Tekken 7

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tekken 7
FejlesztőBandai Namco Studios
KiadóBandai Namco Entertainment
Forgalmazó
RendezőJonemori Júicsi
Harada Kacuhiro[1]
ProducerHarada Kacuhiro
ZeneszerzőNobuyoshi Sano
SorozatTekken
MotorUnreal Engine 4
Platformokjátékterem
PlayStation 4
Xbox One
Windows
Kiadási dátumjátékterem
  • JP 2015. március 18.
  • JP 2016. július 5. (FR)[2]
PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows
WW 2017. június 2.
MűfajVerekedős
JátékmódokEgy- és többjátékos
Adathordozódigitális terjesztés
A Tekken 7 weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Tekken 7 témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Tekken 7 a Bandai Namco Studios által fejlesztett Tekken videójáték-sorozat hetedik része.

Bejelentés[szerkesztés]

A játék készültét a sorozat producere, Harada Kacuhiro jelentette be a European Institute of Design rendezvényén 2010. május 27-én, Madridban.[3] A játékosok először 2014. november 12-én, egy gameplay-videó formájában nyerhettek betekintést a készülő Tekken-epizód friss újdonságaiba.[4]

Történet[szerkesztés]

Miután Azazel megjelent a legutóbbi tornán (Tekken 6), a legtöbb harcos eleve el sem indult, vagy kiesett. Egyedül a Misima család és King, valamint ellenfele, Armor King bizonyult erősnek a továbbjutáshoz. Mikor a továbbjutók ellátogattak az utolsó helyszínre, a Királyok Völgyébe, döbbenten vették tudomásul, hogy már maga a cím megnyerése a tét. Miután Armor King földre küldte Heihacsit, az idős harcos kivégzését King hajtotta végre, aki ezt követően Armor Kinghez dobta az eszméletlen mestert. Kazuja nem bizonyult méltó ellenfélnek a maszkos harcos ellen, akit két ütéssel a földhöz küldtek. Dzsin azonban hátrébb lépett, s szárnyakat növesztve felrepült az égbe, de a pankrátort ez sem rémítette meg, rögvest utána ugrott, és a földre rángatta a fiút, majd végzett vele. King ott állt az épület nagy kapuja előtt, s tudta, végzetéhez érkezett. Mielőtt belépett volna, egy hang azt súgta fülébe: „Üdv néked, Nagy Bajnok, Istenek kegyeltje!” Nem belső hang volt ez, hanem a nagy szörny, Azazel beszéde. King felkészült a végső harcra, ám Azazel egyezséget ajánlott fel számara, nevezetesen, hogy szolgálja őt, s cserébe megjutalmazza a leghatalmasabb egyiptomi istenek erejével. King vonakodva, hitetlenkedve fogadta az ajánlatot, mert még sosem hallott ezekről az istenségekről, de ekkor megjelent előtte Szeth, aki viszont tudata erejével ördögi lénnyé torzította a pankrátort. Ő lett Devil King, a Tekken új bajnoka, s Szeth kegyeltje. Immár ő az, akit le kell győzni, különben világunknak vége.

Szereplők[szerkesztés]

Fórumokon és blogbejegyzéseken a rajongók két korábbi epizódokban megjelenő szereplőt követelnek vissza a fejlesztőktől: Kazama Dzsunt és Kunimicut. Közösségi portálokon csoportokat toborozva és aláírásokat gyűjtve küzdenek a közös céljukért.

Fated Retribution és konzolos verziók[szerkesztés]

2016-ban megjelent a játék Fated Retribution című kiegészített változata. Ennek a verziónak az átirata jelenik meg PlayStation 4 és Xbox One konzolokra, illetve Windowsra.[5]

További információk[szerkesztés]

  1. Fighting Games Panel Coming to PlayStation Experience. PlayStation Blog . Sony Computer Entertainment America. (Hozzáférés: 2015. december 5.)
  2. Tekken 7 FATED RETRIBUTION. [2016. november 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. február 21.)
  3. Készül a Tekken 7. Sg.hu. (Hozzáférés: 2010. május 28.)
  4. Tekken 7 gameplay trailer - komoly változásokat hoz az új rész. GameStar.hu. (Hozzáférés: 2014. november 12.)
  5. PC-re is jön a Tekken 7. Sg.hu. (Hozzáférés: 2016. június 15.)