Vita:Kezdőlap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vita:Kezdőlap 

Ez az oldal elsősorban a kezdőlap struktúrájának és formájának megvitatására szolgál, illetve hogy mi szerepeljen rajta és mi ne. Ezen az oldalon lehet a kezdőlap esetleges tartalmi hibáit bejelenteni.

A kezdőlap rovatainak mostani tartalmával kapcsolatos sablonokat a Kapcsolódó lapok, sablonok fül alatt találod.

Lásd még a Wikipédia:Kezdőlap oldalt.
Welcome to the Hungarian Wikipedia. You can leave us a message on the village pump, or ask someone on our IRC channel (#wikipedia-hu, web gateway here).
Tennivalók a kezdőlapon

A következő öt napra 1 képaláírás sablonja hiányzik.

  márc. 28. márc. 29. márc. 30. márc. 31. ápr. 1. ápr. 2.
a nap képe sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
sablon
eredeti
képaláírás sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
sablon
en · hu
évfordulók sablon sablon sablon sablon sablon sablon
ünnepek sablon sablon sablon sablon sablon sablon
Röviden
Részletesen
A vitalap archívumai időrendben

2008-tól: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

Kezdőlapunk aktuális és vitális kérdései tetőtől talpig[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kezdőlapunk Vitalapja napok óta újra üres. E tény megállapításával és rögzítésével kezdem a napot s az új vitaszakaszt. Mi ezen tény magyarázata, mi az üzenete és mik a tennivalók? - *feridiák vita 2015. március 16., 07:24 (CET)

Például hogy megint blognak nézed? A kezdőlap vitalapja nem személyes megbeszélési szféra. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2015. március 16., 08:47 (CET)
A magyarázat esetleg lehet az, hogy napok óta nincs olyan aktuális téma a kezdőlappal kapcsolatban, amit égetően szükséges lenne itt megbeszélni. Az üzenete az, hogy ha mégis akad ilyesmi, akkor nyugodtan fel lehet itt vetni, ha viszont nincs, akkor felesleges ide írogatni. Tennivaló meg – a napi teendőkön túl – nincs. --Puskás Zoli vita 2015. március 16., 09:55 (CET)

Eltérítés és visszatérítés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Feltettem napirendre került konkrét ténykérdéseket. Mi a magyarázata, hogy ezek érdemi megvitatása helyett Xiaolong wikitársunk a "blog" szóval figyelemeltérítésbe és személyeskedésbe kezd?

A blog is fontos téma. Külön szócikke van. Konkrét formában például a Kezdőlapon a Magyar Wikipédia Magazin rovatban is fontos szerepet játszik. Egyetlen művelettel itt is megjeleníthető. Ha már egyik társunk szóba hozta, akkor ide teszem emlékeztetőül, hogy majd ennek megvitatása is kerüljön sorra. De kérem, hogy előbb a Kezdőlap jelzett prolémájához térjünk vissza.

Puskás Zoli társunk visszatérít és a feltett kérdésre feleleltet keres. "A magyarázat esetleg lehet az, hogy napok óta nincs olyan aktuális téma a kezdőlappal kapcsolatban, amit égetően szükséges lenne itt megbeszélni" - írja.

De még ugyanazon nap már a közvetlenül utána következő Ellenőrzött változat című szakasz ennek cáfolatát adja. Haladjunk ehhez tovább. - *feridiák vita 2015. március 22., 00:41 (CET)

@*feridiák: Könyörgöm áruld már el, hogy ebben a szakaszban hol tettél fel egyetlen „napirendre került ténykérdést”! Mert én itt a világon semmi megvitatandó kérdést nem látok, üres szócséplést annál inkább. Az előző bejegyzésem is ugyanezt jelentette, nem tudom mit sikerült neked beleképzelned, de akkor leírom röviden és lényegre törően: ha van kérdésed vagy megbeszélendő témád konkrétan a kezdőlappal kapcsolatban, akkor nyugodtan vesd fel, ha viszont nincs, akkor ne írogass erre az oldalra, mert az elmélkedéseidnek, monológjaidnak nem itt van a helye, ahogy azt már többször, többen leírtuk. --Puskás Zoli vita 2015. március 23., 12:11 (CET)

Megoldva vagy függőben vagy is-is?[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Fmvh társunk az Ezen a napon részben két külön-külön is fontos problémát jelzett, egy tartalmit és egy technikait.

Az egyikre példás gyorsasággal válasz érkezett, azt Fmvh megköszönte, és a szakaszra a "Megoldva" sablon került.

A másik proléma, az Ünnepek rovatban a purim példája, amelyre Hello world társunk ezt írta: "Valóban, ez félelmetes", ez még függőben maradt. Ezért itt a "Függőben" sablon is helyén való. - *feridiák vita 2015. március 22., 01:10 (CET)

Mi a baj főnők? mire gondolsz?--Hello world vita 2015. március 22., 04:18 (CET)