Vita:Magyar agár

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk témája miatt az Állatok műhelye érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Andrew69. (vita), értékelés dátuma: 2018. november 23.
Kutyafélékkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Untitled[szerkesztés]

Szedjük ki ezt házőrző-védő dolgot! A legtöbb agár, magyar agár nem foglalkozik azzal, hogy bejön-e valaki a portára, vagy sem. Egyszerűen azért, mert vadász. Nem is lehet jó agár, melynek területvédő vagy egyéb agresszív vonása van, hisz a pályán vagy vadászat közben nem egymással kell foglalkozni, hanem a vadat kell űzni. Mikor a vad megvan, akkor sem eshetnek egymásnak. Tehát az agarakkal, a többi kutyával és az emberekkel szembeni viselkedésben ez a meghatározó.

Persze, doggal vagy más kutyával keresztezve előjöhet egy kutyának a területvédő ösztöne, de az már nem magyar agár, és nem is agár. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 80.99.179.37 (vitalap | szerkesztései)

A magyar agarat a küllemén túl a futóstílusa és teljesítménye különbözteti meg legjobban az angol agártól. Az egy rossz berögződés, hogy állandóan az angol agárhoz hasonlítgatják. Ez egy önálló fajta jól felismerhető és elkülöníthető fajtajegyekkel.Kérdezem, hogy melyik a durvább felépítésű egy rövidtávfutó (sprinter) alkat, vagy egy középtávfutó atléta? Durva csonttal, meg széles fejjel még nem lehet nyulat fogni, nem ezek alapján lehet a két fajtát elkülöníteni. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Agarasz (vitalap | szerkesztései)