Vita:Joseph Fiennes

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alan Shearer 16 évvel ezelőtt
Ez a szócikk témája miatt a Filmműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Misibacsi (vita), értékelés dátuma: 2009. július 5.
Filmekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

"2003-ban Fiennes figyelme ismét a "jól bevált" kosztümös filmek felé fordult."
Ezzel az a gondom, hogy nem a színész írja általában a szerepeit, hanem azokat neki felkínálják. Ez a sajtónyelvi mondat azt a benyomást kelti, mintha Finnes akart volna magának kosztümös filmet.
Egyébként is kerülni kellene egy lexikonban a "jól bevált" típusú megjegyzéseket, mivel közhely jellegű. Vannak olyan nézők is, akik nem kedvelik a kosztümös filmeket és ilyeneket nem szívesen néznek meg. Éppen ezért az ilyen általánosító bölcselkedéseket kerülni kellene.
Egy elhivatott színészt is motivál általában a gázsi, mégsem írod meg mindenhol, hogy X összegért vállalta a Luthert, pedig y összeget kínáltak neki.
Először a színész teljesítményét elemezzük és ne azt, vajon akart-e kosztümös filmben szerepelni - mivel úgyis tudjuk, hogy igen.--Linkoman 2007. augusztus 9., 14:45 (CEST)Válasz

Kedves Linkoman, nincs teljesen igazad. A divatos színészek (akik nem feltétlenül jó színészek is) számára sok szerepet felkínálnak, módjukban áll tehát válogatni, s akár a nekik legtöbb sikert (pénzt) hozó műfajokat, szerepeket favorizálni. A „jól bevált” itt szerintem egyértelműen Fiennesre értendő, hiszen az ő karrierjében tényleg „jól beváltak” a kosztümös filmek, logikusnak tűnik, hogy bukásai után ismét kosztümös szereppel próbálkozott. Egyébként úgy gondolom, nincs olyan személy, filmműfaj, zenei stílus stb. stb., amit minden Wikipédia-olvasó egyformán szeretne, vagyis elvileg mindenhol tartózkodni kéne a jelzők használatától. Amikor a Wikipédia kiemelt elvként kezeli, hogy ne minősítgessük a szócikkek alanyait, legyünk objektívek, olyankor göröngyös terep a színészi teljesítmény elemzése, ami bizony Fiennesnél se mindig kiemelkedő. Szerintem egyébként kevéssé fontos, mondhatni bulvárinfó a gázsi, hacsak nem fűződik valami érdekesnek mondható sztori vagy rekord hozzá. Filmfan 2007. augusztus 9., 15:03 (CEST)Válasz

A jól bevált jelzőt természetesen Fiennes szempontjából értettem, az Elizabeth és a Szerelmes Shakespeare tükrében. --Alan Shearer 2007. augusztus 9., 16:22 (CEST)Válasz