Vita:Jeff Beck

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ary 13 évvel ezelőtt a(z) Biográfia témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Könnyűzenei témájú szócikkek (jól használható besorolás)
Életrajzi szócikkek (jól használható besorolás)


Ízléstelen idézet[szerkesztés]

Ha lexikont akarunk csinálni, akkor abba az ilyen idézetek nem férnek bele:

"Jeff Beck így bölcselkedett az ünnepélyes megnyitón:

Valaki azt mondta, büszkének kéne lennem... De nem vagyok, mert ezek kirúgtak! Basszák meg! (és jót nevetett)...

"

Ha valaki azt akarja ezzel mondani, hogy Jeff Beck nonkomformista módon viselkedett vagy trágárságokat szokott mondani, nos, erre nem ez az idézet a megfelelő eszköz.
Ebből a szempontból érdektlen, vajon tényleg mondta-e vagy sem.
Egyszerűen arról van szó, hogy Jeff Becket nem ezért szeretjük. Remélem, érthető vagyok.--Lexi vita 2008. június 20., 10:47 (CEST)Válasz

Livender nevű felhasználó eképp válaszolt:

Az idlzet nem azért áll itt, hogy Jeff Beck személyiségének egy szeletét mutassa, hanem azért, mert éppen a témába illik, és ráadásul egy zenész körökben igen sokat emlegetett szállóige. Eképp, ha valaki, aki ismeri a szólást, rátalál Jeff Beckre a wikipedián, és meglátja ezt az idézetet, talán elmosolyodik, hogy: Jé, ezt ő mondta!

Erre persze lehetne válaszolni, hogy: Ok, de akkor írd az idézetei közé!

Nem, mert éppen itt vana helye. Lehet megnézni az angol bejegyzést.

Biográfia[szerkesztés]

2010. augusztus 30. Kedves Lexi és Többiek! Ma teljesen kibővítettem a biográfiát, a forrásokat igyekszem minél pontosabban feltüntetni. A korábban vitatott idézetet újra behelyeztem, mert még mindig úgy gondolom, hogy egy 48 éves ember tud felelősséget vállalni a száját elhagyó mondatok után, pláne, mivel egy rockzenészről van szó, kérlek titeket, ennyi lazaságot engedjünk meg magunknak, elvégre nem a Johann Sebastian Bach szócikken dolgoztam...ez egy fontos pillanat volt a rock történetében, megérdemli, hogy itt legyen.

Köszönöm szépen! További jó munkát!

Kedves névtelen! Nem ártana, ha használnád a négy hullámosvonalat ( ~~~~ ) és aláírnád vele mindig a hozzászólásaidat, vagy kattintanál az aláíró ikonra (10. ikon a szerkesztő tetején), ami ezt megteszi neked. Legalább tudnánk, hogy ki vagy, és mikor mondtad ezt. – Ary vita 2010. augusztus 31., 10:57 (CEST)Válasz