Vendetta (együttes)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vendetta
Információk
EredetNémetország, Schweinfurt
Alapítva1984
Aktív évek1984-1990, 1998 – napjainkig
MűfajThrash metal
KiadóNoise Records, Metal Axe Records
Tagok
Mario Vogel - ének
Klaus Ullrich "Heiner" - basszus
Frank Schölch - gitár
Thomas Krämer "Lubber" - dob
Korábbi tagok
Michael Wehner "Micky" - gitár/ének
Achim Hömerlein "Daxx" - gitár/ének
Andreas Samonil "Samson" - dob

A Vendetta weboldala
SablonWikidataSegítség

A Vendetta egy német thrash metal együttes. 1984-ben alakultak a németországi Schweinfurtban. Zenéjüket a letisztult speed/thrash stílus jellemzi, rengeteg tempóváltással, változatos ritmusképekkel. A kortárs német együttesek közül (Sodom, Tankard, Blind Guardian, Paradox, Deathrow, stb.) legkevésbé "németes" formáció.

Két demo (1985 - "System of Death" és 1987 - "Suicidal Lunacy") után, 1987-ben megjelenik első nagylemezük "Go and Live... Stay and Die" címmel. A lemez szövegei olyan társadalom-politikai kérdéseket boncolgatnak, mint korrupció, háború, drogok, bevándorlás, stb.

Egy évvel később, 1988-ban jelenik meg második lemezeük "Brain Damage" címmel. A zene az előző album óta még változatosabb, komplexebb lett, olyan "power balladával" megkoronázva, mint a "Precious Existence" című dal.

A zenekar rengetegett turnézott ebben az időszakban. Bár folyamatosan kerestek egy énekes/frontembert, erőfeszítéseik nem jártak sikerrel és kiadójuk a Noise erre hivatkozva szerződést bontott velük. Ekkor a zenekar rögtön fel is oszlott.

1998-ban egy megváltozott felállásban (csak Klaus Ullrich "Heiner" - basszus az eredeti együttesből) újjá alakultak. 2003-ban Daxx-szal kiegészülve egy 4 számos demót rögzítettek "Dead People are Cool" címmel. 2007-ben kiadták "Hate" című lemezüket.

Diszkográfia[szerkesztés]

Demó felvételek[szerkesztés]

Stúdió albumok[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]