Violetta (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Violetta
Műfajtelenovella, musical, romantika, dráma, vígjáték

Író
  • Solange Keoleyan
  • Sebastián Parrotta
Rendező
  • Jorge Nisco
  • Martín Saban
  • Sebastián Pivotto
  • Matías Risi[1]
Főszereplő
Főcím"En Mi Mundo" – Martina Stoessel[2]
FőcímzeneDisney

Formátum1080i (HD), sztereó
Ország Argentína
Nyelv
Évadok3
Epizódok240 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producerDiego Carabelli
Producer
  • Adrián Suar
  • Fernando Blanco
Forgatási helyszínArgentína; Buenos Aires[3]
Részenkénti játékidő45 perc
GyártóPol-ka Producciones
ForgalmazóDisney Channel Latin America
Sugárzás
Eredeti adóDisney Channel
Eredeti sugárzás2012. május 14.2015. február 6.
Első magyar adóDisney Channel
Magyar sugárzás2013. november 11.2016. április 15.
Státuszbefejezett
KorhatárKorhatár nélkül megtekinthető (Disney Channel),
Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott (M2 Petőfi TV)
Kronológia
Kapcsolódó filmTini: Violetta átváltozása (2016)
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Violetta témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Violetta 2012-től 2015-ig vetített argentin televíziós telenovella, amelyet Jorge Nisco, Martín Saban, Sebastián Pivotto és Matías Risi rendezett. A főbb szerepekben Diego Ramos, Martina Stoessel, Pablo Espinosa, Jorge Blanco és Mercedes Lambre látható.

Argentínában először a Disney Channel mutatta be 2012. május 14-én.[4] Magyarországon 2013. november 11-én kezdődött a Disney Channelen.

A tévéfilmsorozat, a címszereplő Violetta, egy zeneileg tehetséges tini életéről szól, aki hosszú európai tartózkodás után édesapjával visszatér szülővárosába, Buenos Airesbe.

Cselekmény[szerkesztés]

Első évad[szerkesztés]

Violetta Castillo egy tehetséges, elbűvölő tinilány, aki visszatér szülővárosába, Buenos Aires-be, miután néhány évet Európában töltött. Csodálatos hanggal ajándékozta meg őt a sors, de nem tud a különleges zenei tehetségéről. Anyjától örökölte tehetséget, aki híres musical énekesnő volt, de tragikus balesetben meghalt, mikor Violetta még kicsi volt. Apja, Germán sikeres üzletember, aki szigorú és védelmező Violettával szemben. Titkolja Violetta elől anyja múltját és sorsát, nehogy az ő nyomdokaiba lépjen. Emellett elszakította Violettát anyai ágú családjától, hogy az anyja kiléte végleg titok maradjon a számára. Madridban nevelte fel a lányát, ahol elzárta őt a többi hasonló korú gyerektől, hogy megóvja a veszélyektől. Támogatta Violettát abban, hogy zongoraórára járjon, mert tudta, hogy tehetséges, akár az anyja, de nem hagyta, hogy énekeljen és színészkedjen, vagy, hogy bármi köze legyen a művészvilághoz. Ám, mikor visszaköltöznek Buenos Airesbe, minden megváltozik...

Violetta egy híres zeneiskolába, a Studio 21 tanulója lesz. Szép lassan megismeri édesanyja múltját és élettörténetét, aki nagyban inspirálja őt álmai megvalósításában. Megismerkedik Angie-vel, aki zenetanára és a nevelőnője lesz. Ő segíti Violettát tehetségének kibontakoztatásában. Továbbá ő Violetta nagynénje is, de mindezt titkolja Violetta és Germán elől, nehogy a férfi elszakítsa tőle a lányt. Violetta szintén titkolja az apja elől, hogy a Studióba jár, mert tudja, ha megtudná, hogy az anyja nyomdokaiba akar lépni, megszakadna a szíve. Az eleinte cseppet sem könnyű hétköznapokban Violetta megismeri első barátait, Maxit, Camillát és Francescát, valamint Leont és Tomást, akik szíve elnyeréséért küzdenek. Ám ellenségeket is szerez magának, legfőképpen Ludmillát, a Studio egyik arrogáns diákját. Számottevő probléma még Violetta életében Jade, és annak tenyérbemászó öccse, Matias, akik meg akarják szerezni Germán vagyonát, és kipaterolni a lányt a házból. A kalandos mindennapok újabb és újabb nehézségeket állítanak a kislány elé...

Ám idővel minden jóra fordul. Violetta felszabadítja magában csodálatos zenei tehetségét, ráébredvén, hogy a zene benne él. Szép lassan az apja is felfedezi kiemelkedő tehetségét, és megenyhül a lánya iránt, ezzel a kettejük megromlott kapcsolata is helyre áll. Violetta végül választ hódolói között, szembeszáll rosszakaróival, legyőzi a félelmeit, és a felnőtté válás rögös útjára lép.

Második évad[szerkesztés]

Új fejezet kezdődik Violetta életében. Az új tanév kezdetével újabb nehézségek merülnek fel, és újabb akadályokkal kell szembenéznie. Még szerencse, hogy családja és barátai mindig mellette állnak, és Violetta ezúttal is bebizonyítja, hogy ragyogó tehetsége és elbűvölő természete minden nehézség árnyékára fényt borít.

A Studio 21 arculatváltozáson megy át, és On Beat Studio lesz a neve. Új tanárok és új diákok lépnek be az iskola társulatába, közülük az egyik Diego, egy rámenős fiatal tanuló, aki beleszeret Violettába, és kész bármit megtenni, hogy elnyerje a szívét. Azonban Diego valójában egy galád összeesküvés résztvevője, ami arra irányul, hogy Violettát végleg eltávolítsák a Stúdióból. Ennek kiagyalója pedig nem más, mint Violetta főnemezise, Ludmilla. Emellett Violetta apjának ex-barátnője, Jade, szintén bosszút akar állni a családon, hogy kisemmizze és tönkretegye őket. Az öccsével, Matiasszal felbérelnek egy színésznőt, hogy csábítsa el Germánt, és férkőzzön hozzá a vagyonához. A terv aprólékosan, de idővel sikerrel jár. A család hamarosan az anyagi csőd szélére jut, ráadásul annak is fennáll a veszélye, hogy Germán börtönbe kerüljön. Közben ő továbbra is túlféltő Violettával, és annak érdekében, hogy vigyázzon rá, álruhát ölt, és beáll a Stúdióba zongoristának. Ez kezdetben jó ötletnek tűnik, ám a kettős személyazonosság idővel egyre nagyobb bonyodalmakat szül. És ha Violetta rájön az igazságra, egy életre megutálhatja az apját. Miközben a kislány feje fölött csakúgy gyűlnek a viharfelhők, rövidesen újra szerelmi háromszögben találja magát. Hiszen, mialatt Diego arra törekszik, hogy meghódítsa őt, arra is rájön, hogy képtelen kiverni a fejéből (még inkább a szívéből) egyetlen igaz szerelmét, Leont...

A titkokra azonban előbb-utóbb fény derül, a hamisság lelepleződik, a bűnösök pedig megkapják méltó büntetésüket. Violetta ez alkalommal is sokat tanul a vele történtekből, amik egyre érettebbé teszik őt. Mindemellett hihetetlen energiája és a zene iránti kimondhatatlan szenvedélye ezúttal is elkápráztatja az egész világot.

Harmadik évad[szerkesztés]

Violetta és barátai megkezdik utolsó tanévüket az On Beat Stúdióban. Álmaik és egyedi ambícióik a különböző karrierlehetőségek irányába összeütközést okoz közöttük. A csapatszellem megtörik, a barátságok próbára tétetnek. Új diákok lépnek be a Studio diákjai közé, akik okoznak pár konfliktust. Többek között ilyen Gery, aki szemet vet Leonra, és Clement, aki beleszeret Violettába (és aki zenegyűlölő édesapja miatt kénytelen Alex álnéven jelentkezni a Stúdióba). Kettejük párosa azon mesterkedik, hogy elszakítsák Violettát és Leont, hogy külön-külön együtt lehessenek velük. Violetta életébe nem várt nehézséget okoz az is, amikor az apja beleszeret Ludmilla édesanyjába, Priscillába, hiszen koránt sincs ínyére, hogy legfőbb riválisa a mostohatestvére legyen. Germán és Priscilla összeházasodnak, utóbbiról azonban megdöbbentő dolgok derülnek ki az esküvő után, és Violetta végre megérti, honnan ered Ludmilla passzív-agresszív természete. Ő és Leon közben szakítanak, de még mindig szeretik egymást. Violetta nem tud távol maradni Leontól, ezért Roxy álnéven létrehoz egy másik személyazonosságot, hogy Leon közelében lehessen. A dolog a visszájára fordul, amikor Leon beleszeret Roxy-ba.

Az On Beat Studio fennállása veszélybe kerül, amikor az iskola alapítója, Antonio váratlanul elhalálozik, és ezzel jelentős anyagi támogatástól esnek el. A tanárok és a diákok közös összefogásán múlik, hogy a Studio megmeneküljön, ami közel sem ígérkezik olyan egyszerűnek, mert egy rivális iskola felbukkanása sokkal jövedelmezőbb lehetőségeket kínál. Ludmilla elkezd jobb emberré válni, de választás elé kerül, hogy hű marad a barátaihoz és a Studióhoz, vagy saját karrierbe kezd. Violetta lelepleződik Leon előtt, ami még jobban elmérgesíti a viszonyukat. Germán szakít Priscillával, mert rájön, hogy mindvégig csak egy embert szeretett igazán: Angie-t. Hosszas vívódás után végül megkéri a kezét, mire ő igent mond. Clement és Gery ráébrednek, hogy hibát követtek el, amiért Violetta és Leon közé állnak. Segítenek kibékíteni őket, miközben az egymás iránt táplált érzéseiket is elismerik. Violetta és Leon újra egymásra találnak. A Studio diákjai egy hatalmas búcsúkoncertet tartanak Sevilla-ban, ami rengeteg pénzt hoz, így a Studio mégiscsak megmenekül.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Színész Szereplő Évad Magyar hang[5][6] Leírás
Martina Stoessel Violetta Castillo "Vilu" 1–3. Csuha Borbála Germán és María lánya, Angie unokahúga és diákja, Angelica unokája, Cami és Francesca legjobb barátnője, és León szerelme. Több fiú is verseng a szívért, de ő végül Leónba szeret bele. Ő Ludmilla legfőbb riválisa. Egy elbűvölő tinilány, akiknek gyönyörű hangja van, amit az anyjától örökölt. A vele történtekről naplót vezet.
Diego Ramos Germán Castillo 1–3. Haás Vander Péter (1–2. évad) Violetta édesapja, María özvegye, Jade exbarátja, Angie volt sógora, Angelica veje, Ramallo legjobb barátja és főnöke. Túlféltő a lányával szemben, de végtelenül szereti őt. Szerelmes lesz Angie-be, akiről nem tudja, hogy a sógora.
Kőszegi Ákos (3. évad)
Pablo Espinosa Tomás Heredia 1 Gacsal Ádám Francesca legjobb barátja, Agustina unokatestvére, Ludmilla, Francesca és Violetta szerelme, de ő Violettába szerelmes. León legfőbb riválisa, Germán kicsit sem kedveli őt. Az első évad végén Madridba költözik.
Jorge Blanco León Vargas 1–3. Czető Roland Ludmilla exbarátja, Andrés legjobb barátja, Tomás legfőbb riválisa, Violetta szerelme. Kiváló énekes és táncos. Kezdetben arrogáns és beképzelt, ám Violetta hatására megváltozik, jóember és igaz barát lesz belőle.
Mercedes Lambre Ludmilla Ferro 1–3. Nádasi Veronika Napo unokatestvére, León exbarátnője, Naty legjobb barátnője. Szerelmes Tomásba. Igazi díva, aki ha kell mindent megtesz a céljai elérésében. Ő Violetta legfőbb riválisa, de a 3. évadban barátok lesznek. A 2. évadban beleszeret Federicóba.
Nicolás Garnier Andrés Calixto 1–3. Baradlay Viktor Laura bátyja, León legjobb barátja, szerelmes Camillába. Eléggé ostoba, ami többször megnyilvánul.
Alba Rico Navarro Natalia „Naty” Vidal 1–3. Wégner Judit Lena testvére, Ludmilla legjobb barátnője, szerelmes Maxiba. Hűséges Ludmillához, de olykor a sarkára áll, és saját döntéseket hoz.
Lodovica Comello Francesca Caviglia 1–3. Laudon Andrea Luca húga, Martina unokatestvére, Maxi, Camilla és Violetta legjobb barátja. Tetszik neki Tomás és Marco. A 2. évadban Marcóval lesz együtt. A 3. évadban Diego barátnője lesz.
Candelaria Molfese Camilla „Cami” Torres 1–3. Nemes Takách Kata Nico unokatestvére, Francesca, Maxi és Violetta legjobb barátja, Brodueybe lesz szerelmes, és később a barátnőjévé válik.
Facundo Gambandé Maximiliano „Maxi” Ponte 1–3. Szalay Csongor Camilla és Francesca legjobb barátja, szerelmes Natyba. Jó táncos, imádja a reppet. Mindenkivel jól kijön, kivéve Ludmillát. A 2. évadban Natyval lesz együtt.
Simone Lijoi Luca Caviglia 1 Kisfalusi Lehel Francesca bátyja. A U-mix műsorvezetője. A Restó Bar tulajdonosa.
Artur Logunov Braco 1 Baráth István Ukrán származású, Maxiék haverja, Napo legjobb barátja. Intelligens és kicsit vad fiú. Tetszik neki Violetta, de sosem tud érvényesülni León és Tomás mellett.
Rodrigo Velilla Napoleon „Napo” 1 Markovics Tamás Ludmilla unokatestvére, Braco legjobb barátja. Eleinte Ludmilla társaságába, a „menő csapatba” akar tartozni, de később eltávolodik tőlük.
Samuel Nascimento Broduey 1–3. Fehér Tibor Brazil cserediák a Studióban. Tetszik neki Violetta, de később Camilla barátja lesz.
Clara Alonso Ángeles „Angie” Carrara 1–3. Bognár Anna Angélica lánya, María testvére, Germán volt sógornője, Violetta nagynénje és nevelőnője, valamint zenetanára. Pablo szerelme, de ő később szerelmes lesz Germánba. Jade roppant féltékeny rá.
Florencia Benítez Jade LaFontaine 1–3. Agócs Judit Germán menyasszonya, Matías nővére, akivel ki akarják rakni Violettát a házából és beadni egy bentlakásos iskolába. Nem az eszéről híres, akaratos, és ki nem állhatja Angie-t. A 2. évadban Germán végül elhagyja őt, így Jade bosszút akar állni rajta és családján.
Joaquín Berthold Matías „Mati” LaFontaine 1–3. Posta Victor Jade öccse. Az első évadban elvesztette az állását, ami miatt bírósági eljárás indult ellene, így Germánéknál töltötte le a házi őrizetet. Arra ösztönzi Jade-et, hogy szerezze meg Germán vagyonát, amit sajátjává akar tenni.
Mirta Wons Olga Patricia Peña 1–3. Rátonyi Hajni Germán alkalmazottja, szerelmes Ramallóba. Ő Violettáék házvezetőnője.
Alfredo Allende Lisandro Ramallo 1–3. Forgács Gábor Germán alkalmazottja és legjobb barátja, Olga üldözi őt a szerelmével.
Rodrigo Pedreira Gregorio Casal 1–3. Jakab Csaba Tánctanár a Studio 21-ben, ideges természetű és manipulatív, ki nem állhatja Pablót. Egy ideig igazgató a Studióban. Diego édesapja.
Ezequiel Rodríguez Pablo Galindo 1–3. Horváth Illés Az iskola kinevezett igazgatója, Angie barátja. Tetszik neki Angie, és zavarja, hogy ő Germánba szerelmes. Ennek ellenére mindenben támogatja őt.
Pablo Sultani Roberto „Beto” Benvenuto 1–3. Seder Gábor Zongoratanár a Studio 21-ben. Kicsit ügyetlen és nagyon falánk.
Alberto Fernández de Rosa António Fernández Méndez 1–3. Kassai Károly A Studio 21 alapítója, és egy ideig az igazgatója. Jól ismeri Angélica családját. Ő volt María egykori mentora és Germán barátja. A 3. évad első negyedének végén meghal.
Diego Domínguez Llort Diego Hernández 2–3. Pálmai Szabolcs Jóképű és rámenős fiatal, aki a 2. évadtól a Studio tanulója lesz. Eleinte Ludmilla szövetségese, akivel azon mesterkednek, hogy kitúrják Violettát a Studióból, de ő később valóban beleszeret Violettába, és megváltozik. Mint később kiderül, ő Gregorio fia.
Xabiani Ponce de León Marco Tavelli 2–3. Penke Bence Diego legjobb barátja, aki Francescába szerelmes. Jó hangú és nagyon jó táncos. A 3. évad elején Londonba költözik.
Valeria Baroni Lara Jiménez 2. Magyar Tímea León motokrossz szerelője, aki később a fiú barátnője lesz egy rövid ideig.
Carla Pandolfi Esmeralda Di Pietro 2. Mezei Kitty Egy fiatal színésznő, akit kezdetben Jade bérel fel, hogy csábítsa el Germánt, és férkőzzön hozzá a vagyonához. Ő azonban később valóban beleszeret Germánba. Van egy Ambar nevű lánya.
Valentina Frione Jacqueline „Jackie” Saenz 2. Andrádi Zsanett Antonio unokahúga, a Studio tánctanára a 2. évadban. Szerelmes lesz Pablóba.
Ruggero Pasquarelli Federico Paccini 1–3. Császár András Pablo meghívottja Olaszországból, a Studio diákja. Szerelmes Violettába. Violettáéknál lakik egy kis ideig, mivel Germán egyik gyerekkori barátjának a fia. A 2. évadban beleszeret Ludmilába. A U-Mix reality nyertese.
Damien Lauretta Clement Galan/Alexandre Benoit 3 Bor László A Studio egyik új tanulója, Franciaországból származik. Szerelmes lesz Violettába. Az apja ellenzi, hogy a zenével foglalkozzon, mivel komoly üzleti karriert szán neki. Gery-vel azon vannak hogy elszakítsák egymástól Violettát és León-t, amíg Clement szerelmes lesz Gery-be.
Macarena Miguel Gery Lopez 3 Kardos Eszter Beto új asszisztense, miután Tomás elmegy. Tetszik neki León, Violettát kicsit sem kedveli, és ez kölcsönös. Clement beleszeret, de ő León-nal akar együtt lenni.
Florencia Ortiz Priscila Ferro 3 Farkasinszky Edit Ludmilla édesanyja. Szerelmes lesz Germánba. Nagyon szeszélyes. Féltékeny Angie-re mert azt hiszi German szerelmes belé. A végén háziőrizetet kap, mert tönkretettette a féket Angie kocsijában.
Diego Álcala Marotti 1–3. Bardóczy Attila A you-Mix producere, mindennél fontosabbnak tartja a műsora nézettségét.
Nacho Gadano Nicolás Cortés 3 Kautzky Armand Clement apja, francia milliomos. Egy ideig Jade férje volt.
Rodrigo Frampton Milton Vinicius 3 Bodrogi Attila Új zenetanár a Stúdióban.

Mellékszereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Évad Magyar hang[5][6] Leírás
Helena „Lena” Vidal Lucía Gil 1–3. Hermann Lilla Naty húga. Egy zenei blogot vezet, ami nagyon tetszik Gregoriónak, aki rábeszéli Lenát, hogy jelentkezzen a Studio 21-be.
Agustina Heredia Lara Muñoz 1 Koller Virág Tomás unokahúga, igen cserfes és merész.
Elsa Esther Ramos 1 Náray Erika Violetta nevelőnője a legelső részben. Nem sokkal azután, hogy megérkezett Germánékkal Buenos Airesbe, felmondott.
Rafael „Rafa” Palmer Germán Tripel 1 Horváth-Töreki Gergely Híres rockzenész, Angie-ba szerelmes, ami felettébb idegesíti Pablót.
Angélica Carrara Nilda Raggi 1 Andresz Kati María és Angie anyja, Violetta nagymamája, Germán anyósa. Germán elszakította őt Violettától, ezért Angélica mindennél jobban szeretne ismét az unokája közelében lenni.
Laura Calixto Nicole Luis 1 Simonyi Réka Andrés húga. Maxi szerelmes belé, de Laura végül szakít vele.
Valeria Yasmim Manaia 1 Kálmánfi Anita Broduey unokahúga, aki szerelmes lesz Leónba.
Maestro Zambrano Pedro Maurizi 1 Ifj. Boldog Gábor A 12 éves fiúsztár, szerelmes lesz Augustinába, még a karrierjét is feladja érte.
Gustavo Thiago Batistuta 1 Pálmai Szabolcs A Studio 21 diákja. Nati érdeklődik iránta, de ő Ludmillához akar közelebb kerülni.
Mara Ponte Sumi Justo 1 Dögei Éva Az új szakács a Restó Barban. Maxi beleesik, de megtudja, hogy az unokatestvére.
Andrea Nikole Castillo 1 Czető Zsanett A Studio 21 diákja, csellista. Szerelmes Maxiba.
Sr. Améndola Francisco Benvenuti 1 Harcsik Róbert Magándetektív, akit Jade bérel fel, hogy információkat szerezzen Angie-ről.
Charly Jesús Villegas 1 Megyeri János Menedzser, aki egy hamis szerződést írat alá Ludmillával, melynek értelmében a lánynak kötelessége egy sertéseledel („Un chancho feliz”) reklámjában szerepelnie. Emiatt Ludmilla többször válik vicc tárgyává.
Jacinto LaFontaine Javier Niklison 1. Fodor Tamás Jade és Matias apja. Kertésznek álcázva dolgozik a Castillo házban, akit mit sem sejtve Ramallo vett fel. Megszökik, miután pénzt lop Germantól, de Jade esküvőjén újra felbukkan, aminek meghiúsulása után letartóztatják.
Felügyelő Julián Cavero 1-2. Végh Péter Felügyelő, aki bedrótoztatja Matiast, hogy információt szerezzen az apja hollétéről. Egy alkalommal tévedésből letartóztatja Ramallot. A 2. évadban Germánt is letartóztatja.
Dr. Dufré Martín Pavlovsky 1-3. Faragó József Gregorio pszichológusa és Antonio barátja. Antonio küldte hozzá Gregoriót, hogy kezelje a dühkitörései miatt.
Dr. Lombardo Mariano Musimeci 1. Háda János Matias őrizetéért és jogi ügyeiért felelős ügyvéd.
DJ (Dionisio Juárez) Gerardo Velázquez 2 Jéger Zsombor A mexikói YouMix egyik versenyének győztese, aki ellátogathat a Studióba.
Toledo polgármester Gustavo Bonfigli 2 Imre István A város polgármestere, aki a Studióba látogat.
Emma Toledo Paloma Sirvén 2 Nagy Blanka A polgármester lánya, aki nagy rajongója a Studio 21 diákjainak, különösen Andres-nek.
Óscar René Cardozo Luis Sabatini 2 Albert Péter Emma személyi testőre és Olga barátja.
Bridgit Mendler Bridgit Mendler 2 Kiss Virág Bridgit Mendler, huszonéves amerikai színész-énekesnő, cameo szerepben.
Ambar Agustina Cabo 2 Jelinek Éva Esmeralda lánya. Szeszélyes és pimasz, szeret másokat befolyásolni. Van egy táblagépe, amivel minden történést rögzít a házban, melyeket aztán fel is használ a saját céljaira.
Libi Gaya Gur Arie 2 Czető Zsanett A YouMix izraeli sztárja
Ana Justina Bustos 2 Csifó Dorina Marco mexikói ex-barátnője. Cserediákként a Studioban tanul.
Seba Guido Pennelli 1-3 Rada Bálint A Rock Bones együttes egyik tagja, egy ideig Camilla barátja.
Peter Juan Ciancio 1-3 Jánosi Ferenc A Rock Bones együttes egyik tagja.
Mateo Gastón Vietto 1-3 Rada Bálint A Rock Bones együttes egyik tagja.
Marcela Parodi Mareile Bettina Moeller 2-3. A "Castillo ügy" nyomozója, Matías szerelme.
Matilda Justyna Bojczuk 3 Csifó Dorina A Studio bandájának egyik rajongója Lengyelországból.
Felipe Diaz Javier Luna 3 Kilin Bertalan A YouMix egyik spanyolországi csillaga
Brenda Julía Martínez Rubio 3 Orosz Anna A stúdió mellett áll és a végére összejön Pablóval.
Erica Kyrana Gallego 3 Pap Katalin
Ross Lynch Ross Lynch 3 Kilin Bertalan Az Austin és Ally című tévésorozat sztárja, tizenéves rockzenész, cameo szerepben.
María Saramego Victoria Racedo 1-2 Bertalan Ágnes Germán elhunyt felesége, Angélica lánya, Angie nővére, Violetta édesanyja. Ábrázolják fényképeken, illetve néha megszólal Violetta gondolataiban.

Albumok, zenék[szerkesztés]

  1. Violetta (2012), 1. évad CD 1 – 14 szám
  2. Cantar Es Lo Que Soy (2012), 1. évad CD 2 – 10 szám
  3. Hoy Somos Más (2013), 2. évad CD – 13 szám
  4. Violetta – En Vivo (2013), Mozifilm CD – 20+5 szám
  5. Gira Mi Canción (2014), 3. évad CD 1 – 13 szám
  6. Crecimos Juntos (2015) 3. évad CD 2 – 11 szám

Violetta[szerkesztés]

Dal Cím Énekes
01. En Mi Mundo Martina Stoessel
02. Algo Suena En Mi Facundo Gambandé, Lodovica Comello, Candelaria Molfese
03. Destinada a Billar Mercedes Lambre, Jorge Blanco, Nicolás Garnier, Rodrigo Velilla
04. Te Creo Martina Stoessel
05. Voy Por Tí Jorge Blanco
06. Juntos Somos Más Mercedes Lambre, Lodovica Comello, Candelaria Molfese, Facundo Gambandé, Jorge Blanco
07. Entre Tú y Yo Pablo Espinosa
08. Are You Ready For The Ride? Samuel Nascimento, Jorge Blanco, Nicolás Garnier, Rodrigo Velilla, Facundo Gambandé
09. Dile Que Sí Jorge Blanco, Rodrigo Velilla, Nicolás Garnier
10. Junto a Ti Martina Stoessel, Lodovica Comello
11. Tienes Todo Pablo Espinosa, Martina Stoessel
12. Veo Veo Martina Stoessel, Lodovica Comello, Candelaria Molfese
13. Habla Si Puedes Martina Stoessel
14. Ven y Canta Martina Stoessel, Lodovica Comello, Candelaria Molfese, Facundo Gambandé, Jorge Blanco, Mercedes Lambre, Pablo Espinosa, Nicolás Garnier, Alba Rico, Samuel Nascimento, Rodrigo Velilla, Simone Lijois

Cantar es lo que soy[szerkesztés]

Dal Cím Énekes
01. Ser Mejor Az összes diák a Studio 21-ben
02. En Mi Mundo Martina Stoessel, College 11
03. Tu Foto de Verano Jorge Blanco, Nicolás Garnier, Samuel Nascimento, Rodrigo Velilla, Facundo Gambandé
04. Mi perdición Rock Bones, Martina Stoessel
05. Te Esperare Jorge Blanco
06. Verte de Lejos Pablo Espinosa
07. Cuando Me Voy Jorge Blanco, Nicolás Garnier, Samuel Nascimento, Rodrigo Velilla, Facundo Gambandé
08. Ahí estaré Mercedes Lambre, Facundo Gambandé
09. Podemos Martina Stoessel, Jorge Blanco
10. Tienes el Talento Az összes diák a Studio 21-ben[7]

Hoy Somos Más[szerkesztés]

1. Hoy Somos Más (Martina)

2. Entre dos Mundos (Jorge)

3. Yo Soy Así (Diego)

4. Peligrosamente Bellas (Mercedes, Alba)

5. Euforia (összes szereplő)

6. Código Amistad (Martina, Lodovica, Candelaria)

7. Cómo Quieres (Martina)

8. Alcansemos las Extrellas (Martina, Mercedes, Lodovica, Candelaria, Alba)

9. Nuestro Camino (Martina, Jorge)

10. On Beat (összes szereplő)

11. Algo se Enciende (összes szereplő)

12. Luz, Cámara, Acción (Ruggero, Jorge, Diego, Xabiani, Nicoas, Samuel, Facundo)

13. Si Es Por Amor (Martina, Mercedes)

Violetta: En Vivo[szerkesztés]

CD verzió[szerkesztés]

1. Hoy Somos Más (Martina)

2. Tienes el Talento (Martina, Diego, Alba, Xabiani, Jorge, Mercedes, Samuel, Lodovica)

3. Euforia (összes szereplő)

4. Habla si Puedes (Martina)

5. Podemos (Jorge, Martina)

6. Ahí Estaré (Facundo, Mercedes)

7. Are You Ready for the Ride? (Jorge, Facundo, Nicolas, Samuel, Diego, Xabiani, Ruggero)

8. Veo Veo (Martina, Lodovica, Candelaria)

9. Voy Por Tí (Jorge)

10. Peligrosamente Bellas (Mercedes, Alba)

11. Yo Soy Así (Diego)

12. Cómo Quieres (Martina)

13. Junto a Ti (Martina, Candelaria, Lodovica)

14. Te Esperaré (Jorge)

15. On Beat (összes szereplő)

16. Juntos Somos Más (Lodovica, Candelaria, Facundo, Mercedes)

17. En Mi Mundo (Martina Stoessel)

18. Ser Mejor (összes szereplő)

19. Te Creo (Martina)

20. En Mi Mundo (Martina)

21. Soy Mi Mejor Momento (összes szereplő)

22. Ven Con Nostros (Jorge, Diego, Samuel, Facundo, Nicolas)

23. A Los Cuatro Vientos (Rock Bones, Martina)

24. Te Fazer Feliz (Samuel, Jorge, Nicolas)

25. Esto No Puede Terminar (összes szereplő)

Film verzió[szerkesztés]

1.Siempre Brillarás

2.Yo Te Amo a Ti

3.Losing the Love(Se Escapa Tu Amor)

4.Light your Heart

5.Confía en mi

Gira mi Canción[szerkesztés]

1. En Gira (összes szereplő)

2. Amor en el Aire (Jorge)

3. Supercreativa (Martina)

4. Encender Nuestra Luz (Martina, Mercedes, Lodovica, Candelaria, Alba)

5. Ser Quien Soy (Diego)

6. Quiero (Mercedes)

7. Rescata mi Corazón (Ruggero)

8. Aprendí a Decir Adios (Lodovica)

9. Descubrí (Martina)

10. The Queen of the Dance Floor (Jorge, Facundo, Nicolás, Ruggero, Samuel)

11. Underneath it All (Martina)

12. A mi Lado (Martina, Lodovica, Candelaria)

13. Friends 'till The End (összes szereplő)

Crecimos Juntos[szerkesztés]

1. Crecimos Juntos (összes szereplő)

2. Más Que Dos (Martina, Mercedes)

3. Abrázme y Verás (Jorge, Martina)

4. Es Mi Pasión (összes szereplő)

5. Llámame (összes szereplő)

6. Solo Pienso En Ti (Jorge, Ruggero, Facundo, Nicolás, Samuel)

7. Más Que un Amistad (Jorge, Ruggero, Facundo, Nicolás, Samuel)

8. Mi Princesa (Jorge, Ruggero, Facundo, Nicolás, Samuel)

9. Mil Vidas Atrás (Jorge, Ruggero, Facundo, Nicolás, Samuel)

10. Quanto Amore Nell'Aria – Az "Amor en el Aire" olaszul – (Jorge)

11. Ti Credo – A "Te Creo" olaszul – (Lodovica)

Epizódok[szerkesztés]

Évad Epizódok Eredeti sugárzás Magyar sugárzás
Évadpremier Évadfinálé Évadpremier Évadfinálé
1 80 2012. május 14. 2012. október 26. 2013. november 11. 2014. május 30.
2 80 2013. április 29. 2013. október 11. 2014. október 20. 2015. május 1.
3 80 2014. július 20. 2015. február 6. 2015. szeptember 21. 2016. április 15.

Premierek más országokban[szerkesztés]

Országos premierek[szerkesztés]

Régió Csatorna 1. évad premier 2. évad premier 3. évad premier Cím Forrás
 ARG Disney Channel (Latin-Amerika) 2012. május 14. 2013. április 29. 2014. július 28. Violetta
 BOL
 CHI
 COL
 CUB
 CRC
 ECU
 ESA
 GUA
 HAI
 HON
 NCA
 MEX
 PAN
 PAR
 PER
 DOM
 URU
 VEN
 ITA Disney Channel (Olaszország) 2013. június 3. 2014. október 20
 BRA Disney Channel (Brazília) 2012. szeptember 10. 2013. augusztus 19. 2014. szeptember 22.
 ESP Disney Channel (Spanyolország) 2012. szeptember 17. 2013. szeptember 23.
 FRA Disney Channel (Franciaország) 2012. október 1. 2013. szeptember 30. 2014. október 13.
 TUR Disney Channel (Törökország) 2013. február 18. 2013. november 8.
 POL Disney Channel (Lengyelország) 2013. október 21. 2014. november 10.
 ROU Disney Channel (Románia)
 BUL Disney Channel (Bulgária) Виолета
(Violetta)
[8]
 ISR Disney Channel (Izrael) 2012. szeptember 3. 2013. szeptember 29. 2015. február 8. ויולטה
 RUS Disney Channel (Oroszország) 2012. október 15. 2013. szeptember 30. 2015. február 2. Виолетта
 GRE Disney Channel (Görögország) 2013. augusztus 26. Βιολέττα
 UK Disney Channel (Egyesült Királyság és Írország) 2013. július 22. 2015. június 1.[9][10] Violetta
 IRL
 POR Disney Channel (Portugália) 2013. szeptember 16. 2014. szeptember 22. 2015. május 5
[11]
 NED Disney Channel (Benelux államok) 2014. április 28. 2015. április 6.
[12]
 BEL
[13]
 SWE Disney Channel (Skandinávia) 2013. október 14. 2014. október 13. 2015. október 12.
[14]
 NOR
 DEN
 FIN
 ISL
 EST
 ZAF Disney Channel (Dél-Afrikai Köztársaság) 2013. augusztus 26.
[15]
Arab Liga Arab Liga Disney Channel Közel-Kelet
[16]
 CZE Disney Channel (Csehország és Szlovákia) 2013. november 11. 2014. október 20. 2015. szeptember 21.
[17][18]
 SVK
 HUN Disney Channel (Magyarország)
[19]
 GER Disney Channel (Németország) 2014. május 1. 2015. március 16.
[20]
 AUT
 LIE
 SUI
 AUS Disney Channel (Ausztrália) 2013. október 18.
 NZL
 PHI Disney Channel (Ázsia) 2014. május 5.
 INA
 MAS
 THA
 VIE
 SIN Disney Channel (Szingapúr) 2014. március 3.
 TPE Disney Channel (Tajvan) 2015. január 19. 音樂 情人 夢

Egyéb premierek[szerkesztés]

Régió Csatorna Premier Cím Forrás
 ARG El Trece 2012. szeptember 24. Violetta
[21]
Latin-Amerika El Trece Internacional
 URU Teledoce 2012. december 12
[22]
 CHI Mega 2013. január 14
[23]
 ECU TC Televisión 2013. január 14.
[24]
 ITA Rai Gulp 2013-04-08
[25]
 PAR Telefuturo 2013-04-22
[26]
 BEL Club RTL 2013. szeptember 2.
[27][28]
 ALB Digitalb 2013. október 21.
[29][30]
 ESA Salvadori Telecorporación 2014
 MEX Azteca 7 2014. szeptember 27.
[31]
 VEN TVES 2014. augusztus 25.
[32]
 PAN Telemetro 2015. január 17.
[33]
 USA Netflix 2015. július 10
[34]
 ARM Lime Tv 2013. július 7. Վիոլետտա (Violetta)
[35]
 PER ATV 2013. július 30. Violetta
.[36][37]
 DOM Telesistema 2013. augusztus 19.
[38]
 BRA Band 2013. november 18.
[39]
 BUL NOVA TV 2015. január 10. Виолета
 HUN M2 Petőfi TV 2018. szeptember 26. Violetta

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Disney Channel presenta a los protagonistas de Violetta (spanyol nyelven). Cine3, 2011. december 22. [2013. április 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. szeptember 21.)
  2. Sola, Bertha: Violetta, nueva y divertida serie de Disney (spanyol nyelven). La Crónica de Hoy, 2012. április 9. [2016. március 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. szeptember 21.)
  3. x: Violetta. est.hu, 2013. november 5. [2014. augusztus 21-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014) „Hol forgattok? Argentínában, Buenos Airesben, ott, ahonnan származom.”
  4. Llega Una Tira Juvenil Musical de Pol-Ka A Disney Channel (spanyol nyelven). Laubfal, 2012. április 11. [2013. szeptember 21-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. szeptember 21.)
  5. a b A Violetta szinkronhangjai. Gyerek-Világ, 2013. október 22. (Hozzáférés: 2015. szeptember 15.)
  6. a b A Violetta 3. évadának szinkronhangjai. Gyerek-Világ, 2015. szeptember 15. [2021. április 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. szeptember 15.)
  7. A Violetta dalai. [2014. január 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. április 8.)
  8. Novedades de la telenovela teen de Disney Channel: Violetta (spanyol nyelven). shockvisual.net. (Hozzáférés: 2013. április 7.)
  9. https://twitter.com/DisneyCh_UKNews/status/593791139121070080
  10. http://violetta.wikia.com/wiki/Season_2
  11. https://www.youtube.com/watch?v=7HrffYlxKCU
  12. https://www.youtube.com/watch?v=FN-rmi8exjg
  13. https://www.youtube.com/watch?v=T3WHJYvg5Ac
  14. Archivált másolat. [2013. június 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. május 2.)
  15. Archivált másolat. [2013. október 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. május 2.)
  16. http://www.disneyme.com/violetta/
  17. disney.cz
  18. disney.cz/violetta
  19. http://www.disney.hu/violetta/
  20. https://www.youtube.com/watch?v=tUojsf4p2ic
  21. Violetta llega a Canal 13 (spanyol nyelven). [2013. szeptember 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. április 18.)
  22. http://www.teledoce.com/programa/violetta/
  23. Mega exhibirá exitosa serie de Disney "Violetta". (Hozzáférés: 2013. január 11.)
  24. Violetta por Tc Televisión, 2013. január 14. [2013. szeptember 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. április 18.)
  25. Violetta. (Hozzáférés: 2013. április 8.)
  26. Archivált másolat. [2013. május 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. április 28.)
  27. Sébastien Barké: Attention, phénomène. Déjà diffusée sur Disney Channel, Violetta entame ses vocalises sur Club RTL. Carton dans les pays où elle est diffusée, l’histoire de cette Cendrillon des temps modernes affole les ados qui n’en peuvent plus de s’identifier à elle. www.moustique.be (franciául) (Hozzáférés: 2015. december 5.) arch
  28. Violetta de Disney, débarque de façon quotidienne vers 18h sur Club RTL ! #RTLTVI. twitter.com (franciául)
  29. Daniel Santos: Hay un cordobés en "Violetta". VOS (spanyolul) (2013. március 10.) (Hozzáférés: 2013. március 12.)
  30. Violetta od lutego na Disney Channel. www.novela.pl (lengyelül) (Hozzáférés: 2013. március 13.) arch
  31. Violetta en Disney Club. Azteca 7 (2014. szeptember 22.) (Hozzáférés: 2014. november 1.) arch
  32. https://www.youtube.com/watch?v=Lugn7A5GCPo
  33. https://instagram.com/p/x1dcc3J2Gr/
  34. http://www.huffingtonpost.com/2015/06/22/netflix-july-2015_n_7632904.html
  35. Archivált másolat. [2015. április 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. április 9.)
  36. https://www.youtube.com/watch?v=1T5SBGrBJjY
  37. https://www.youtube.com/watch?v=6z__Edo1kwM
  38. Archivált másolat. [2013. szeptember 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. április 28.)
  39. Archivált másolat. [2013. november 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. április 28.)

További információk[szerkesztés]