The Highwaymen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Highwaymen
Információk
EredetEgyesült Államok
Alapítva1985
Megszűnt1995
Aktív évek1985–1995
Műfajcountry
KiadóSony
Tagok
Johnny Cash, Kris Kristofferson, Willie Nelson, Waylon Jennings

A Highwaymen weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Highwaymen témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A The Highwaymen egy amerikai country együttes, melynek tagjai Kris Kristofferson, Johnny Cash, Willie Nelson és Waylon Jennings.

A Highwaymen sikere előtt a csapat tagjai már számtalan alkalommal dolgoztak közösen: Waylon és John közös albumot adott ki Heroes címmel, Waylon és Willie három lemezt készítettek, köztük a legsikeresebb a Waylon& Willie névre halagatott, míg Kris és Willie a The Winning Hand című albumon dolgozott együtt.

Albumok[szerkesztés]

Highwayman[szerkesztés]

Ezt az albumot 1985-ben adták ki, azután hogy a címadó dal első lett a listákon. Egy másik dal is sikeres lett: a "Desperados Waiting for a Train" felkerült a legjobb kislemezek 20-as listájára. Az első lemez kiadásánál, a még nem volt hivatalos nevük ezért az albumot a "Nelson, Jennings, Cash, Kristofferson" néven jegyezték be. A Highwayman producere Chips Moman volt. Az albumot a Columbia Records adta ki.

Highwayman 2[szerkesztés]

1990-ben jelent meg a folytatás a Highwayman 2 ami sajnos nem lett akkora siker mint az első lemez volt, ám a country albumok listáján a negyedik helyet érte el. A Lee Clayton által szerzett "Silver Stallion" bekerült a legjobb 40 dal közé. Az albumot Grammy-díjra is jelölték az év country lemeze kategóriában. A 'Highwaymen 2'-n szereplő dalok közül hatot maguk az előadók írtak.

The Road Goes on Forever[szerkesztés]

Az 1995-ben kiadott album az utolsó a sorban, mivel 2002-ben Waylon meghalt. Az album nem lett sikeres, mintha meg sem jelent volna, így az előadók visszatértek a saját szólókarrierjükhöz. Csak évekkel később került a listák élére amikor 2005-ben újra kiadták, egy extra DVD-vel melynek címe Live Forever - In the Studio with the Highwaymen, és az albumra addig kiadatlan dalokat is feltettek.

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok:

Koncert DVD:

  • Highwaymen Live! ( az 1990-es Nassau Coliseum-i koncert, 2006-ban adták ki DVDn)
  • On the Road Again (1992-ben felvett koncert a skóciai Aberdeen-ből, 2003-ban adták ki DVD-n)

Kislemezek[szerkesztés]

Év Kislemez Helyezés Album
1985 "Highwayman" 1 Highwayman
"Desperados Waiting for a Train" 15
1990 "Silver Stallion" 25 Highwayman 2

További információk[szerkesztés]