Tompos Zoltán

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tompos Zoltán
Személyes adatok
Teljes névTompos Zoltán
Születési dátum1962. szeptember 14. (61 éves)
Születési helyMagyarország
Beszélt nyelvekangol
Egyéb foglalkozásKülkereskedő
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
19952007NB IAsszisztens
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
19952007FIFA-tagAsszisztens
SablonWikidataSegítség

Tompos Zoltán (1962. szeptember 14. –) magyar nemzetközi labdarúgó-partbíró, asszisztens. Polgári foglalkozása: külkereskedő.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

1982-ben játékvezetői vizsgát tett. 1986-ban a Budapesti Labdarúgó-szövetség Játékvezetői Bizottságának állományába került. 1989-ben NB III-as minősítést kapott. Az országos utánpótlás tagja 1991-ben lett, a következő évben, 1992-ben NB II-es játékvezetőnek minősítették. Első alkalommal az MLSZ JT elnöksége 1994-ben ajánlották fel, hogy legyen tagja a FIFA partjelzői keretnek, de bízva képességeiben a játékvezetést választotta. Játékvezetői pályafutásától 1995-ben, a SényőEger (2:6) mérkőzéssel búcsúzott.

Második alkalommal 1995-ben kapott ajánlatot partjelzői kerettagságra, amit elfogadott. A FIFA az előző években nemzeti partjelzői keretek felállítását kezdeményezte, azzal a céllal, hogy az egymást jól ismerő, segítő hármasok alakulhassanak ki a játékvezetői hibaszázalék csökkentése érdekében. Tompos bekerült az országos partjelzői keretbe. Az aktív partbíráskodástól2007-ben búcsúzott.

Második ligás mérkőzéseinek száma: 33. Nb. I-es asszisztálások száma: 239[1]

Nemzeti kupamérkőzések[szerkesztés]

Partbírói mérkőzéseinek száma döntőben: 1.

Szabad Föld Kupa[szerkesztés]

Az MLSZ JB szakmai munkáját elismerve 1995-ben felkérte a NyírmeggyesLajoskomárom (4–0) döntőt irányító Piller Sándor játékvezető segítő partbírójának. 2001-ben hasonló feladatként, a Gyirmót SENyékládháza SE (3–1) találkozót vezető Bede Ferenc bíró segítő partbírójaként szolgálta a labdarúgást.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Játékvezető Bizottsága 1996-ban terjesztette fel nemzetközi partjelzőnek, amit 2007-ig, a 45 éves korhatár betöltéséig megtartott. Ring János társaságában Vágner László FIFA-játékvezető állandó segítője lett. Nemzetközi partbíráskodásainak száma: 61

Sportvezetőként[szerkesztés]

Az aktív játékvezető tevékenység végeztével a Budapesti Labdarúgó-szövetség (BLSZ) JB elnökség tagja, oktató, NB III-as ellenőr, az MLSZ JB ellenőre, országos toborzási felelős, a futsal játékvezetők tevékenységének szakmai ellenőre.

Családja[szerkesztés]

A játékvezetésnek köszönheti családját. Japánban egy speciális labdarúgó világtornán vehetett részt, ahol megismerkedett későbbi feleségével. Két fiúgyermekük van.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Tompos Zoltán adatlapja. (Hozzáférés: 2020. július 6.)

Források[szerkesztés]