Vita:Harmonika

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Voxfax 4 évvel ezelőtt a(z) sdtizzicatora témában

Sziasztok!

Ez az első szócikkem, és még elég kezdetleges. Jól jönne némi segítség, különösen a szakkifejezéseknél. (free reed aerophone, regiszter, a síptípusok, concertino/concertina) A hivatkozások is elég gyengék egyelőre, főleg a harmonika történelménél. További pontok közül a gyártásról, hangolásról, gyártókról, harmonikásokról, ejtenék szót. Igyekszem majd képeket és néhány felvételt is feltölteni.

Nova21

Jó a cikk, csak fejezd is be!


Csabi: Én pl. felsorolnám hogy a harmonikát még milyen hangszerekkel együtt használják, és milyen zenei stílusban.Mert pl most azt keresném de nem találom sehol. De amúgy tettszik a cikk. :)

sdtizzicatora[szerkesztés]

Megkérdeztem Villanuevát, hogy ez mi lehet, mert magam nem boldogulok vele. Ilyen olasz szó szerintem nincs, elírás vagy valami rövidítéssel való összekapcsolás lehet. Voxfax vita 2019. augusztus 14., 15:42 (CEST)Válasz

Heuréka! http://www.accordions.com/vociarmoniche/it_reed2.htm stizzicatora Voxfax vita 2019. augusztus 14., 16:00 (CEST)Válasz

Mi a bajod a cikkeddel? Én a "Távcső"-vel indultam annak idején, nehéz volt, de a szerkesztők segítettek! Köszönöm... Kellemes hétvégét!