooter techno. Az már valóban sértő lenne bárkinek, aki technot hallgat. --81.183.138.189 2006. július 27., 15:08 (CEST)Válasz

"A legnagyobb Techno zenei társadalmi élet Európában, azon belül Németországban található, ahol a Techno zenei stílus gyökerezik." A technot Detroitból jött, és a feketék találták ki, ilyet nem tudni, azt jelenti, hogy az illető nagyon nincs tisztában azzal, hogy miről ír. A Németország dolog is elég megkérdőjelezhető, Svédeknél, Olaszországban, Japánban és még rengeteg meg nem említett helyen nagy közönség áll mögötte.

Ezt azt hozzáírtam, mert tényleg sok butaság volt benne. Jó volna ha más is pontosítana.


Szerintem is igazad!!!Van mert aki ezt írta annak tényleg halvány lila fogalma nincs hogy mi az a Techno!!!Jah és nem gyűjtőfogalom!!!Ennyi erővel akármilyen zenei stílus az lehetne!!! Ebből az jön le hogy aki írta nem igazán TECHNO kedvelő!!!

Azért elírások vannak benne, de szerintem nem egy kifejezetten rossz cikk. Ha pedig még az NGoHT-ot is ismeri, akkor nagyon nem állhat távol a stílustól.


Derrick May, Hell meg sincs említve, pedig pőket sokan a techno "előfutárainak" tekintik.Norm vita 2008. március 1., 04:21 (CET)Válasz


ha jól emlékszem, a legenda szerint 86-ban indult Detroitból, az akkorra már hanyatlásnak indult iparvárosból, a zajos "csattogás" és monotónia talán ide vezethető vissza. az elsők között Juan Atkins-t, Darrick May-t és Kevin Saunderson-t szokás említeni. azt hiszem a második generációban többek között Jeff Millst, Richie Hawtint. Európában a techno, mint olyan, jóval később jelent meg, és az elektronikus zenét nem szabad iode keverni, hiszen az már az ötvenes években megjelent.


a '88 -'89-ből vegyél el még 10 évet és akkor nagyjából eltaláltad az első techno jellegű számok megjelenésének idejét.

Megnevezel 2 európai országot, de mi alapján, vagy hogy??? Eu-ban a kezdetekkor Angla volt kiemelkedő, de te NL-ről, meg D-ről beszélsz.

Nem is olvasom végig, mert csak felhúzom magam...

csináltam agy új bekezdést, mert a "techo zenei stílus" alá elég bajosan fér pár diszkó népszerűsítése de lehet, hogy az egészet törölni kellene, nem tudom, döntsön egy vénwikis.

amúgy van pár igen furán szerkesztett, nehezen értelmezhető mondat, mint pl.: A Techno zenei stílus hallgatóinak növekedésével, Party-sorozatok, ruházati szokások, Clubbok, ujságok, .. keltek életre, speciálisan a rajongók érdekeire irányítva.

érdekeihez igazítva, de szerintem az "érdek" szó is hibádzik itt... milyen érdekei vannak egy techno-rajongónak? Ezek az újságok, "Clubbok" fizetésemelést követelnek a dj-iknek, vagy mi? De meg lehet győzni.

valamit csinálni kell[szerkesztés]

Nem szerkesztettem még túl sokat wikipediát, de felháborítónak tartom, hogy egy több tízezres rajongótáború zenei stílus oldala ilyen állapotban van a wikin. Apróbb változtatásokat eszközöltem eddig (pl. helyesírási-nyelvhelyességi hibák javítása), de sok mindent hozzá fogok tenni ehhez, mert ez így nagyon kevés.


Előadók listáját külön szócikkbe[szerkesztés]

Véleményem szerint érdemes lenne egy külön szócikkben listába venni a belföldi és külföldi előadókat, magában a szócikkben csak a meghatározónak tartott előadók említésével. Mit gondoltok erről?--Linkoman vita 2013. június 10., 17:24 (CEST)Válasz