Vita:Murális művészet

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 9 évvel ezelőtt

Kivágtam egy forrás nélküli, nem lexikonba, hanem prospektusokba való szöveget. Semmi szükség nincs ilyen locsogásra a cikkben, szerintem. "==Muráliák a kortárs belsőépítészetben==

Sok ember szereti kifejezni egyéniségét azzal, hogy megbíz egy művészt, hogy az fessen egy falképet az otthonába. Ez a tevékenység nem korlátozódik kizárólag a nagy házak tulajdonosaira. A muralistát csak a munkadíja korlátozza, és így a festésre fordítható ideje, valamint a kép kidolgozottsága. Egy egyszerűbb murália a kisebb falakra is elfér.

Magán megbízások érkezhetnek étkezők, nappalik, fürdőszobák, vagy – mint az a leggyakoribb – a gyerekek hálószobájának díszítésére. A gyerekszoba átalakulhat egy erdő vagy versenypálya fantáziavilágává, elősegítve a képzelőerőn alapuló játékot és a művészet szeretetét.

Az 1980-as években az illuzórikus falfestmények reneszánszukat élték az otthonokban. A kortárs belsőépítészet eme újjáéledése egyrészt annak köszönhető, hogy a személyes lakóterek folyamatosan csökkentek a sűrű beépítések miatt, és így az emberek egyre inkább el voltak vágva a szabad természettől. Másfelől egy őrülten rohanó, nyüzsgő környezetben az emberek keresték a módját, hogy a természettel újra valamiféle egyensúlyba kerüljenek."

Vagyis "csak az Ön pénze szab határt, hogy kifejezhesse egyéniségét" megfelelő murália megrendelésével.... Örülünk, hogy ezt megtudtuk...----Linkoman vita 2014. november 30., 07:20 (CET)Válasz