Szubjektív Értékek Alapítvány

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szubjektív Értékek Alapítvány
Alapítva2002
TípusCivilszervezet
TevékenységHátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése.
Székhely Magyarország
1013 Budapest, Alagút utca 1.
Nyelvekmagyar
angol
KulcsemberekLőrincz Marcell
Dominus Ákos
Jósa Bálint

A Szubjektív Értékek Alapítvány weboldala

A Szubjektív Értékek Alapítvány 2002-ben alakult Budapesten. Az alapító a faji előítéletek elleni harcot jelölte meg elsődleges feladatnak.

A szervezet a tevékenysége során kifejezetten hangsúlyt fektet az esélyegyenlőségre, támogatja a hátrányos helyzetű csoportok bevonását (migránsok, etnikai kisebbségek).

Az alapítvány tevékenységének egyik fő tevékenysége az antirasszista világnap alkalmából 2001 óta szervezett rendezvények. A világnapok változatos eszközökkel és témákkal (kerekasztal-beszélgetések mellett zenei programok, képzések, filmvetítések) közelítették meg a diszkrimináció és az emberi jogok kérdését, elsősorban a fiatalokat megcélozva.

A budapesti Brit Nagykövetség az alapítványt választotta a Zene a rasszizmus ellen (ZARE)[1] kampány nemzeti koordinátorának.

Az alapítvány szervezi 2011. szeptemberétől 2012. júniusáig az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének kulturális programjait.

Szegénységgel kapcsolatos programok keretében 2010-ben létrejött az Élet-tér c. színházi előadást és a hozzá kapcsolódó Hajléktaland c. útikönyv.[2][3]

Az alapítvány aktív tagja a legnagyobb európai szintű antirasszista hálózatnak, az amszterdami székhelyű United for Intercultural Action-nek, melynek keretén belül az elmúlt évben 40 ország részvételével nemzetközi konferencia szervezésére került sor Budapesten.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Zene a Rasszizmus Ellen: ZARE. [2015. április 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. március 7.)
  2. Hajléktaland. [2015. április 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. március 7.)
  3. "Hajléktalannak lenni felér egy teljes munkaidős állással" (Origo.hu)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]