Vita:2008-as labdarúgó-Európa-bajnokság

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt CFC 15 évvel ezelőtt a(z) Piros lap témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Labdarúgás témájú szócikkek (jól használható besorolás)
Sport témájú szócikkek (teljes besorolás)
Ez a szócikk a Labdarúgásportálon a hét cikke volt 2008. 24. hetében.
Az erről szóló szavazást itt találod: szavazás

Kép figyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commons-on. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből ellenőrizd a Commonsbeli lapját a képnek, hátha időközben visszavonták, vagy hibát követtek el a törlésre jelöléssel. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal.

Miután megoldottad a problémát, kérlek azt jelezd itt az üzenetet létrehozó sablon „|status=” sorában.

Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker 2007. február 15., 15:18 (CET)Válasz

Képfigyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commonson. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből, ellenőrizd a commonsos lapját, hátha időközben visszavonták a törlési jelölést, vagy eleve tévedés volt. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal. Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker 2007. december 2., 23:15 (CET)Válasz

Egy kis helyreigazítás[szerkesztés]

Nos, nem fogom az egész mondatot idézni csak a tartalmát, nagyvonalakban.

"Ez az első Eb-selejtező, ahol nem játszanak rájátszást a csoportmásodikok és a csoportharmadikok, így a csoportharmadikoknak nincs esélye kijutniuk."

Ez ordított a hülyeségtől több mint egy évig. A rájátszást egyrészt nem csoportmásodikok és csoportharmadikok között játszották, másrészt nem ez az első és nem is az utolsó.

Magyarázat:

  • Az köztudott, hogy a tornák meghatározott számú csapat részvételével zajlanak. Jelenleg az EB 16 csapatos, de korábban - amit én még láttam is - 12 volt. AZ is köztudott, hogy a rendező ország(ok) MINDIG az adott torna résztvevői, automatikusan, tehát a selejtezőkből kijutó csapatok száma a rendező országok számával csökken. Jelen esetben 14 hely volt adott, ehhez kreáltak 7 csoportot, így evidens, hogy a 7*2=14 elv a legegyszerűbb, nem kell pluszpénzt pótselejtezőkbe ölni. Az, hogy ez így kijött jelentette azt, hogy nem voltak rájátszások.
  • Rájátszásra csak abban az esetben kerül, kerülhet sor, ha az adott kontinentális labdarúgó-szövetség a selejetezőket vagy a csapatok száma, vagy a lebonyolítás rendszere miatt úgy írja ki, hogy a továbbjutók számára a fdentebb írt 7*2=14-szabály nem alkalmazható (lásd a mostani VB-selejtezőket). 2004-ben 15 hely volt, ami páratlan szám, így a legegyszerűbb módja az volt, ha 10 csoportot csinálnak, a 10 csoportelső kijut, a 10 csoportmásodikból 5 párosítást sorsolnak, ami a rájátszást képezi. A rájátszások győzetesei csatlakoznak a csoportgyőztesekkel a házigazdához, kialakítva így a 16 csapatos mezőnyt. SOHA nem volt arra példa, hogy EB- vagy VB-selejtezőn csoporton belüli rájátszásra kerüljön sor, ez egy légbőlkapott baromság volt. - CFC vita 2008. június 6., 08:55 (CEST)Válasz

Na, ma este jött az első (kisebb) vandálroham a cikkre. Vajon a németek veresége miatt? :-) --Weiner 2008. június 12., 20:42 (CEST)

Török nevek[szerkesztés]

Sziasztok! A török játékosok legtöbbször a keresztnevüket hazsnálják a mezükön, mindenhol így hivatkoznak rájuk. Javítottam a cikkben (demirel néven senki nem fogja tudni, hogy a kapus kapott piros lapot, de "volkan" néven mindenki ismeri :-)) Üdv, – Timiş Volkan... üzcsi 2008. június 16., 08:49 (CEST)Válasz

Piros lap[szerkesztés]

A két tréner elküldése a lelátóra az Ausztria-Németország meccsen az piros lapnak számít? Mert szerintem nem, a két edző nem vesz részt a játékban, tehát ennélfogva piros lapot sem kaphatnak. Szerintem. Norden 2008. június 16., 23:07 (CEST)Válasz

Piros lapnak számít, de az sem látott túl sok meccset, aki beírta. - CFC vita 2008. június 16., 23:15 (CEST)Válasz

Néhány hiba[szerkesztés]

Van két hiba a B csoport utolsó két mérkőzésénél:
- A gólok száma mindkét meccsnél fel van cserélve
- A kapott gólok száma Ausztriánál nem lett frissítve (a helyes szám: 3, ezt a +2-es gólarány is mutatja)