Urda: Third Reich

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Urda: Third Reich
Erna és Clis
Erna és Clis
ウルダ
Uruda
Műfajakció, sci-fi, háborús
ONA
RendezőRomanov Higa
ÍróRomanov Higa
ZeneSimizu Dzsunki
StúdióRomanov Films
Ország Japán
Megjelenés2002. május 1. –
2003. május 5.
KiadóMarvelous Entertainment
Nemzetközi kiadások
 Egyesült ÁllamokMedia Blasters, AnimeWorks
Epizódok5
Játékidő5 perc

Az Urda: Third Reich (ウルダ; Uruda?; Urda) japán CGI-animációs ONA animesorozat, amelyet Romanov Higa írt és rendezett. A történet 1943-ban a második világháború idején játszódik.

Az ötrészes sorozat egyenként 5 perces epizódjai 2002 májusa és 2003 májusa között kerültek bemutatásra. Japánban 2003. november 27-én jelent meg DVD-n a Marvelous Entertainment kiadásában. Az Egyesült Államokban a Media Blasters licencelte és az AnimeWorks jelentette meg DVD-n 2004. szeptember 14-én. Később a sorozatot egy közel fél órás filmmé „gyúrták össze”, amit a 2005-ös Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon mutattak be.

Cselekmény[szerkesztés]

1943-ban a Náci Németország vesztésre áll a háborúban, azonban felfedeznek egy időutazásra képes űrhajót, amivel megváltoztathatják a háború kimenetelét. Az exkommandós Erna Kurtz, aki immár a Birodalom ellen kémkedik, az Urda-projekt nyomába ered. Rettenthetetlen barátja, Janet segítségével Ernának szembe kell néznie múltjával, hogy biztosíthassa jövőjét. Erna és Janet egy robogó vonatról kiszabadítanak egy lányt, Clist, akitől megtudják, hogy a jövőből érkezett és az Urda-projekthez nélkülözhetetlen személy. Grimhild Kurtz alezredes, a projekt vezetője és Erna „anyja” azonban foglyul ejti és az űrhajóhoz viszi őket, hogy megkezdje velük a projekt végrehajtását. Erna visszaemlékezik, hogy hogyan árulta el a Birodalmat és lett Janet társa. Clis elmondja, hogy mivel mesterségesen alkották meg, akárcsak Ernát, nincsenek szülei, ezért nem is akar visszatérni a jövőbe. Erna, Janet, Clis és a másik jövőből érkezett, Alan sikeresen átveszik az űrhajó feletti az irányítást és elmenekülnek. Grimhild Kurtz és a katonák üldözőbe veszik őket és hamar rájuk is bukkannak. A végső harc Erna és Grimhild között kezdetét veszi, közben az űrhajóval megnyitják a jövőbe vezető féreglyukat. Grimhild majdnem elbánik Ernával, Clist pedig arra kényszeríti, hogy állítsa át úgy a féreglyukat, hogy a múltba vigye vissza kettejüket. Grimhildet végül Erna és Alan megöli, Clist pedig beszippantja a féreglyuk, miközben az űrhajó megsemmisül. Ekkor kiderül, hogy Erna és Clis valójában ugyanaz a személy. A zárójelenetben Erna és Janet elégedetten veszi tudomásul, hogy Clis „erős lett” (utalva Ernára) és, hogy még egyszer találkozhatnak vele.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Japán hang Angol hang
Erna Kurtz Kavatuma Miho Cindy Robinson
Grimhild Kurtz Momidzsi Mona Marshall
Clis Rinku Marimo Rebecca Forstadt
Janet Hunter Mido Nozomu Mami Maynard
Alan Kirjú Hidzsiri Joshua Seth
Herman Kavamura Tomohiro
Waltrum/Baltram Dorafudzsimoto Steve Kramer

Epizódok[szerkesztés]

# Epizód címe Első japán
sugárzás
1 Sors
Schicksal
2002. május 1.
2 Múlt
Vergangenheit
2002. szeptember 2.
3 Urda
Urda
2002. december 3.
4 Jövő
Zukunft
2003. február 4.
5 Ahogy múlik az idő
As Time Goes By
2003. május 5.
 

További információk[szerkesztés]