Vita:Alfred P. Sloan

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Viktorhauk 15 évvel ezelőtt
Ez a szócikk témája miatt az USA-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
USA-val kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Itt jócskán akad még tennivaló. Egy helyütt "corporáció" szerepelt, de mivel a témában nem vagyok járatos, nem tudom, a "cég" megfelelő lenne-e helyette. Hasonló a helyzet a "pénzcsináló corporate automata" esetében. Valaki, aki ismeri a kapcsolódó magyar szakkifejezéseket, átszaladhatna a cikken. – KovacsUr 2005. július 3., 10:58 (CEST)Válasz

A pénzcsináló corporate automata számomra a legkevésbé sem tűnik szakkifejezésnek, inkább ilyen jól hangzó újságírói csinálmánynak; de rendesen lefordítani ennek ellenére nehéz. Az első mondatban viszont szerintem nem torzítana sokat, ha "modern amerikai vállalatok", vagy "modern amerikai nagyvállalatok" szerepelne a szövegben. --Ali 2005. július 3., 16:37 (CEST)
Nem kell lefordítani a lefordíthatatlan kifejezéseket. Egy életrajznak életrajzi elemeket kell tartalmaznia, magyar nyelven. Tök mindegy, hogy az angol forrásod elmerül a General Motors alapításának kérdésében - ráadásul azt is igen felületesen teszi, mert Sloan karrierjének szempontjából nem volt közömbös, hogy az alapító William (Crapo) Durant kiszorult a cégből.
A felületes újságírói összehasonlításokat pedig kritikailag érdemes kezelni. Ford nem "fedezett fel" semmit és nem is az ő találmánya volt a futószalag. Ő rendszeresítette a futószalgon alapuló munkavégzést, a szerelési tevékenységet és ezzel megvetette az alapját a gépkocsik tömegtermelésének. Nem világos a cikkből, ebben mi volt Sloan szerepe.
Azt ugyanis csak a mesekönyvek olvasói hiszik el, hogy Henry I. Ford "egyedül" talált ki mindent. És Sloan későbbi pályafutása tekintetében is kérdés, mi hogyan fűződik a nevéhez.
Érdemes először a cikk témáját meghatározni. E cikk témája nem a General Motors teljes története, hanem Sloan élete és a GM történetében játszott szerepe.
Lenne ezzel a cikken még javítanivaló.--Lexi vita 2008. július 12., 12:11 (CEST)Válasz

Kicsit frissítettem a cikket az angolból átvett információkkal, illetve az interneten fellelhető forrásokból. Ha esetleg valakinek van kedve átnézni és lektorálni, akkor levehetjük az elejéről a sablonokat. Üdv, Viktor vita 2008. szeptember 18., 12:10 (CEST)Válasz