Vita:Luc Besson

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 5 évvel ezelőtt a(z) SN sablon témában
Ez a szócikk témája miatt a Filmműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Misibacsi (vita), értékelés dátuma: 2009. augusztus 11.
Filmekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

A szerző engedélye

  • Feladó: Anna Kerekes <e-mail nem publikus> Küldő: gmail.com
  • Címzett: Rita Molnár <e-mail nem publikus>
  • Dátum: 2006.01.17. 17:51
  • Tárgy: Re: wiki

Én, Kerekes Anna ezennel engedélyezem, hogy 2003-ban írott szakdolgozatomat (írdd már be, hogy mi a címe, én nem tudom) a Wikipédia ingyenesen fölhasználhassa, és az internetes honlapján azt közzétegye.

(Nem mintha nem írhatta volna ezt a levelet bárki:-)

Az idézeteknek meg mindenképpen nézz utána, sok van benne, főleg az Oxford filmlexikonból. Nehogy emiatt baszogassák a Wikit.

szia.


SN sablon[szerkesztés]

Ez megmagyarázza a szócikk-idegen stílust... :-( misibacsi*üzenet 2009. augusztus 11., 14:39 (CEST)Válasz

Nem akarja valaki átírni normális szócikké? Ha más nem vállalkozik rá pár napon belül, én szövegtörléssel fogom megoldani. misibacsi*üzenet 2018. április 28., 21:47 (CEST)Válasz

Nikita[szerkesztés]

A 'Little Nikita' Richard Benjamin 1988-as filmje, Sidney Poitier és River Phoenix főszereplésével. Besson filmjének címe egyszerűen 'Nikita'. Ki kéne javítani. Amúgy ebben a mondatban "Az 1991-ben készült Nikitával (Little Nikita, 1989)" a számok is elég érdekesek. Azon túl, hogy senkinek se tűnt fel, hogy kétféle adat van egy mondatban, a 'Nikita' 1990-ben készült. :-) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 81.182.124.17 (vitalap | szerkesztései)

Vígan kijavíthatod, mint bárki más is. OsvátA Palackposta 2012. július 15., 12:53 (CEST)Válasz

Egy ideje elment a kedvem tőle, hogy javítgassam a cikkeket. 5-6 éve írogattam ide, de mióta bevezették a jóváhagyós rendszert, szép lassan abbahagytam. Jó néhány eset után feladtam, hogy hozzányúljak a szócikkekhez. Volt olyan, hogy szinte könyörögtem egy megerősített szerkesztőnek, hogy a javításom nyomán a nyilvánvaló butaság kikerüljön, és a helyes információ meg benne maradhasson a szövegben. De előfordult olyan is, hogy jött a cikk "gazdája", és szó nélkül visszajavította a hülyeséget. Nyilván, mert ő „jobban tudja”.

Namost, ne is haragudjanak, de én nem akarok senkinek az egójával közelharcot vívni, hogy közzétehessek egy pontos információt, vagy megszüntessek egy dezinformációt.

Másrészt, nem egyszer előfordult, hogy 3-4 hét is eltelt, mire valaki jóváhagyta, amit beírtam.

Na, ezt nem. Hát hadd ne kelljen már kuncsorogni azért, hogy az ember tehessen valamit.

Néha beleírom a vitalapba, ha hülyeséget találok. Annak nyoma marad. Aztán kezdjenek vele, amit akarnak. Ez egy ideje már csak a maguk lexikona, nem mindenkié. Legyenek vele boldogok. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 81.182.124.17 (vitalap | szerkesztései) 2012. július 16., 00:52‎

Philippe de Broca[szerkesztés]

"Olyan filmeket rendezett, mint a Riói kaland Jean-Paul Belmondoval a főszerepben, vagy A riói férfi." - Ez a két film ugyanaz. A 'Riói kaland eredeti' címe 'L'Homme de Rio', vagyis a 'Riói férfi'.

Azért érdekes, hogy egy szakdolgozatot ilyen tárgyi hibákkal átengedtek. Persze sose derül ki, hogy ennyi van benne, ha nem teszi fel a szerző a Wikipédiára. :-)))) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 84.2.123.96 (vitalap | szerkesztései) 2012. december 26., 02:34‎

Philippe de Broca neve nekem is szemet szúrt, fölöslegesen van megemlítve, a szócikk címe ugyanis "Luc Besson", tehát a szócikknek róla kell szólnia, nem pedig csapongani ide-oda a francia filmek, rendezők, színészek között. misibacsi*üzenet 2018. április 28., 21:45 (CEST)Válasz