Vita:Rustam Qosimjonov

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Korovioff 15 évvel ezelőtt a(z) Cím témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Sport témájú szócikkek (bővítendő besorolás)
Sakk témájú szócikkek (bővítendő besorolás)

Cím[szerkesztés]

Világosak a névadási szokásaink, csakhogy ebben a cikkben mindenféle névváltozat benne van, csak az nem, ahogy a sakkéletben magyarul ismerik, azaz a Kaszimdzsanov név. A nagy sakkozók gyakran váltottak országot és így a nevük írásmódja is változott. De ha van elterjedt magyar nevük, akkor azt talalod a sakkirodalomban. Qosimjonovnak hívni magyarul nevetséges. Javaslom, térjünk át a sakkozók esetében az elterjedt nevek használatahoz. És szerepelnie kell a FIDE által nyilvántartott névnek is persze.– Korovioff vita 2008. október 10., 22:43 (CEST)Válasz