Vita:Autechre

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Ary (vita), értékelés dátuma: 2011. április 10.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Kedves Szerző,

Csak azt kérdezem, miért használod a "zenész formáció" kifejezést a magyarban használatos zenekar, együttes, banda(!) stb helyett - amikor az angolban is "music group" szerepel. A formáció a katonai alakzaton túl angolul kiképzést is jelent. Én is hallottam már a rádióban, hogy "csapat", meg "formáció", csak azt nem értem, hogy annyira civileket, mint egy ilyen zenész-társulatot miért kell modorosan katonai egységhez hasonlítani. --Millisits

Kifogások[szerkesztés]

Kedves szerző!

Nem szeretnék ismeretlenül belejavítani a szövegedbe, ezért itt mondom a kifogásaimat.

"zenéjükben egy erős ritmikus elem lelhető fel" - ez sután hangzik, mert egy produktumban az erős összetevőt - amennyiben van benne - nem kell "fellelni". Ami erős, az adja magát, szemet szúr. A ritmus és az Autechre gyakorlatilag ugyanaz - ebben tudtak markánsak lenni, radikálisan újat hozni.

"mások meleg és szentimentális zenének írják le" - ha tényleg léteznek ilyen emberek, akkor ők valami alapvetően hamisat állítanak. Bár tényleg vannak szép dallamok és hangulatok az Autechre zenéjében, az egészre vonatkoztatva a "meleg" és "szentimentális" jelző egyszerűen nem állja meg a helyét.

"leginkább figyelemre méltó munkáik az Incunabula (1993), Tri Repetae (1995) és a Confield (2001)". Nekem a Draft 7.30 az egyik alltájm-favorit lemezem, egy barátomnak pedig a Chiastic Slide. Ezzel el is mondtam, mi a baj az idézett mondattal.

Bocs, hogy kimondom, de a következő bekezdés ízig-vérig és többszörösen értelmetlen. Olyannyira, hogy az elemzése kb. egy óráig tartana, amitől most inkább eltekintenék: "Összhangban az egyedi hangzásukról megjelent írásokkal, az Autechre maga bizonyítja, hogy habár a mai művészeknek elképesztő mennyiségű eszköz áll rendelkezésre, különösképp az elektronika terén, nem mondható, hogy bármely együttes képes úgy hangozni, mint bármely másik. Bizonyították azt is, hogy ki lehet alakítani egy teljesen egyedi hangzást úgy, hogy abban egyszerre jelen legyen a mélyebb jelentés, lélek és a kísérleti jelleget is megőrizze."

Szó ami szó: érdemes lenne jobban kikalapálnod a mondandódat, mielőtt a nyilvánosság elé lépsz vele.

Üdv, Oblio

U.i.: És nem "Untitled", hanem "Untilted".