Vita:Krausz Tamás

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tegzes 3 hónappal ezelőtt a(z) Rendszerkritikus értelmiségi témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Vitatottság[szerkesztés]

@ 192.114.105.254

"A civil szervezet indoklása nem biztos, hogy megállja a helyét. Azzal, hogy a wikipédia idézi, valamilyen szinten hitelt is ad az indoklásnak. Mégis csak egy történész véleménye áll egy civil szervezetével szem"

Krausszal szembeni kritikák nagyjából pedig erre mennek ki. A tekintélyre hivatkozást nem tudom elfogadni, hiszen a vélemény egy szubjektív dolog. Maga Krausz is csak annyit fűzött az egészhez hozzá, hogy a forrásai hitelesek (tehát tartja magát a korábban megfogalmazottakhoz).– 212.92.3.180 (vita) 2016. augusztus 26., 15:41 (CEST)Válasz

"rendszerkritikai értelmiségi" :DD[szerkesztés]

mi ez a sületlenség? akkor most írjam oda én is, hogy sültbolond? 89.134.214.106 (vita)

A cártól a komisszárokig[szerkesztés]

Jó időnként régi könyvet újra kézbe venni és elvi dolgokat átértékelni.Szerintem most Kádár Jánost és Teng Hsziao Pinget hasonló beállítódású politikusnak vélik sokan. Partmoso vita 2019. április 24., 03:25 (CEST)Válasz

Rendszerkritikus értelmiségi[szerkesztés]

Többen értetlenkednek, hogy mi az, hogy rendszerkritikus értelmiségi.

Azt szokták így nevezni, aki nem "csak" a kormányt kritizálja, hanem magát a kapitalista társadalmi berendezkedést.

A jelenleg életben lévő tudósok/gondolkodók közül leginkább Krausz Tamásra illik ez legjobban. (Tamás Gáspár Miklós is idetartozott bizonyos korszakaiban, leginkább a kései életszakaszában.)

Tegzes Tegzes vita 2024. január 12., 15:46 (CET)Válasz