Vita:Hans Magnus Enzensberger

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pagony 13 évvel ezelőtt a(z) Untitled témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Irodalmi témájú szócikkek (besorolatlan)
Német témájú szócikkek (besorolatlan)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

{{tartalmi segély}}(?)

Untitled[szerkesztés]

Valók-e életrajzi szócikkekbe az illető személyekkel készített interjúk, riportok stb. magyar fordítása mellé az eredeti interjúból kivágott eredeti nyelvü idézetek?

Lásd kialakult vita;

Szia, már másodszor látom, hogy német szövegeket raksz be a cikkekbe, majd helyben lefordítod őket. Ennek mi értelme? Még csak nem is szépirodalmi idézetek. Tudtommal ez nem szokás a wikiben. – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 26., 22:08 (CEST)

Szia!

Pedig nem is másodszor csinálom, hanem sokadszorra! Ennek az az értelme, hogy a témával (német írókkal) foglalkozó emberek gyakran beszélnek németül, és a fontosabb szövegrészeket szívesen elolvasnák eredetiben, ami viszont nem minden esetben található meg kapásból a német nyelvü internetes forrásokon. Tehát még akkor is fontosak, ha "Még csak nem is szépirodalmi idézetek". Attól függetlenül hogy szokás-e vagy sem, hasznos. Amúgy honnan tudod, hogy nem szokás? Rácz Róbert vita 2010. augusztus 26., 22:20 (CEST)

A wikipédia nem idézetgyűjtemény, arra inkább a Wikidézet való. Ezért szerintem még a magyar nyelvű idézetekkel is csínján kellene bánni, nemhogy más nyelvűekkel. – Hkoala 2010. augusztus 26., 22:28 (CEST)Válasz

Időközben feltettem a kérdést az egyebes kocsmafalra. Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Német nyelvű mondatok a huwiki cikkeiben?Pagonyfoxhole 2010. augusztus 26., 22:36 (CEST)Válasz