Vita:Kanada

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bdamokos 14 évvel ezelőtt a(z) Szócikkből áthozva témában
Ez a szócikk témája miatt a Földrajzműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Teljes Ez a szócikk teljes besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Andrew69. (vita), értékelés dátuma: 2012. május 16.

Még egy szép kép[szerkesztés]

Még egy szép kép a commonsban, csak nem tudom hova fér: Kép:Mount Yamnuska.jpg. nyenyec  2005. április 25., 04:56 (CEST)Válasz

Nemzetiségei[szerkesztés]

Kis magyarázat kéne a táblázathoz a Demográfia fejezet elején. Szerintem sokan nem értik - én legalábbis nem - mit jelent, ha valaki Kanadában kanadai nemzetiségű (és nem angol vagy francia...).

Szerintem ez csak az, hogy a népszámlálás során ki minek vallotta magát. Ugyanúgy, ahogy egyes magyar települések lakossága 99% magyar és 35% cigány... Alensha 2005. május 30., 15:09 (CEST)Válasz

Commons Featured Picture[szerkesztés]

Image:Moraine Lake by Lake Louise Alberta Canada.jpg. Valahogy bele kéne tenni a cikkbe, ha még fér valahova. -- nyenyec  2005. június 18., 06:07 (CEST)Válasz

Kanada Gazdsága[szerkesztés]

A táblázatban lévő adatok régiek.

http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/ca.html

Ha megnézitek azon az oldalon a GDP illetve a GNP (egy főre jutó jövedelem) akkor látjatok hogy mint a GDP ás mind a GNP számottevően magasabb az itt megadott értéknél.

http://en.wikipedia.org/wiki/Canada

A Wikipedia angol oldalán emellett azt is láthatjuk hogy nem 12.ént van sorolva, hanem 11.ént gazdaságilag.

Szeretném ha ezeket a változtatásokat valaki megtenné mert én még nem tudom hogy hogyan működik itt minden.

Államfő[szerkesztés]

Ezt csak most vettem észre: II. Erzsébet, angol királynő.

Hát ez nem jó. Először is, ez még Nagy Britanniában sem igaz, őfelsége ott az Egyesült Királyság királynője, olyan cím hogy "Queen of England", nem is beszélve arról, hogy "English Queen", egyszerűen nem létezik, a XVIII.-ik század eleje óta.

De Kanadában az államfő címe: "Queen of Canada". Gondolom, magyarul, ez "Kanada királynője". Sok ország államfője, de így van. Talán arra emlékeztet, hogy annak idején Ferenc József Ausztria császára volt, és egyben Magyarország királya.

Kép figyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commons-on. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből ellenőrizd a Commonsbeli lapját a képnek, hátha időközben visszavonták, vagy hibát követtek el a törlésre jelöléssel. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal.

Miután megoldottad a problémát, kérlek azt jelezd, mind itt, mind a CommonsTicker oldalon, az üzenetet létrehozó sablon „|status=” sorában.

Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker 2006. október 17., 00:30 (CEST)Válasz

Országok GDP szerinti listája[szerkesztés]

Az egyik lista szerint Kanada a 8. helyen áll, a másik szerint a 11. helyen. Itt a táblázatban a 12. --Hkoala 2006. október 24., 10:44 (CEST)Válasz


Kissebbségeknél[szerkesztés]

Irni kéne a magyar kissebség Kanadába való bevándorlásának okairól (1956) --Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. április 14., 11:59 (CEST)Válasz

A kiemelt státusz megvonásáról szóló szavazás eredménye[szerkesztés]

Itt: → Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikk státusz megvonására/Kanada (másodszor). 2007. október 21., 13:51 (CEST)

Képfigyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commonson. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből, ellenőrizd a commonsos lapját, hátha időközben visszavonták a törlési jelölést, vagy eleve tévedés volt. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal. Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker vita 2008. február 18., 15:24 (CET)Válasz

Szócikkből áthozva[szerkesztés]

Kivettem a szócikkből, mert a stílusa nem igazán illett bele és néhány információ már el is avult (pl. a CN Tower már nem a legmagasabb). --Dami vita 2009. december 13., 23:50 (CET)Válasz

Turizmus, látnivalók[szerkesztés]

Kanada a túrázók valóságos paradicsoma, ami persze nem csoda: a több ezer méter magas hegyek, az óceánpart és a hatalmas erdőségek (az Föld erdeinek 10%-a Kanadában található) sok turistát vonzanak erre a vidékre. Van, aki csak egy délutáni sétát tesz a hegyekben, de olyanok is akadnak, akik több hetet töltenek el a vadregényes tájakon. Kedvelt tevékenység még a „bálnales”. Igazán különleges élmény, ahogy a hatalmas testű vízi emlősök több kilométerről is hallható csobbanással merülnek víz alá, s mindezt szinte testközelből tapasztalhatjuk meg.

Persze nem csak bálnákat láthatunk: a nemzeti parkokban lehetőségünk van megfigyelni Kanada őshonos fajait, például medvéket, vagy különböző ritka madárfajokat.

A síelők is kedvelik az országot a magas hegyek miatt, amelyek a 2010-es vancouveri téli olimpia helyszínéül is szolgálnak majd. A jól kiépített sípályák környezetében európai stílusú üdülőfalvak várják a sportolni vágyókat egy kis kikapcsolódásra. Egy másik kedvelt sportolási lehetőség a golf, amit nem csak színvonalas, de egyben gyönyörű pályákon űzhetnek azok, akik erre vágynak.

Ha már elfáradtunk a túrázásban, sportolásban, látogassuk meg Kanada valamelyik nagyvárosát, ahol megtapasztalhatjuk az igazi multikulturális forgatagot. Ha ezeréves műemlékeket és templomokat nem is találunk, azért bőven akad látnivaló itt is. Montreal többek között gyönyörű szép belvárosáról híres, és persze az itt élő franciákról is. Torontoban található a világ legmagasabb épülete, az 553 méter magas CN Tower, amely a város, és Kanada jelképévé is vált. Sokan kíváncsiak az ottawai parlament épületére, és a vörös ruhás, medvebőr sapkát viselő őrökre is.