Transformers: A kihalás kora

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Transformers 4 - A kihalás kora
[[Fájl:
Fájl:Tf4.jpg
A film egyik moziplakátja
|250px]]
Rendező Michael Bay
Producer Steven Spielberg
Tom DeSanto
Lorenzo di Bonaventura
Don Murphy
Alapmű Transformers – Az alakváltók
Műfaj sci-fi film
akciófilm
Forgatókönyvíró Ehren Kruger
Főszerepben Mark Wahlberg
Nicola Peltz
Stanley Tucci
T.J. Miller
Zene Steve Jablonsky
Operatőr Mitchell Amundsen
Gyártás
Gyártó Paramount Pictures
DreamWorks SKG
Hasbro
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol magyar
Időtartam 165 perc
Költségvetés 210 millió dollár
(Becsült)[1]
Forgalmazás
Forgalmazó USA Paramount / DW
Bemutató USA 2014 június 27.
magyar 2014 június 26.
Korhatár USA PG-13
magyar Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Bevétel 1 065 250 966[2]
Kronológia
Előző Transformers (film, 2007)
Transformers: A bukottak bosszúja
Transformers 3.
Külső hivatkozások
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

Transformers – A kihalás kora (Erdeti cím: Transformers: Age of Extinction) az élőszereplős Transformers filmek negyedik része, melyben Mark Wahlberg a főszereplő, a rendezője természetesen Michael Bay. A magyar premierje 2014. június 26.-án volt.

Cselekmény[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hatvanöt millió évvel ezelőtt, a kréta időszak végén az úgynevezett "Teremtők" felrobbantottak nagy mennyiségű magokat,amiktől a föld kis része cyber-formává vált és az élővilág nagy része kiusztult. Egy geológus,Darcy Tirell két dinouszauruszt fedezett fel az Északi-sarkon,amik fémmé váltak.

Öt év telt el azóta hogy a chicagói csata véget ért. Az amerikai hadsereg megszakította hadműveleteit az Autobotokkal. Bár hivatalosan az Autobotok adják szentély, titokban, akár anélkül, hogy az amerikai elnök tudta, temető Wind, egy elit CIA egység élén paranoid ügynök Harold Attinger és a csapat vezetője, James Savoy, amelynek feladata a vadászat meg a többi Álcák, az is titokban vadászik le Autobotok , abban a hitben, hogy egy fenyegetés, és gyilkoltak a legtöbbjük. A támogatás a Transformer fejvadász Lockdown , ők tőrbe csalni és brutálisan megöl Ratchet . Elsődleges cél, azonban Optimus Prime , akit Lockdown személyesen akar él.

Eközben a vidéki Texas, Cade Yeager, a feltaláló küzd, és barátja Lucas vesz egy régi teherautó csík azt részei, abban a reményben küldő Cade lánya Tessa főiskolára. Cade hamarosan felfedezi, hogy a jármű egy sérült Optimus Prime és javítások őt. Miután elhelyezte Optimus Texasban, temető Wind és Lockdown odautazni és szembe Cade, Tessa, és Lucas. Optimus jön ki a rejtekhelyéről, és megtámadja a szövetkezetek, így Cade és barátai előtt, hogy elkerülje saját megsemmisül. Vannak mentve a Tessa titkos barátja, Shane Dyson, akikkel menekülni Shane versenyautó míg Optimus következik. Miután egy hosszú hajsza a városon keresztül, Lockdown dob egy gránátot és miközben Cade, Tessa, és Shane túlélte, kiderül Lucas egy szörnyű fém hulla, megölve őt azonnal. Míg bujkál közötti feszültségek Cade, lánya és Shane okot annak a ténynek köszönhető, hogy a két tinédzser tartotta a kapcsolatukat titokban. Optimus, eközben gyűlések az utolsó megmaradt Autobotok: Bumblebee , Hound , Drift , és célkereszt . Cade csapkod egy drone vett a támadás Texasban, és megmutatja nekik felvételek a rajtaütés a Ratchet és halála Leadfoot , és megtudja, hogy Cemetery Wind dolgozik a vállalat nevű KSI. Úgy döntenek, hogy beszivárog KSI székhelye Chicago tájékoztató jellegű.

Közben Joshua Joyce, a feje KSI, azt mutatja, Darcy, hogy ő tökéletesítette Transformium, a codeable , molekulárisan instabil fém, amely a Transformers állnak. Ő börtönben Brains dekódolni halott Transformers agyát és hasznosításának adatok humán létrehozott Transformers. Azt mutatja Darcy a díjazott alkotás, Galvatron , aki jött létre adatainak felhasználásával Megatron 's az agy. Optimus és az Autobotok vihar a lehetőség, ingyenes Brains, és meg kell kezdeni, hogy elpusztítsa a létesítmény. Joyce megáll, és amikor magyarázza, hogy az emberek nem kell többé az Autobotok, most, hogy létrehozhatják saját transzformátor katonák, és az Autobotok hagyjuk.

Attinger erők Joyce indítani Galvatron másik ember alkotta transzformátor, Stinger, hogy folytassa az Autobotok. Galvatron támadja Optimus és a két csata. Azonban Lockdown hirtelen rátámad és sebek Optimus, figyelembe őt, és Tessa a hajóján. Ő lezárja Optimus közepén a trófea terem, amely otthont ad a Dinobots . Lockdown kifejti, hogy az alkotók akar Optimus vissza. Távozása előtt Lockdown ad temető Wind a Seed, így Cade, Shane, és az Autobotok idő a hajóra. Cade és Shane mentse Tessa, és menekülni a Bumblebee. A másik Autobotok menteni Optimus és megszabaduljanak a levehető részén Lockdown hajója, amely a trófea terem előtt Lockdown a hajó elhagyja a Földet. Optimus és Brains azt mutatják, hogy ez Galvatron Megatron reinkarnálódott, és hogy ő már manipulálni KSI építeni egy hadsereg, és ellopja a Seed annak érdekében, hogy törölje el az emberek, és még több Álcák. Joyce visszavonul Pekingbe Darcy és üzlettársa, Su Yueming, hogy használja a termelési létesítmények ott. Cade figyelmeztet Joyce, aki úgy dönt, hogy menjen vissza az ő foglalkozik Attinger. Mivel a két érvelnek, Galvatron aktiválja saját maga, és megfertőzi az összes 50 KSI prototípus, amely lehetővé teszi számára, hogy a parancs őket, hogy a licitálás, így felüdítő az Álca hadsereg.

Mivel az Autobotok megpróbálja letölteni a Seed Hong Kong, a hajót lelőtte a Álca erők, így Hound és Bumblebee a harcot a túlerőben csatát. Ennek tudatában, Optimus felszabadítja és tames a Dinobots. Ezek segítségével, elpusztítják szinte az összes Álcák. Lockdown visszatér, és használja a mágneses fegyver annak érdekében, hogy vissza Optimus és a Dinobots. Azonban Optimus elpusztítja azt, és harcol Lockdown. Cade megöli Savoy egy ököl harc, bosszúálló fele Ratchet haláláról, és megpróbál segíteni, de túszul ejtették a Attinger, aki undorodik a Cade azon döntése, hogy az Autobotok mellé. Optimus lő Attinger halott, de a figyelemelterelés lehetővé teszi, hogy Lockdown felnyársal Optimus kardjával, leszorította őt a falra. Cade és Bumblebee elvonja Lockdown míg Tessa és Shane vegye a kardot Optimus egy vontatót, aki majd leszúrja Lockdown mögül és szelet feje nyitott, megölve őt. Optimus használja Lockdown megmaradt gránátot, hogy elpusztítsa a többi Álca erők. Galvatron visszavonul, megfogadta, hogy harcolni Optimus másik napra.

Optimus állítja a Dinobots szabad. Ismerve a Seed távol kell tartani a Földtől, Optimus dönt, hogy elhagyja, és szembenézni a készítők. Kéri az Autobotok, hogy megvédje Cade és családja előtt repülés az űrbe a Seed, egy üzenetet küld az alkotók, hogy ő jön nekik.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Emberek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Autobotok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Álcák[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. Box office / business for ★Transformers 4★. The Internet Movie Database. (Hozzáférés: 2014. augusztus 31.)
  2. Transformers: A kihalás kora. Box Office Mojo. (Hozzáférés: 2014. augusztus 31.)