UBC Winter Sports Centre

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
UBC Winter Sports Centre
ElhelyezkedésUniversity Endowment Lands

Megnyitás ideje2008. július 7.

Befogadóképesség7500
TulajdonosVancouver
Elhelyezkedése
UBC Winter Sports Centre (Kanada)
UBC Winter Sports Centre
UBC Winter Sports Centre
Pozíció Kanada térképén
é. sz. 49° 15′ 40″, ny. h. 123° 14′ 35″Koordináták: é. sz. 49° 15′ 40″, ny. h. 123° 14′ 35″
Térkép
A(z) weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz UBC Winter Sports Centre témájú médiaállományokat.

UBC Winter Sports Centre egy jégkorongstadion a kanadai Vancouver városában. Az University of British Columbia területén található stadion az ún. többfunkciós csarnokok közé tartozik, így a jégkorong-mérkőzéseken kívül más eseményeket is lebonyolíthatnak a pályáján. A 3300 m²-es csarnokban 7000 ember szurkolhat.

Története és jövője[szerkesztés]

Vancouver 2003-ban nyerte el a 2010. évi téli olimpiai játékok rendezési jogát, így szükségessé vált egy kisebb jégkorong-stadion építése, amely a General Motors Place mellett a jégkorongtorna második helyszíne volt. Az építkezés 2006 áprilisában kezdődött, az átadást 2008 nyarára tervezték. 2009-től a UBC Thunderbirds csapata itt játssza otthoni mérkőzéseit. A csarnokban a 2010. évi téli olimpiai játékok és az azt követő paralimpiai játékok alkalmával a férfi és női jégkorong-torna mérkőzéseit rendezték. A játékok után az egyetem sportolói és a helyi sportegyesületek vették használatba a csarnokot.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a UBC Winter Sports Centre című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a UBC Winter Sports Centre című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]