Vita:Tűzifa

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 91.144.103.46 9 évvel ezelőtt

De jó hogy az ÉGEr És Kőrist is tűzifának írják. Élete végéig csak azzal tűzeljen aki ezt írta ! Mert fűtőértéke nincs. Ezek szerint ha a nyárfa a fűzfa vagy egyébb puhafák is kereskedelembe kerülnek akkor az már tűzifa ? Vagy ez is le van irva a nagylexikonba ? Kérnénk a szerkesztőt ha már meghatározza milyen formában lehet vásárolni (m3) akkor pontos adatot írjon vagy semmilyet ! Ilyen ömlesztett, feldolgozott, valamint a méretek. Mert meg van a hívatalos mértékegység, méret, feldolgozott állapot amit a lakosság felé kell értékesíteni EU szabványnak megfelelően. Egyébb mértékegységi forma, megnevezés, feldolgozás illetve méret nem hívatalos. Gondolom a Wikipediának sem jó egy jogi vitába belemásznia mert nem az Európai Unióban használatos méreteket, információkat biztosítja hanem félrevezeti az olvasót. Vagy akkor ezt a pár sort szeretném tudni honnan van :

A tűzifa forgalmazásában megkülönböztetnek lakossági tűzifa és kereskedelmi tűzifa kategóriákat, ami csak a mennyiségben különbözik egymástól – a kereskedelmi tűzifának van egy minimum mennyisége –, tehát ez nem igazi típuskategória. A tűzifát forgalmazzák kaloda nélkül és kalodában. A forgalmazók által használt mértékegységek a mázsa (q), kilogramm, térfogat szerint a köbméter (m³) – ennek különböző szorzókkal ellátott származtatott mértékei pl. az erdészeti vagy erdész megnevezésű köbméter és az üzemi köbméter.

A tűzifa leggyakoribb fafajtái: akác, bükk, gyertyán, tölgy, éger, kőris. Egyéb fajok, pl. gyümölcsfák is alkalmasak tűzifának, ezek is megjelennek a forgalomban91.144.114.205 üzenőlapja  2014. október 2., 17:35 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)Válasz

ÉS tényleg :)91.144.103.46 üzenőlapja  2014. október 2., 17:35 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)Válasz

Elég gáz a helyesírás :) Viszont tapasztalatból mondom kemény hidegekbe az éger és a kőris mellet kisgyereket nem lehet tartani mert nem tud olyan meleget csinálni mint a kemény fák. 80.99.25.160 üzenőlapja  2014. november 21., 0:48 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)