Vita:É. Kiss Katalin

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Peadar 6 évvel ezelőtt a(z) Apja neve témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Apja neve[szerkesztés]

Az apjának a neve a MÉL szerint E. Kis Sándor és nem É. Kiss Sándor, azaz e betű és nem é szerepel benne, valamint nem két db s, hanem csak egy s-ből áll. Az még nem derült ki számomra, mit takarhat a rövidítés, de akkor minden csak találgatás volt. Persze a Tanárnő a szócikk címében szereplő formát használja a publikációiban és megnevezésére, ugyanakkor használta a Kis(s) Katalin-t is publikációinál, főleg idegen nyelven, de az itt most nem számít, csak az, hogy az édesapja neve helyes alakban szerepeljen. Azért feltételezem, a MÉL nem hibás alakot közölt, de két hiba már nem hiba, ott már lehet szándékosságot feltételezni: Magyar életrajzi lexikon I. (A–K). Főszerk. Kenyeres Ágnes. Budapest: Akadémiai. 1967.   Peadar vita 2017. május 11., 02:56 (CEST)Válasz

Hivatalos közleményben: Középiskolai tanárképző intézet gyakorló gimnáziuma, Debrecen, 1948. E. Kis Sándor:

Publikációban viszont É. Kiss Sándor:

Gyászjelentésében É. Kiss Sándor:

Itt olvasható róla egy részletes életrajz, de a nevéről (változatairól) nem esik szó, É. Kiss Sándor néven jegyzik, Sebestyén Árpád, aki anekrológot írta róla 1984-ben beszél róla egy riportban:

Ez viszont még nem oldja meg a névproblémát.Peadar vita 2017. május 11., 04:03 (CEST)Válasz