Vita:2-es villamos (Szeged)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk témája miatt a Vasútműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Vasúttal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Megállóhelyek nevei és a hosszú távú gondolkodás hiánya[szerkesztés]

A megállóhelyek nevére több változat is forog, talán még el sem dőlt a végleges elnevezés. Mindenesetre itt teljesen más nevek szerepelnek, mint amelyek a cikkben vannak. A Makkosháza végállomás megtévesztő név, mivel a Makkosháza néven már létezik troli- és buszvégállomás Szegedében, de az nem azonos azzal a villamos-végállomással, ami most a vértói kiserdőben épül.

Ugyanez vonatkozik a Rókusi víztorony/Körtöltés utca/Tesco áruház néven futó állomásra is. Azt sem lehet tudni, hogy a Kisteleki utca megálló az a Kisteleki utca vagy pedig a Kisteleki Ede utca lesz-é.

Ugyanez vonatkozik a buszjáratok megjelenítésére a táblázatban: most volt egy "járatracionalizálás". A villamos megindítása után várhatóan újból elsül az agya az illetékes dorozsmai hajakendnek és megint "átszervez" néhány járatot. Akkor mi a fene lesz? Javítgatjuk a táblázatot mint a hangya? Javítgatunk egy olyan táblázatot, amely létezése során egyetlen pillanatig sem felelt meg a valóságnak??? Vagy 30 év múlva valaki a kutatgat és örömmel látja, hogy a 7x busz közlekedtetését még a villamossal is tervezték, holott nem így volt? Meg hogy azt látja, hogy a villamost makkosházi végállomással tervezték, holott pont hogy nem!?!?!

Minden olyan dolog, amit a Wikipédiába írsz be, az később tévútra vezethet embereket. Ha valótlan, el nem dőlt dolgokat tényként írsz be, akkor a 30 és 60 év után következő generációknak hazudsz. Az enciklopédia nem hazudhat. Egy wikipédista pedig nem hagyatkozhat a szerkesztők fantáziájára. – Beroesz 2011. július 10., 13:05 (CEST)Válasz


Én olyat nem írtam, hogy Makkosház. A végállomás a Makkosházi körútnál van. A Vértónál az utolsó előtti megálló van. Én a szerkesztésemben a megállók melletti buszmegállók nevét vettem alapul (egyébként a Rókusi víztorony megálló csak a HV-nál Rókusi víztorony, az SZKT-nál TESCO áruház néven fut. Egyébként bejártam gyalog a vonalat, azért mertem hozzárendelni a mellette lévő buszmegállók nevét. Peti817172M * Vita 2012. január 25., 20:54 (CET)Válasz