Vita:Pénznemek listája

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Timur lenk 16 évvel ezelőtt a(z) Új cikk témában

Történelmi valuták[szerkesztés]

Sziasztok arra gondoltam, hogy a történelmi pénznemekbe kellene átrakni a tolárt, és a korábbi az euró előtt használt pénznemeket!

Mi a ti véleményetek erről? Szajci

Én bennevagyok, de szerintem a Történelmi pénznemeket és a Csak elszámolásra használt pénznemeket kivehetnénk a Lásd még alól, és összeházasíthatnánk a többivel. Mondjuk bevezethetünk egy Használatban lévő pénznemek szakaszt, vagy hasonlót. – cheryn 2007. január 16., 19:59 (CET)Válasz


Érdekes amit felvetettél, de szerintem nem kellene egyberakni a csak elszámolásra használt és amit minden ember használ! csak azért mert így érthetőbb szerintem. Ha így lenne: Használatban levő pénznemek, azonbelül csak elszámolásra és kereskedelmi forgalomban levő pénznemek. És utána lenne a másik szakasz a lásd még. (Szajci)

Új cikk[szerkesztés]

A forgalomban lévő pénznemek listája cikk ország szerint sorolja fel a forgalmi valutákat ISO-kóddal, váltópénzzel együtt. Ezt az oldalt javaslom a Pénznév listába beleolvasztani. Timur lenk disputa tettek 2007. július 21., 13:54 (CEST)Válasz


Én pedig észrevettem valamit: HOL VAN A COOK - SZIGETEKI DOLLÁR???!!! Mert FORGALOMBAN LEVŐ pénznem, és cikk is van róla. Írja már be valaki a listába, legyen szíves!!! [[1]] Ha valaki beírja a listába, annak előre megköszönném!