Vita:Hangszóró

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kamarton 16 évvel ezelőtt a(z) Hangrendszerek témában

Kép figyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commons-on. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből ellenőrizd a Commonsbeli lapját a képnek, hátha időközben visszavonták, vagy hibát követtek el a törlésre jelöléssel. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal.

Miután megoldottad a problémát, kérlek azt jelezd, mind itt, mind a CommonsTicker oldalon, az üzenetet létrehozó sablon „|status=” sorában.

Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker 2006. november 27., 15:33 (CET)Válasz

Hangfal és Hangdoboz[szerkesztés]

Bár a köztudatban rendkívül hétköznapi a hangfal kifejezés, ám a szócikk már most is jelzi, hogy valójában ez helyesen csupán hangdoboz. Jó lenne egy kicsit ezt megmagyarázni, ugyanis a hangfal az eredetileg tényleg egy - épületbeli - fal volt. Benne egy lyukkal, amibe a hangszórót helyezrék el. A fal szerepe, a hangszórómembrán oldalainak elszigetelése, így az akusztikus visszahatás csökkentése... Esetleg érdekes lenne egy külön szócikket csinálni a hangfalnak is... (Persze bővebben, szebben kifejteni, mint amit itt rögtönöztem). Üdv, --Master of Orion 2007. június 12., 20:51 (CEST)Válasz

Szerintem előbb bővítsd ezt a cikket a hangfalra vonatkozó információkkal, aztán ha nagyon sok anyag lesz már, akkor lehet külön cikkbe rakni. Így csökkenthető a két cikk közötti átfedés. misibacsi 2007. június 13., 12:10 (CEST)Válasz

Hangrendszerek[szerkesztés]

A 2+1-es hangrendszernél nem azért tették külön a mélyet, mert az emberi fül nem érzékeli annak irányát, elhelyezését? Szerintem inkább ennek okán vált fölöslegessé két külön hangszórót, nagyobb ládát stb. használni, amely költségesebb... Egyébként innentől az összes rendszer egy mélysugárzót használ, gondolom azoknál is gazdasági okok miatt elsődlegesen.

A mono leírása is sántít, szerintem attól monó hogy egy csatorna van, mert egy hangdobozban lehet mély-, közép- és magassugárzó - ez már három hangszoró és egy csatornát használ, de hangsúlyozottan ehhez nem igazán értek.

Kamarton vita 2008. február 13., 11:37 (CET)Válasz

Bírálat[szerkesztés]

A hangrendszerek részt át kéne nézni, ebben a formában egy külön cikk váza lehetne, a hangszórókhoz sok köze nincs