Vita:Mimikri

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Syp 15 évvel ezelőtt a(z) Csinálják vagy történik velük? témában

Csinálják vagy történik velük?[szerkesztés]

A cikk bevezetője a tényszerű fogalmazás tekintetében helyesen kezdődik ("Az evolúció során a mimikri az adaptáció azon formáját, eredményét jelöli..."), de durva nyelvi torzításba torkollik: "...amikor egy élőlény felveszi vagy utánozza egy másik élőlény vagy a környezet mintáját, színét, külalakját, viselkedését. Az alkalmazkodás célja lehet a láthatatlanság, vagy a megtévesztés és elijesztés."

Tehát, a bevezető második része alapján ilyen következtetés vonható le:

Egy élőlény vagy faj értelme segítségével felismeri a láthatatlanság, megtévesztés vagy elijesztés lét- és fajfenntartási előnyeit, célt állít fel a változtatásra, akarattal döntést hoz, hogy végrehajtja a változtatásokat és a megfelelő eszközöket keres és használ az eredmény eléréséhez, ÉRTELEMMEL, CÉLLAL és AKARATTAL MEGVÁLTOZTATJA SAJÁT GÉNKÉSZLETÉT, TESTFELÉPÍTÉSÉT.

Van ennek értelme?

Ki az aki komoly tudománynak nevezne ilyen képtelen mesét? Vagy csak azért használnak az evolúció magyarázói megszemélyesítést, hogy emészthetőbbé váljon az amúgy is képtelen mese?

Ha valaki komolyan gondolja, hogy az élővilág személyes (isteni) beavatkozás nélkül jött létre, akkor elvárható tőle, hogy ehhez következetesen ragaszkodjon, nyelvezetében is.– Peterd76 vita 2008. december 10., 09:05 (CET)Válasz

Szia, egyrészt: igazad van, másrészt: ha valamit éppen jobban tudsz, mint ahogy le van írva, szerkeszd bátran! Erről szól a wikipédia. Szép estét, SyP 2008. december 10., 18:03 (CET)Válasz