Vita:Kezdőlap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vita:Kezdőlap 

Ez az oldal elsősorban a kezdőlap struktúrájának és formájának megvitatására szolgál, illetve hogy mi szerepeljen rajta és mi ne. Ezen az oldalon lehet a kezdőlap esetleges tartalmi hibáit bejelenteni.

A kezdőlap rovatainak mostani tartalmával kapcsolatos sablonokat a Kapcsolódó lapok, sablonok fül alatt találod.

Lásd még a Wikipédia:Kezdőlap oldalt.
Welcome to the Hungarian Wikipedia. You can leave us a message on the village pump, or ask someone on our IRC channel (#wikipedia-hu, web gateway here).
Tennivalók a kezdőlapon

A következő öt napra 1 képaláírás sablonja hiányzik.

  okt. 2. okt. 3. okt. 4. okt. 5. okt. 6. okt. 7.
a nap képe sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
képaláírás sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
évfordulók sablon sablon sablon sablon sablon sablon
ünnepek sablon sablon sablon sablon sablon sablon
Röviden
Részletesen
A vitalap archívumai időrendben

2008-tól: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

Today's articles for improvement project[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A jubileumi évfordulós Magyar Wikipédia kiemelt Kezdőlapja˙2012. október 1., hétfő.
A jubileumi évfordulós Magyar Wikipédia kiemelt Kezdőlapja˙
2012. október 1., hétfő.

On the English Wikipedia, we started a project called TAFI. Each week we identify underdeveloped articles that require improvement. Our goal is to use widespread collaborative editing to improve articles to Good article, Featured article or Featured list quality over a short time frame.

This is all about improving important articles in a collaborative manner, and also inspiring readers of Wikipedia to also try editing. We think it is a very important and interesting idea that will make Wikipedia a better place to work. It has been very successful so far, and the concept has spread to the Hindi Wikipedia where it has been well received.

We wanted to know if your Wikipedia was interested in setting up its own version of TAFI. Please contact us on our talk page or here if you are interested.--Coin945 (talk) 17:48, 2 September 2014 (UTC)

Az első nap, az első hét és az első hónap[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az V. Nemzeti Tanévnyitóval megkezdődött iskoláinkban a 2014/2015-ös tanév[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ma 2014. szeptember 1. van, - *feridiák vita 2014. szeptember 1., 23:58 (CEST)

Az új tanévben ez is felkerült vitalapunkra az első nap.

Today's articles for improvement project[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

On the English Wikipedia, we started a project called TAFI.[...] We wanted to know if your Wikipedia was interested in setting up its own version of TAFI. Please contact us on our talk page or here if you are interested.--Coin945 (talk) 17:48, 2 September 2014 (UTC)

Az új tanévben ez is felkerült vitalapunkra a második nap.

Most összekapcsoljuk e ketttőt, és ezzel új kezdőpontot kapunk.--*feridiák vita 2014. szeptember 30., 23:59 (CEST)

Ma 2014. október 1. van,...[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

--*feridiák vita 2014. október 1., 23:59 (CEST)

A hetedik te magad légy[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ezen vitalapon a hetedik szakasz következik. József Attila szavaival és a rendezni végre közös dolgainkat szellemében nyitom meg ezen új szakaszt. Ezen új szakasz szorosan kapcsolódik az előző, október 1-jével induló ünnep-projekthez.

Kezdetnek szeretném felhívni a figyelmet egy másik októberi ünnepi kezdőpontra, az 1956-os forradalom és szabadságharc résztevői utolsó nemzedékéhez tartozó Márton László, Pomogáts Béla és Várallyay Gyula közös vitaindító cikkére: Gondoljuk újra október 23-át! (Népszabadság, 2014. szeptember 19.) - *feridiák vita 2014. szeptember 19., 13:35 (CEST)

Belinkeltem a hivatkozott forrást, hogy egyetlen kattintással szem előtt legyen. Továbbá ide tettem az Ünnepek rovatból az október 23. hely jelenegi tartalmát (Sablon:Ünnepek/10-23):

Kapisztrán
Kapisztrán
A forradalom jelképe
A forradalom jelképe

A komplex munkához indokolt, hogy minden e körbe tartozó együtt legyen, az Évfordulók rovat hozzájárulása is ( Sablon:Évfordulók/'4, '9/10-23):

Gondolom, hogy egyszerre ennyi elég.--*feridiák vita 2014. szeptember 25., 23:55 (CEST)

Október 23. a nemzeti ünnepkörben és a magyar törvénytárban[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Folytatva a forrásgyűjtést a kérdés megvitatásához és nemzeti ünnepünk újragondolásához, az 1000 éves magyar törvénytárból az október 23-i ünnepre vonatkozó hatályos jogforrásokból idézek. A teljes törvényből a konkrét pontot kiemelem, a többi zárjelbe teszem, hogy aki az egészet kívánja olvasni, ott találja.

1. 1990. évi XXVIII. törvény az 1956 októberi forradalom és szabadságharc jelentőségének törvénybe iktatásáról [...] Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy 1956 szellemének megfelelően mindent megtesz a többpártrendszerű demokrácia, az emberi jogok és a nemzet függetlenségének védelme érdekében, ezért első ülésén elsőként a következő törvényt alkotja:

1. § Az Országgyűlés az 1956. évi forradalom és szabadságharc emlékét törvényben örökíti meg.
2. § Október 23-át, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napját nemzeti ünneppé nyilvánítja.
- *feridiák vita 2014. október 2., 00:01 (CEST)

Ünnepek miniprojekt: jövő héten október[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Előzmény: Vita:Kezdőlap/Archívum14#Ünnepek miniprojekt.

Jövő szerdán már október lesz, nem ártana ránézni a jövő heti sablonok vitalapjára, láttamozni, ha szerintetek rendben van, kifogásolni, ha nincs rendben: Sablonvita:Ünnepek/10-01, Sablonvita:Ünnepek/10-02, Sablonvita:Ünnepek/10-03, Sablonvita:Ünnepek/10-04, Sablonvita:Ünnepek/10-05. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. szeptember 26., 20:46 (CEST)

...egészen 10-19-ig elkészültek a vitalapok... --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. szeptember 26., 20:56 (CEST)

Október 1-vel elkezdtem élesíteni a sablonokat. Kérek minden szerkesztőt, akit érdekelnek az ünnepek, hogy az elkészült sablonvitákhoz szóljon hozzá most, vagy hallgasson el örökre! :-) --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. szeptember 29., 16:01 (CEST)

Hoffer[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A hivatkozott sort az eredeti szócikkben is megkérdőjelezték: forrás hiányzott. A világhír olyan túlzás, mint a magyar szürkeállomány legendája. Persze lehet, hogy a kérdésre úgy is lehet válaszolni, hogy nem, nem tudtam, de nem is igaz. Egyébként a HSCS izzófejes traktor tüzérségi vontatónak készült, és olyan robbanásokkal működött, hogy az ellenség kilométerekről meghallotta: ide lőjetek.Kaboldy vita 2014. szeptember 30., 08:08 (CEST)