The Seventh Curse

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Seventh Curse
(Yuan Zhen-Xia yu Wei Si-Li)
1986-os hongkongi film

Chin Siu Ho és Chow Yun-fat a filmben
Chin Siu Ho és Chow Yun-fat a filmben
RendezőNgai Kai Lam
ProducerWong Jing
Műfaj
ForgatókönyvíróWong Jing
Yuen Gai Chi
FőszerepbenChow Yun-fat
Maggie Cheung
ZeneShing Gam Wing
OperatőrLam Ko Chui
Gyártás
GyártóGolden Harvest
Ország Hongkong
Nyelvkantoni
Játékidő81 perc
Forgalmazás
ForgalmazóGolden Harvest
BemutatóHongkong 1986
További információk
SablonWikidataSegítség

A The Seventh Curse (A hetedik átok, kínai: 原振俠與衛斯理, pinjin: Yuan Zhen-Xia yu Wei Si-Li) egy 1986-ban bemutatott hongkongi akcióhorror. Rendezője Ngai Kai Lam, főszereplői Chow Yun-fat és Maggie Cheung.

Cselekmény[szerkesztés]

Yuan (Chin Siu Ho), a fiatal rendőr Thaiföldi dzsungelében segíteni akar egy gyönyörű lánynak, hogy ne áldozzák fel őt a Worm (féreg) törzsnek, melyhez tartozik. Amikor a törzs tagjai foglyul ejtik őt, a varázsló előhívja az ősi szörnyeteget, hogy az elpusztítsa a betolakodókat, Yuant pedig megátkozza hét "vér-átokkal", melyek időszakonként sebet robbantanak a testébe. Amikor a hetedik átok is bekövetkezik, a férfi meghal. Betsy (Sau-Lau Tsui), a megmentett lány segít rajta, és megállítja az átkot egy olyan ellenszerrel, mely egyetlen évig tart, ezért barátja és mestere, Wei (Chow Yun-fat) tanácsára vissza kell mennie Thaiföldre egy hosszabb távú megoldást találni. Wei mindenlébenkanál unokahúga, az újságíró Tsai-Hung (Maggie Cheung) is vele tart Tahiföldre, és Huh Lung (Dick Wei), a törzs előző főnöke is segít Yuannak.

A Férgek törzse felé tartva az erdőben Tsai-Hungot foglyul ejti a törzs. Yuan és Huh Lung a faluba hajt, és a varázsló barlangjában kiszabadítják Tsai-Hungot. A varázsló azonban fekete mágiával megbabonázta a lányt, és az a táborukban Yuanra és társaira támad. Közben Wei is megérkezik, neki sikerül lefegyvereznie a lányt és benyugtatózzák, majd Betsy segítségével sikerül a fekete mágiát megtörniük. Ezalatt Yuanban már a hatodik átok is sebet robbantott, egy napja van hátra. Huh Lunggal együtt meg kell szereznie egy hatalmas Buddha-szoborból egy ős hamvait, amivel saját átkát megtörheti. Az utolsó átok robbanásakor sikerül lenyelnie az ellenszert, ezután Tsai-Hungot és Betsy-t kell megmenteniük ismét a varázslótól. A varázsló újra előhívja az őst, és Wei emberei az utolsó pillanatban mentik meg őket a haláltól. Egy saját varázslattal létrehozott „kis szellem” segítségével próbálják legyőzni az őst, de végül csak Wei rakétavetője bír el vele.

Szereplők[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]