Válótársak (film, 2004)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Válótársak szócikkből átirányítva)
Válótársak
(Laws of Attraction)
2004-es brit–amerikai–német–ír film
Rendező Peter Howitt
Producer David Bergstein
Julie Durk
David T. Friendly
Marc Turtletaub
Beau St. Clair
Vezető producer
Műfaj romantikus vígjáték
Forgatókönyvíró Aline Brosh McKenna
Robert Harling
Főszerepben
Zene Ed Shearmur
Operatőr Adrian Biddle
Vágó Tony Lawson
Jelmeztervező Joan Bergin
Díszlettervező Charles Wood
Gyártás
Gyártó New Line Cinema
Ország Egyesült Királyság

Amerikai Egyesült Államok
Németország

Írország
Nyelv angol
Forgatási helyszín New York
Játékidő 91 perc
Költségvetés 32 millió USD
Forgalmazás
Forgalmazó magyar SPI
BemutatóUSA 2004. április 30.
magyar 2005. január 20.
KorhatárKN I. kategória (F/0672/J)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Válótársak (eredeti cím: Laws of Attraction) 2004-ben bemutatott ír-angol-német-amerikai romantikus filmvígjáték Pierce Brosnan és Julianne Moore főszereplésével.

Történet[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Audrey Woods és Daniel Rafferty sikeres, tehetséges New York-i válóperes ügyvédek. Audrey a tankönyvhöz és a klasszikus dolgokhoz ragaszkodik, míg Daniel "színházi szerepet játszik" – ahogy Audrey az egyik jelenetben mondja. Egy híres házaspár válása kapcsán szembe kerülnek egymással. Azonban a házaspár mindkét tagja ugyanazt az írországi kastélyt szeretné megkapni. Ezért Audrey és Daniel is Írországba utazik, hogy megnézze magának azt a kastélyt és számára kedvező tanúvallomásokat gyűjtsenek be. Az oda vezető úton találkoznak, majd együtt indulnak tovább, de a mikor megállnak, hogy gyönyörködjenek a tájban az autójuk megindul a lejtőn lefelé és összetörik. Ezért gyalog kénytelenek folytatni a kastélyhoz vezető utat. Időközben eltévednek és rájuk sötétedik. Ekkor felfedeznek egy lakókocsit és éjszakára szálláshelynek használják. Másnap amint kivilágosodik, meglátják, hogy a kastély ott volt az orruk előtt, a lakókocsival szemben. A kastélyhoz érve, a kastély gondnoka közli, hogy az egész személyzet a fesztiválon van. Ezért Audrey és Daniel is elmegy az ünnepségre. Az átmulatott éjszaka után egymás karjaiban ébrednek, mint férj és feleség. Visszamennek New Yorkba, hogy fű alatt érvénytelenítsék a házasságukat. De másnap már a bulvársajtóban szerepel a házasságuk híre. Ezért az ügyvédi karrierükre való tekintettel úgy döntenek, hogy együtt maradnak és házasságot színlelnek a tárgyalóteremben. A látszat kedvéért Daniel Audrey-hoz költözik, ezalatt Thorne és Serena válási pere még javában tart. Egy nap, amikor Daniel a szemetet viszi ki, véletlenül megtalál egy darab papírt, amelyen Audrey ügyfelére terhelő bizonyítékok jegyzetei vannak. Másnap a tárgyaláson Daniel ezt felhasználja Audrey ügyfele ellen. Audrey úgy érzi elárulták, ezért házassága azonnali felbontását kezdeményezi. Eközben a híres ügyfelek Írországba mennek, de amíg a tárgyalás folyik ez nem lenne megengedett. Ezért a bírónő Audrey-t és Daniel ismét Írországba küldi, hogy hozzák vissza ügyfeleiket. De a híres házaspárt egymás karjaiban találják és kiderül, hogy Audrey és Daniel hivatalosan nem házasok, mert a kastély szolgája adta össze őket, aki hivatalosan nem pap csak az ünnepségen. Audrey és Daniel visszatérnek New Yorkba, és Audrey rájön, hogy beleszeretett Danielbe. Végül a bírónő összeadja őket...

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Filmzene[szerkesztés]

  1. Jesus Alejandro "El Nino" – "Cafecito Cubano"
  2. John Doherty – "The Spirits of Wine and Madame Bonaparte Reels"
  3. Peter Howitt és Andre Barreau – "Roll Back the Dice"
  4. Gavin DeGraw – "Follow Through"
  5. Firedance – "Sweetness of Mary/Plane of the Plank"
  6. Dana Glover – "Maybe"
  7. Temple Bush Ceili Band – "Sick It Is/Tea You Want"
  8. "Signed, Sealed, Delivered I'm Yours"

Díjak, jelölések[szerkesztés]

Év Díj Kategória Jelölt Eredmény
2004 IFTA Award Legjobb jelmez Joan Bergin Jelölve
Legjobb haj / smink Bernadette Dooley
Morna Ferguson

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Laws of Attraction című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]