Vita:Kriptikus keresztrejtvény

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt LouisBB 16 évvel ezelőtt a(z) Kriptikus Keresztrejtvénytípus témában

Kriptikus Keresztrejtvénytípus[szerkesztés]

Ez az angol nyelven származott valódi fejtörő meglepően talán de nem terjedt el más nyelvekre, mint lengyelre héberre és hollandiaira.

Ezzel a cikkel szeretném a magyar keresztrejtvények szerkesztőit a rejtvény ezen formájára ösztökélni. A feladat nem könnyű, de ha könnyű lenne volna-e érdekes vele foglalkozni ?

A másik cél pedig jó angol tudású magyaroknak ezt a remek nyelvfejlesztő módszert bemutatni. Ha kezdetben a Daily Telegraph cryptic crossword kérdéseiből egyet-kettőt megoldasz az már jó eredmény, ha már egyet be is tudsz fejezni az már aranyérmet érdemel ! Tudom, még sok hiányzik a cikkből, de majd csak jön, ha lesz idő rá. Remélem szerkesztéséhez többen is csatlakozni fognak.

LouisBB 2007. június 5., 00:34 (CEST)Válasz

kerestem ilyet az interneten, és próbáltam megoldani, de nem nagyon megy, pedig jó vagyok angolból... jó agytorna, az biztos :) – Alensha üzi 2007. június 5., 21:31 (CEST)Válasz

  • Ha nem nagyon megy azon nem kell elcsüggedned. Az en:cryptic crossword angol irodalmából találhatsz megfejtési ötleteket, stb. Ezt az irodalmat itt is fel fogom sorolni. A Times Crossword az a legnehezebbek egyike, mert sok angol idézet van benne. A Daily Telegraphé könnyebb, de nem pushover ! LouisBB 2007. június 7., 21:33 (CEST)Válasz