Vita:Nagylábú

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 15 évvel ezelőtt a(z) A Patterson film témában

A Patterson film[szerkesztés]

Valamelyik dokumentumfilm-csatornán bemutatták az alkotókat (szakértőket is megszólaltattak), akik elmondták, hol és hogyan vették fel a filmet, amiben az egyik készítő magára öltötte a Nagylábú jelmezét. A technikai részletekről is beszámoltak (milyen ragasztóanyagot használtak, milyen szőrből készítették az "állat" külsejét, stb, és hogyan lassították le a filmet, hogy a mozgás a valóságosnál lassabbnak tűnjön). A beöltözött ember elmondta, hogy a jelmez rendkívül meleg volt, ezért a jelenetet csak egyszer vették fel. A film célja a szenzációkeltés és a pénzszerzés volt. Ezek után nem tudom, miről szól a szócikk, egy kitalációról?

A csimpánz említése is érdekes, mivel Észak-Amerikában tudtommal nem élnek csimpánzok. Ezt a részt tehát nyugodtan törölni lehet, ha a cikk igényt tart a tudományos megközelítés címkéjére.

A cikknek inkább a befogadók oldaláról kellene megfognia a témát, milyen igény alapján vevő rá az amerikai társadalom? Mekkora üzletet jelenet manapság? Erről egy szó nem esik a cikkben, pedig készülnek ajándéktárgyak, térképek, leírások, képregények... ebben a témában is. misibacsi*üzenet 2008. október 20., 10:36 (CEST)Válasz