The Orange Box

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Orange Box
FejlesztőValve Corporation
KiadóValve Corporation
ForgalmazóValve Corporation
Sorozat
MotorSource Engine
PlatformokMicrosoft Windows, Mac OS X, Xbox 360, PlayStation 3
Kiadási dátum2007. október 10.
MűfajFPS, Puzzle
JátékmódokEgyjátékos, Többjátékos
KorhatárBBFC: 15
ESRB: T–M
OFLC: MA15+
PEGI: 16+
USK-besorolás
  • USK 18
  • USK 18
  • USK 18
AdathordozóDVD, Blu-Ray
Letöltés (Steam)
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Minimális:

1,7 GHz processzor, 512 MB RAM, DirectX 8.1 kompatibilis videókártya, Internet kapcsolat[1] Ajánlott:

3,0 GHz (vagy jobb) processzor, 1 GB RAM, DirectX 9 kompatibilis videókártya, Internet kapcsolat
A The Orange Box weboldala
SablonWikidataSegítség

Az Orange Box (Narancssárga doboz) a Valve (konzolokra pedig az EA ) által kiadott videójáték csomag. A csomagban öt darab játékot talál a fogyasztó. A csomagot Windowsra 2007. október 10-én adták ki, kiskereskedelmi forgalomban (DVD), valamint a Steam online áruházában is. Az Xbox 360as verzió szintén ezen a napon került kiadásra. Az Orange Box társa a Black Box lett volna, azonban a kiadását elhalasztották.

Az eredeti Xbox 360as kiadás 99 jutalomkártyát tartalmazott, azonban ezt, a Microsoft szabályai miatt 60-ra módosították. A csomagból 2008 novemberéig 3 millió példányt adtak el világszerte.

A 2010 márciusi Steam tatarozás keretein belül a játék jutalomkártyái a PCre is megjelentek, azonban, az Xboxos változattal ellentétben a Half-Life 2-es jutalmak nincsenek a fő játék és epizódjai között megosztva.

A csomag tartalma[szerkesztés]

Half-Life 2[szerkesztés]

A Half-Life 2 egy sci-fi belső nézetes lövöldözős (FPS) számítógépes játék, a nagy sikerű Half-Life folytatása. A Valve Software adta ki 2004. november 16-án, 5 éves fejlesztés után, csúszva, ugyanis a játék forráskódja nem sokkal az eredeti megjelenés időpontja előtt kikerült az Internetre, egy hackertámadást követően.

Alább a cselekmény részletei következnek!

Half-Life 2: Episode One[szerkesztés]

Az Episode One játékmenete folytatja ott, ahol a Half-Life 2 abbahagyta. A játékos, Alyx Vanceszal karöltve megállítja a Citadel felrobbanását, majd elmenekül a városból.

Half-Life 2: Episode Two[szerkesztés]

Az Episode Two az Episode One cselekményét folytatva, a városból elmenekülve a játékos a kisiklott, lezuhant vonaton ébred.

Portal[szerkesztés]

A játék az Orange Box-szal együtt került forgalomba a csomag részeként. A játék a Source motor új lehetőségeit használja ki, amelyben a főhős egy különleges portálokat nyitó „fegyver” segítségével különböző teszteket old meg egy szuperszámítógép, GLaDOS irányításával.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Team Fortress 2[szerkesztés]

A Team Fortress 2 a csomag egyetlen többjátékos módot (és csak többjátékos módot) támogató játéka, mely a Half-Life-hoz készült Team Fortress Classic mod játékmenetét folytatja. A játékos a kilenc kaszt közül választhat: (nehézgéppuskás (heavy), mesterlövész (sniper), felderítő (scout), bombaszakértő (demoman), mérnök (engineer), kém (spy), orvos (medic), katona (soldier), lángszórós (pyro), hogy győzelemre vigye a piros vagy a kék csapatot.

A csomag ára[szerkesztés]

A csomag a Steam áruházában 13,99 -ba kerül, ami körülbelül 4100 forintnak megfelelő összeg[2] Kiskereskedelemben, az 576 KByte boltjaiban 5 000 forintot kérnek érte.[3]

Források[szerkesztés]

Az angol wikipédia kapcsolódó szócikke, valamint a Combine OverWiki kapcsolódó szócikke.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]