Vita:Ökumenizmus

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Radsek 16 évvel ezelőtt a(z) Teológiai háttér témában

Mathae, majd olvasd el a katolicizmus és a Biblia összehasonlításáról szóló cikket, azt majd te döntsd el, ki az eretnek.

80.99.122.208 anonim user folyamatos zavarkeltése miatt (lassan 3-4 userrel áll hadban a cikk végtelenül ekfogult és egyoldalú voltával kapcsolatban) blokkolását kezdeményezem °°ICE°°°° 2005. december 8., 10:49 (CET)Válasz

Egy anonim jóvoltából már van Antiökumenizmus lap is, az arról szóló külső linkeket át kéne oda rakni. FBöbe 2005. december 11., 17:23 (CET)Válasz

Fogalmak tisztázása[szerkesztés]

Fontos lenne először is tisztázni a fogalamakat, pl. hogy mi a "láthatatlan egyház", s hogy mi a kapcsolódási pont (van-e) az "ökumenikus mozgalommal".

Katolikus részvétel[szerkesztés]

Nem kellőképpen részletezett, hogy mit is jelent a római katolikus egyház "bekapcsolódása" az ökumenikus mozgalomba.

Lásd bővebben: http://www.wcc-coe.org/wcc/what/ecumenical/index-e.html

Kitettem az átdolgozásra felhívó sablont. --Radsek 2007. május 10., 11:53 (CEST)Válasz

Teológiai háttér[szerkesztés]

Áthelyeztem ide a "Teológiai háttér" c. bekezdést, mert még csonknak sem megy el. Egyszerűen "se füle, se farka". Foglalkozhatna vele valaki, akinek nem csak ideje van, de ért is hozzá!

Kivágott bekezdés:

"Ez az egység a protestánsok szerint abból fakad, hogy Isten kegyelméből minden megtért, újjászületett keresztyén ember Krisztus testének a tagjává válik, ami nem eröltethető, vagy nem hozható létre emberi erő által, mivel Istentől ered. Ennek az egyetemes keresztyén testvériségnek a neve a láthatatlan egyház. Később, a huszadik században a modern ökumenikus mozgalomba bekapcsolódott a római katolikus, illetve az ortodox egyház is."

--Radsek 2007. augusztus 13., 11:58 (CEST)Válasz