Tabló – Minden, ami egy nyomozás mögött van!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Tabló (film) szócikkből átirányítva)
Tabló – Minden, ami egy nyomozás mögött van!
2008-as magyar film
RendezőDettre Gábor
ProducerKántor László
AlapműKertész Ákos: A gyűlölet ára
Műfajkrimifilm
ForgatókönyvíróDettre Gábor
Kertész Ákos
ZeneAlexander Balanescu
OperatőrTóth Zsolt
VágóKoncz Gabriella
Gyártás
GyártóÚj Budapest Filmstúdió
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Játékidő4x50 perc (122 perc a moziváltozat)
Forgalmazás
ForgalmazóBest Hollywood
Bemutató2008. szeptember 18.
KorhatárTizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Tabló – Minden, ami egy nyomozás mögött van! 2008-ban bemutatott magyar krimi Dettre Gábor rendezésében. A forgatókönyvet Kertész Ákos A gyűlölet ára (1992) című regényéből Dettre Gábor és Kertész Ákos közösen írta.

Szereplők[szerkesztés]

Leírás[szerkesztés]

A jogvégzett roma származású alhadnagy (Mucsi Zoltán) többnyire magányos hősként végzi munkáját. Származása és Amerikából hazaköltözött felesége miatt társadalmi előítéletek célpontjává válik, ezt súlyosbítja egy olyan rendőrségi ügy, melyben a gyanúsított szintén roma.

Egy újgazdag milliomos műkereskedőt brutálisan megölnek. Az áldozat maga is egy tróger, kegyetlen állat. A gyanúsított – akire rá akarják verni az ügyet – cigány. A nyomozó érzi, valami nincs rendben. Egyre elszántabban kutat tovább, egyre mélyebben bonyolódik bele egy szövevényes, korrupciós történetbe. És egyre mélyebbre keveredik önnön kétségekkel, keservekkel teli, bűnös lelkébe.

A film egy bűnügyi történetre felfűzött groteszk társadalmi korkép. Krimivonatkozásaitól lesz izgalmas; társadalmi korkép voltánál fogva kiábrándító; groteszk jellegéből adódóan szórakoztató; s lélektani elemei által hiteles. Kategóriákba illeszthetetlen volta nem meglepőbb, mint valós életünk igaz történetei tipizálásának lehetetlensége.

Külső hivatkozások[szerkesztés]