Teletrader Software

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
TeleTrader Software AG
TípusNyilvánosan működő részvénytársaság
Alapítva1991
SzékhelyAusztria, Bécs
VezetőkRoland Meier, CEO
Termékekpénzügyi adatok, szoftverek
Alkalmazottak száma85

A TeleTrader Software AG weboldala
SablonWikidataSegítség

A TeleTrader Software AG egy web- és szoftveralkalmazásokat előállító, és pénzügyi adatszolgáltató vállalat. A cég fő tevékenységi köre pénzügyi és gazdasági adatok szemléltetése. A cégközpont Bécsben, az első kerületben található. A TeleTrader egy nemzetközi szinten tevékenykedő vállalat, Ausztriában és Magyarországon piacvezető. A fő felvevőpiaca a Közép-Kelet Európai CEE és Délkelet-Európai SEE régió.

Története[szerkesztés]

A TeleTrader Software AG-t 1991-ben, Bécsben alapította Christian Josef Baha. A vállalat valós idejű termékek (Realtime) archiválására és szemléltetésére specializálódott. Kezdetben az osztrák Teletextről nyerték az adatokat, de emellett az első projektjüket a Reutersnek végezték. A részvényeket 2001-ben vezették be a Bécsi Tőzsdére. A TeleTrader részvényeket ma a Bécsi és a Berlini Tőzsdén is jegyzik.[1]

A magyar leánycég: Portfolio - TeleTrader Kft.[szerkesztés]

2005 végén egy közös vállalaton keresztül megalapították a TDCfinancialt, amiben a többségi tulajdonos a TeleTrader Software AG lett. Kezdetben a hangsúly a magyar piaci adatok minél sikeresebb integrációjára és kínálatára összpontosult, így a Budapesti Értéktőzsde és egyéb adatforrások speciális értékeinek beágyazására is sor került magyar nyelven. A magyar brókerek számára 2006 nyarától elérhetőek a valós idejű tőzsdeadatok. A társaság saját online weboldala is elkészült 2006 nyarán, amely jelenleg www.portfoliofinancial.hu néven üzemel. 2006-tól elérhető az anyavállalat TeleTrader Professional nevű grafikonrajzolójának magyar nyelvű változata is, ami banki tanácsadóknak és brókereknek kínál segítséget mindennapi munkájuk során. 2007-ben az egyik stratégiai partnerrel (Net Média Zrt.) vegyes vállalatot alakított Portfolio-TeleTrader Kft. néven - amiben többségi tulajdonos a TeleTrader Software AG - és így piacvezető pozícióba került Magyarországon. A közös vállalat azóta nem csupán a Budapesti Értéktőzsde, hanem a nemzetközi tőke- és pénzpiacok széles körű információit és hozzájuk kapcsolódó technológiákat kínál partnerei számára.

Üzleti modell[szerkesztés]

A TeleTrader a következő üzleti szegmensekben tevékenykedik:

  • TeleTrader Professional Munkaállomás.[2]
  • Web- & Mobil alkalmazások
  • Tartalomszolgáltatás
  • Backoffice alkalmazások

Referenciák[szerkesztés]

A TeleTrader az osztrák bankcsoport nagy részét ügyfelei között tudhatja. Több pénzügyi portált lát el a szoftver-ház adatokkal és szoftverekkel. Ide tartozik a Raiffeisen-Bank, Direktanlage.at, Volksbank is.

Jegyzetek[szerkesztés]

Weboldalak[szerkesztés]