Vita:Fröccsöntés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Zitalein 15 évvel ezelőtt

Úgy tűnik, ez inkább csak a folyamatban használt gépek leírása, de pl. szakkifejezésekhez nem kapunk magyarázatot.

  • Nincs magyarázata már az elején a granulátumnak sem. (Vajon ehhez, mint az anyag sok más területen is használt előfordulási formájához, érdemes-e külön lapot rendelni, vagy itt kellene hozzá valami magyarázatot fűzni? - Én a külön lap mellett vagyok: legszívesebben már most szerkesztenék köré egy belső hivatkozást, hogy szerepelhessen a keresett, de még nem létező lapok listájában.)
  • Lehetne csoportosítani a gyártott fröccstermékek típusait is, például szeretném tudni, mik ezek: extrúziós cikk, mélyhúzott' cikk (ha egyáltalán a magyar szakzsargonban van ilyen)... vagy hogy például a fólia, mint terméktípus milyen eljárással készülhet.
  • Bekerülhetnek-e ebbe a lexikoncikkbe olyan szakkifejezések, mint pl. (forma)fészek, engusz (= a belövés helyén keletkezett anyagmaradék) vagy sorja?


Lehetne kérni Szegedről képközlési engedélyt az alábbi bemutatóban található képekre vonatkozóan:


Be lehet-e írni olyan hivatkozást, amely konkrét céghez kötődik? Pl. a jelenlegi lexikoncikknél részletesebben tárgyalja a témát ez a PDF:


A második pontot, amely szólhatna például a fémek fröccsöntéséről, legalább el lehetne kezdeni, hogy ne csak egy első pont árválkodjon itt magában. De még jobb lenne, ha ebből a lapból egy egyértelműsítő lap válna, és két külön lapon tárgyalná a lexikon ezt a két témát.


Zitalein vita 2009. január 16., 17:45 (CET)Válasz