Unisex

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Unisex
Információk
EredetBudapest magyar
Aktív évek1997
Műfajrock, pop-rock, pop, funky, easy-pop, disco, club/dance
KiadóDanubius Music Kft., LazloCo., Sony Music, Universal
Tagok
Singh Viktória Kudrat
Erdélyi László
Kiss Barna
Zsemlye "Zsömi" Sándor
Németh "Némci" Tamás
György Attila
Korábbi tagok
Boros Attila
Kósa Ivett
Szabó Mariann
Szekeres Adrien
Závoti Zoltán
Wéber Helga

Az Unisex weboldala
SablonWikidataSegítség

A Unisex egy magyar könnyűzenei együttes, amely 1997-ben alakult Budapesten.

Szekeres Adrien 1997 elején egy jazz-zenészekből álló zenekarral funky zenét játszott, amikor egyik koncertjükön megismerkedett Erdélyi Lászlóval az Unisex zenekar frontemberével. Megismerkedésük után hamar lázas munkába kezdtek, az első közösen elkészített felvétel után a Sony Music azonnal szerződést ajánlott egy nagylemezre. 1997. júliusában jelent meg az Unisex első albuma Szekeres Adriennel Szebb holnap címmel. Az Unisex sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a lemezről 5 dalt tűztek műsorukra a különböző rádióállomások (Szebb holnap, Mindenre készen, Száguldj velem, Úgy szeress, Itt a nyár újra).

1998–ban jelent meg a második album a Unimix a Sony Music gondozásában. A remixalbum az első nagylemez dalait tartalmazta.

Az együttes 1999-ben készítette el harmadik albumát a Csoda az élet-et Kiss Gábor (Adrien férje) irányításával. Az albumról 4 dal szerepelt a slágerlistákon (Hív a nagyvilág, Játssz velem, Csoda az élet, Jön 2000). Minden dalhoz készült videóklip. 1999-ben, az évben a zenekart hatalmas megtiszteltetés érte, amikor felléphetett a Felvonulási téren rendezett Kapcsolat koncerten 200 ezer ember előtt. 2000-ben Unimix 2 címmel jelentették meg a második lemezről remix albumot. 2000 nyarán még egyszer felléptek a Kapcsolat koncerten és a Budai Parkszínpadon önálló esttel szórakoztatták a rajongókat. A zenekaron belül emberi problémák sokasodtak és Adrien úgy döntött, hogy nem folytatja a közös munkát Erdélyi Lászlóval.

Adrien szólóalbumot adott ki Futok a szívem után címmel a Tom Tom Recordsnál. László pedig a Maraton együttesben folytatta tovább.

2003 végén ismét összeállt a zenekar egy új felállásban. Kiadták a 2.0 című albumot, 2005-ben pedig a Tűz és víz című kislemezt. 2005 novemberétől a Megasztár második szériájának döntőse, Kósa Ivett lett az Unisex énekesnője.

Az együttes nyolcadik albuma 2006. november 9-én jelent meg Gondold újra címmel. Az ehhez tartozó kislemezek: Szerelem sose' volt, Két nap kel fel, Fekete Hold. 2007 közepétől Wéber Helga lett az együttes frontembere, aki duettet énekelt Caramellel, amely a következő lemezen is hallható. A 2007 novemberében megjelent Díszpáholy című kislemezhez Lengyel Andor rendezésében készült videóklip. A következő nagylemez 2009 februárjában jelent meg.

Albumok[szerkesztés]

Források[szerkesztés]