Szima Judit

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szima Judit
Született1960. február 24. (64 éves)
Debrecen
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásarendőr alezredes, szakszervezeti vezető
SablonWikidataSegítség

Szima Judit (Debrecen, 1960. február 24. –) rendőr alezredes, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára.

Élete[szerkesztés]

Debrecenben született 1960. február 24-én. Édesapja egyenruhás rendőrként szolgált évtizedekig. Édesanyja a helyi tsz-ben dolgozott. A Derecskei Gimnáziumban érettségizett, majd a Debreceni Tanítóképző Főiskola hallgatója lett. 1979-ben elkerült Tolna megyébe, és tanulmányait Kaposvárott folytatta, tanítónői szakképesítést szerzett. 1983-1985-ig Budapestre a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolára járt, ahol gyógypedagógiai tanár képesítést szerzett.

Az EU Parlamenti képviselő választásokon, 2009-ben, a Jobbik színeiben a lista 4. helyén szerepelt (A választás eredményeképpen 3 képviselőt küldhet a Jobbik az Európai Parlamentbe).

Munkája, tevékenysége[szerkesztés]

Magyarországon az első, aki rendőr szakszervezetet hozott létre. Érdekképviseleti tevékenységével kapcsolatosan megoszlanak a vélemények. A szakszervezet és a Jobbik Párt közötti szakmai együttműködési szerződést az ügyészség kifogásolta, és annak megszüntetésére kötelezte a feleket.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]